Pitajte časovničara

Ako majstor nije siguran da je greska u kalemu što se može ispitati instrumentom da li ima protok s jedne strane na drugu,moguće je očistiti i podmazati mehanizam pa pokušati zamjeniti cjeli elektronski modul ako je kalem zalemljen na njega ili sam kalem ako nije lemljen tvornički na modul...

Evo nešto o toj temi,važno je da znaš kako treba punzirati ležaj da bi se ponovo postigao dobar zahvat među zupčanicima,pomoć ti može biti kad je mehanizam navijen do kraja da ključem za navijanje pokušaš kao da ga još želiš naviti i onda otpustiš,napred nazad i gledaš tada se vršci osovina vrate u pravilan položaj i tako možeš vidjeti u koji položaj treba vratiti koju osovinu,dobro bi bilo da ti to pokaže netko tko zna...

Kupio sam ovu prelepu grozotu,bas mi se svidja,ali postoji mali problem.

Pored servisa mehanizma,treba srediti i ovo komplikovano staklo.

Da li je neko radio poliranje ovakvog tipa stakla ili ima bilo kakvo iskustvo-informaciju u vezi ovoga.

Najvise bih voleo da se zadrzi originalni oblik stakla,ivice da ostanu kakve jesu,a ravne povrsine da se uspoliraju.

Hvala puno
742ad1e65899c7297f09a58b36eed9ec.jpg
689c376f594a71d0cac854847ed59dc6.jpg
ba17548292491ff056adb50f693edec0.jpg
ca4962e0cba9746d272f99ade3c70fa5.jpg
5d88c6bad06712b08a0db95f1a621b6c.jpg
691f3127b269a01738807c36b0ec6979.jpg
745b6d2bae1d5b79403264707b515c29.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ČASOVNIČARSKA radnja Mihailović Miodrag, Svetogorska 24 Beograd, mozda ima i orig. staklo...

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Zdravo svima. :)

Imam problem sa Tissot satom. Kupio sam ga prije nepunih godinu dana, automatski mehanizam. Medjutim zadnjih 10-ak dana sam primjetio da se datum ne pomjera nakon ponoci vec u 5h znaci 5 sati zakasnjenja. Da li je neko imao slican problem? Dodao bih da ga ne nosim u kontinuitetu jer imam jos 2 sata pa cesto moram da podesavam vrijeme i datum, sto je mozda uticalo na neko ostecenje...

Ja bas taj problem, isti, imam sa Sectorom. Mehanizam Valjoux 7750. Poslije 4 krene mijenjati datum da bi ga promenio u 4 i 50.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Imam Tag Heuer calibre S, model Mercedes benz SLR
Nisam uspeo nigde na internetu da pronadjem uputstvo za ovaj sat...da li neko moze da mi pomogn
naime imaju jasna i precizna uputstva za klasican Tag Heuer calibre S, ali ona ne odgovaraju mom satu.

Pozdrav. Imam Tissot Visodate automatik kupljen 2014. i ponio sam ga kod casovnicara na prvi redovan servis. Covjek trazi 100 eura za servis pa me interesuje da li je to neka regularna cijena jer sat nema ostecenja, dobro cuvan. Djeluje mi skupo, pa zato i pitam.

Pozdrav ...ispao mi je sat na zemlju, sve radi normalno ,nema ostecenja...ali sam se istripovao da mi se onaj teg(polumesec) cuje ,a da se pre nije cuo ,dok tresem sat...:)..pa jel to normalno da se taj polumesec cuje kad se pomera? U pitanju je automatik sat Seiko
Hvala

Last edited:
Odnesi neka ga neko proveri. Ako postoji problem mućkanjem ćeš ga samo pogoršati.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Back