Pitajte časovničara

Pozdrav svima,

Imam pitanje u vezi Seiko monstera prve generacije.

Bezel mi nije radio kako treba, nije se lepo okretao i ja ga skinem da vidim sta se desilo , i vidim da je onaj prsten sto onemogucava rotiranje u suprotnom smeru ispao iz lezista. Namestim ga i da vratim bezel ne znam kako , pri tom silnom cimanju pokidam dihtung na bezelu sa unutrasnje strane. Odnesem u servis ovde u Sapcu kazu mi da nemaju tu gumicu da mi promene, ali mi je namestio bezel uz pomoc neke prese.

Gde bih mogao da nadjem tu gumicu, po mogucstvu negde u NS , cimanje mi da idem za BG samo zbog nje . Sat mi je pod garancijom jos u Sensu sam ga uzeo , da li njima mozda da se obratim ?

Hvala unapred

Na sajtu Sense pogledaj koji je broj telefona njihovog servisa pa ih nazovi i objasni problem. Verovatno ti nece priznati garanciju jer je neovlascen servis namestao rotirajuci prsten (mada nije ni servis Sense ovlascen nego Vitanov ).
Ako to ne uspe obidji casovnicare po NS i vidi da li ti mogu pomoci tj da li imaju tu gumicu. Malo verovatno.
Nazovi i Vitanova pa se raspitaj za cenu i pitaj da li uopste menjaju tu gumicu ili to rade u sklopu servisa a ne zasebno.

Od NS casovnicara posebno obidji Simovica (kod Merkatora ), Dordjevica (nekada je radio u Seiko servisu, radnja mu je u Jevrejskoj ) i Miljana Mijovica Bul. Oslobodjenja 99.

Last edited:
Kratko samo, za Seiko 5 i jeftinije Seiko mehanizme, kako bese u kom polozaju treba ostaviti ako zure ili ako kasne, da se kompenzuje odstupanje dok sat nije na ruci. Trazio sam u pretrazi i nisam nasao, a znam da je pisano mnogo puta. Hvala unapred

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Nije to baš egzaktna stvar ali otprilike žuri sa brojčanikom okrenutim na gore a kasni ako brojčanik gleda horizontalno.

Imam pitanje kod mehanizma za promenu datuma. Posto mehanizam ne zna kada mesec ima 30 ili 31 dan jel ja moram uvek rucno da namestam datum kada na primer mesec ima 30 dana sat nece prebaciti posle 30og na 1 vec ide na 31 i uvek imam netacan datum ako sam ne nariktam.

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Ako ti je mrsko to da uradiš sam,onda uzmi quartz-ni sat.Meni je npr.posebna draž baš u tome,što moram nekad sam nešto ručno da namestim na satu,dok quartz-ni jednom kad namestiš,možeš da zaboravis da ga imaš,pošto sve sam obavlja.

Imam pitanje kod mehanizma za promenu datuma. Posto mehanizam ne zna kada mesec ima 30 ili 31 dan jel ja moram uvek rucno da namestam datum kada na primer mesec ima 30 dana sat nece prebaciti posle 30og na 1 vec ide na 31 i uvek imam netacan datum ako sam ne nariktam.

jel to toliko tesko da sam promenis?

Drustvo, mislim da ste pogresno razumeli post.

Kako sam ja shvatio - kolega se ne zali da mu je tesko, samo pita za objasnjenje da li je i na mehanickom moguce automatsko uskladjivanje datuma.

Moguce je, i ima i mehanickih koji to rade. Ali su cene takvih modela ogromne.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Drustvo, mislim da ste pogresno razumeli post.

Kako sam ja shvatio - kolega se ne zali da mu je tesko, samo pita za objasnjenje da li je i na mehanickom moguce automatsko uskladjivanje datuma.
Tako je.
Preciznije pita da li na svom satu on mora lično da prebacuje datum?-Odgovor-Mora.

Pozdrav,drugari

Naime, da pređem na stvar. Kupio sam G-Shock GD-120MB-1ER prije 2godine, tačnije 18.11.2015, garancija 24mj, i sve je super bilo do sinoć. Kada sam krenuo na spavanje i skinuo sat, ostavio na stol, ugasio svjetlo i vidio da sat svijetli. Bilo mi je čudno pa sam prišao i vidio da je monitor ugašen a svjetlo od sata gori. I tako je bilo svu noć i evo i dalje. Bilo koje dugme da stisnem svijetlo od sata j dalje gori a monitor je bez signala.

Zanima me, da li je ovo ozbiljan kvar ili je možda i baterija na izmaku? Tek u ponedjeljak mogu nositi u radnju, ali ne mogu čekati pa vas pitam za neke informacije...

Lp,
Jovan

Ne verujem da je baterija na izmaku-ne bi svetlelo celu noć.
Možda je u spoju prekidač automatskog osvetljenja (Auto light ) mada i to teško.

Naravno da ovako možemo pogađati ali da ne možemo zaključiti ništa sigurno ni precizno do da u satu postoji neželjen spoj.

Šta je tačan uzrok može utvrditi samo serviser.

Da nije tesko sam prebaciti nego ja sam mislio da on to sam odradjuje. A i kada sam okrecem ne moze se u bilo koje doba okretati.

Pozdrav,
ovaj sat kod mene je već 10 godina. Vrijeme je za sredjivanje..
Slike u prilogu i predložite mi kako da sredim kućište ? (polir krpe - gdje uzeti, kod sajdzije - kojeg, itd itd.. Ja sam iz Republike Srpske, ali nismo na kraj svijeta tako da sve je dostupno i izvodljivo) :)

Usput volio bih da kupim 1-2 polir krpe za satove jer sam pedantan i imam živce za strpljivo poliranje do perfekcije..

Dugo ih već tražim tako da možete mi napisati i u privatnoj poruci kome da se javim ili na mobilni 00 387 66 11 11 77

Pozdrav

PS forum je ogroman i oprostite ako moje pisanje nije u odgovarajućoj temi

Attachments

• a.jpg
    a.jpg
    101.5 KB · Views: 108
  • aa.jpg
    aa.jpg
    101.6 KB · Views: 103
  • aaa.jpg
    aaa.jpg
    116.4 KB · Views: 98
  • aaaa.jpg
    aaaa.jpg
    111.5 KB · Views: 95
Da li je razlika u ceni od skoro 30000 din opravdana izmedju dva, po meni, jednako lepa seiko prospex flightmaster sata ssc607 (mp cena 72000) i ssc009 (mp cena 43500). Moje pitanje je, a kako se dvoumim koji sat da kupim, da li nesto vise dobijam sa skupljim satom. Bitniji mi je kvalitet od cene, ali pos uslovom da je bar priblizno toj cenovnoj razlici, opravdan. Hvala i sve najbolje. Odlicna tema!

Da li je razlika u ceni od skoro 30000 din opravdana izmedju dva, po meni, jednako lepa seiko prospex flightmaster sata ssc607 (mp cena 72000) i ssc009 (mp cena 43500). Moje pitanje je, a kako se dvoumim koji sat da kupim, da li nesto vise dobijam sa skupljim satom. Bitniji mi je kvalitet od cene, ali pos uslovom da je bar priblizno toj cenovnoj razlici, opravdan. Hvala i sve najbolje. Odlicna tema!

Treba mi savet iskusnijih. U cemu je razlika izmedju serije Prospex SSC607 i SSC009, osim u blizu 30.000 din, i da li je ta razlika u ceni opravdana u odnosu na kvalitet jednog i drugog sata (kozna vs metalna narukvica, hardlex vs safir i razlicit mov't)??? Kod Vitanova je ssc607 72500 a ssc009 oko 43000.

Treba mi savet iskusnijih. U cemu je razlika izmedju serije Prospex SSC607 i SSC009, osim u blizu 30.000 din, i da li je ta razlika u ceni opravdana u odnosu na kvalitet jednog i drugog sata (kozna vs metalna narukvica, hardlex vs safir i razlicit mov't)??? Kod Vitanova je ssc607 72500 a ssc009 oko 43000. Preporuke: koji kupiti?

Gde gori inspektore?

patience-you-must-have-my-young-padawan.jpg

Kod Vitanova ne mogu da pronađem Flightmaster SSC609 , samo Prospex SSC609 i Prospex 607, ali ni jedan nije Flightmaster (zato se postavljaju linkovi kod ovakvih upita).

Kod Vitanova ima:
SSC607.jpg
SSC609.jpg
Ovde se isplati doplatiti razliku, jer se dobija metalna narukvica za malu razliku u ceni.

Na Creation-u, Prospex i Flightmaster :
Creation ssc607.jpg

Creation SSC009 Flightmaster.jpg

Ovde već ima razlike u safiru, mehanizmu (pokazivač rezerve snage, jedan ima alarm drugi nema). Za tu razliku u ceni možda se i isplati kupiti skuplji model, nije tako velika razlika u pitanju.

Sve u svemu ako planiraš kupiti kvarcni višenamenski sat ( a da nije G shock) a spreman si platiti oko 70000 dinara, onda kupi Citizen AV0030. Odličan sat sa odličnim mehanizmom.
Citizen satovi

Citizen.jpg

Ne gori bas toliko, nego (stvar ukusa) mi se dopadaju ta dva modela, quartz (solar ili ne) mi je prihvatljiva opcija, a nisam bas siguran sta razlikom u ceni (to je oko 120e na creationwatches) dobijam a sto bi tu razliku opravdalo? Zato i pitam ucitelja Jodu za savet, may the force be with him! Pozdrav, hvala, srecna Nova godina!!!

Back