Časovničari obično urežu datum i svoje inicijale sa unutrašnje strane poklopca kućišta, pa se to lako može proveriti. Najbolje je da pitaš prodavca gde ga je servisirao, pa ako govori istinu, svaki časovničar garantuje za svoj rad i srediće ga besplatno.
Doduše, kod starih satova koji dugo nisu servisirani nepošteni prodavci koriste jednostavan štos - kapnu benzin za upaljače i sat proradi, ali to traje veoma kratko i svakako da nije servis.
Ne vidi se dobro... jel se to moze napraviti kod nekog casovnicara jer je sat prilicno dobro ocuvan. Ono sto ja vidim je da spirala nije ostecena. I cini mi se da vrlo slicno zuri i kad pomerite polugu ka plusu. Kao da vrlo malo to utice na brzinu radapazi,moze biti da je spirala ostecena ,ali moze biti i da je glavna opruga oslabela i nema potrebnu snagu da okrece bubnjic i ostali sklop zupcanika dovoljno,kao sto i poluoscilacije balanse nece biti dovoljne. i to moze biti razlog da sat zuri. ako imas cime da slikas u mikro planu balansu sa spiralom-mogu ti reci koji je problem....
Oprostićete mi, ali pošto u temi o kaiševima niko ne odgovara, da probam da pitam i ovde: čime da ofarbam kaiš koji ima podlogu od kože a u osnovi je platno?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne vidi se dobro... jel se to moze napraviti kod nekog casovnicara jer je sat prilicno dobro ocuvan. Ono sto ja vidim je da spirala nije ostecena. I cini mi se da vrlo slicno zuri i kad pomerite polugu ka plusu. Kao da vrlo malo to utice na brzinu rada
Nisam ništa slično radio; ali što bi pravnici kazali prima faciae ili onako narodski na prvu, ja bi recimo pokušao sa kanom (služi za bojanje kose i neka vrsta tetovaže, ne znam kako se to stručno kaže). Kana daje lijepu boju i vjerujem da bi dobro djelovala i na platno i na kožu; moderno 2 u 1.Oprostićete mi, ali pošto u temi o kaiševima niko ne odgovara, da probam da pitam i ovde: čime da ofarbam kaiš koji ima podlogu od kože a u osnovi je platno?
Sent from my iPhone using Tapatalk
somy lepo sam napisao, ne mogu se podešavati odstupanja od deset minuta, već do minut i po