Pitajte časovničara

Hvali jedan dio : prsten sto veze bazel i sat. Naručio sam, da sam znao da nije iz jednog dijela mogao sam odmah naručiti obadvoje. Ali dobro je i ovako, zalijepio sam bazel dok ne dodje taj vezni metalni prsten. eeee, hvala na odgovoru. Pozdrav.

Drugaciji je bazel, nema te male držače. Potreban je taj mali prsten koji veze sat i bazel. Kliknu jedan u drugog.
Zalijepio sam ga sa super lijepom dok ne stignu prsten i novi bazel. Prodavali su se zajedno.

Jeste, taj dio. Nisam ga puno zalijepio a super lijepak pusti poslije nekog vremena.
Sad si me nasikirao, nekako ću valjda odlijepiti. Prsten i novi bazel će stići za 15 dana a nosio mi se sat, zato sam improvizovao.

Ako ti stiže i prsten i bezel onda ti je ok. Skinućeš ovaj.

Ja sam više razmišljao kako ćeš skinuti a da ne iskriviš ili ogrebeš taj bezel. Mislio sam da ćeš njega iskoristiti. Mada ako si ga zalepio čisto da izdrži biće to ok :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Izvinjavam se na upadanj, ali ne znam gdje da pitam...lokalni časovničar mi reče da je kalem oštećen nečim,,,kalem namotaj valjda, sat je DPW sa mehanizmom kvarcnim Y652B i veoma je skup na aukcijama, želim probati popraviti...molim za pomoć , hvala...evo i fotografija skoro istog mehanizma, jedina razlika je što moj sat ima 2 dragulja.
image.jpeg

Laički meni deluje da ako je kalem oštećen jedino da ti neko namota nov, odlemi stari i zalemi novi.

Pa moguće je. Ili ga je neko fizički oštetio prilikom nekog otvaranja ili je lak na žici propao pa se sad namotaji dodiruju.

To je neizvodljivo,zica je jako tanka i to ne radi niko. Kalem je moguce popraviti 50;50 posto. Nekam moze ,a nekad ne,zavisi od toga gde je probio ili je fizicki ostecen...

Nosim 5-icu prilično redovno, ali pošto ima oznake kompasa na bezelu ne sećam se kad sam poslednji put zarotirao bezel. I danas onako lepo raspoložen operem sat do detalja, očistim narukvicu, uslikam ga, i reko' hajde da stavim 'N' na vrhu (kod satne oznake 12) kad ono neće ni da mrdne :blink: Ma ni makac! Ni delić milimitra. Šta se desilo i kako da sredim?

ne ide tu lepak...
Nego šta?
Meni je sajdžija stavio lijepak. Sigurno da ni originalno nije išao nikakav mehanički držač jer ga je majskor prvi put i skinuo jer se bio olabavio a zatim zalijepio. I rekao da dajver nikako nije za vožnju bicikla.
Zbog toga sam morao kupiti GShock :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Back