Pitajte časovničara

Imam Orient automatik WR 30m. Dao supruzi. Ona se kupala i potopila sat. Posle ga ostavila da se osuši. Do ujutro isparilo odnosno nije više bilo zamagljeno. Sutradan ga stavila na ruku i kada je prala ruke ponovo se staklo zamaglilo. Sada, odnosno sutradan posle toga još uvek je staklo zamagljeno. Odneću ga sutra kod časovničara. Pitam članove foruma da mi opišu stanje moga sata i čemu da se nadam. Hvala

WR30m nikako nije za kupanja. Treba makar da piše 100m.
Sat ako je zamaglio treba da ide što prije kod majstora.
Ako se supruga kupala u morskoj vodi pa se sat osušio, šteta je vjerovatno velika.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

wr30m nikako nije za kupanja. Treba makar da piše 100m.
Sat ako je zamaglio treba da ide što prije kod majstora.
Ako se supruga kupala u morskoj vodi pa se sat osušio, šteta je vjerovatno velika.

послато са sm-g960f помоћу тапатока
није на мору. код куће ушла у каду а сметнула с ума да јој је сат на руци.

послато са sm-g780g помоћу тапатока

giphy.gif

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije baš kao što @mihajlons predskazuje :)

Ali svakako, najbolje što pre kod časovničara na čišćenje, sređivanje i sve što treba.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Сутра га носим код Костића таман кад подижем Seiko са сервиса.

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока

Ja bih rekao ni jedan.

Mislim da je problem što safirno moraš da nabaviš baš u toj veličini koja odgovara satu a mineralno mislim da oni iseku sami.

Zamena mineralnog bi trebala da je 2-3000 dinara sve zajedno sa staklom.

Safirni sigurno nije ispod 9-10.000 samo ono. Plus poštarina, možda carina i ugradnja.

Ja bih prošetao do Kostić-Dojčinović (Zeleni Venac) ioi Srba Mihajlović (Terazije) i pitao u radnji. Često se drugačiji odgovor dobije uživo nego preko telefona.

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Last edited:
Ako nista drugo, zamoli da ti premere postojece staklo, napisu tacno specifikacije i po tome mozes i sam poruciti negde online a casovnicar ce zameniti

Probaj da iskopas na netu dimenzije stakla za taj sat pa poruci sa neta. Ja sam porucio za sebe safir sa AR za 20 evra sa postarinom, zamenio ga sam presom koja kostala 1500din na kp.

Pozdrav.

Imam problem sa satom Jacques Lemans Liverpool, model 1-1117.2WN. Ne reaguje datum. Da li je ovo izvodljivo da se sredi?
1-1117_2WN.jpg

Pozdrav.

Imam problem sa satom Jacques Lemans Liverpool, model 1-1117.2WN. Ne reaguje datum. Da li je ovo izvodljivo da se sredi?
View attachment 154335
Trebalo bi da jeste. U najgorem slučaju stave drugi mehanizam, ali svakako odnesi do časovničara. Mislim da su BPM satovi ovlašćeni za Festinu

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Naravno da je izvodljivo, pogotovo što nema ni godinu dana kako si ga kupio! Pa još je u garanciji... Nosi da ti to srede besplatno u garantnom roku.

Malo je nejasno pitanje.
Da li sat ne radi ili ti je potrebno uputstvo za rukovanje?
Koji tačno model je u pitanju?

Zdravo svima!

Nisam naisao na informacije o ceni Swissmatic mehanizma. Koliko sam razumeo on se ne servisira nego se menja ceo kalibar, da li neko ima informacije koliko to kosta? Unapred zahvalan na odgovoru

Mozda ti ovo pomogne, sa sajta proizvodjaca. Posto je u pitanju ETA mehanizam za interne brendove, skoro pa sigurno nece se moci naruciti sa strane od nezavisnih casovnicara, pa slicnu cenu mozes i ocekivati kod nas, tako da pored visoke cene odrzavanja/zamene verovatno ce isti biti nemoguce naci za nekih 10-ak - 15 godina. Poredjenja radi, kod nasih casovnicara servis obicnih automatika sa datumom je nekih 5-6 hiljada, negde i manje.

EvLKkhAAAAD481fxARgP8Pholb09eNKjsyrftgwFZEkIAAAAAA3OkhAAAAAAGpwlIQAAAAA0OEtCAAAAAGhwloQAAAAA0OAsCQEAAACgwVkSAgAAAECDsyQEAAAAgAb3b24v41U7jcyLAAAAAElFTkSuQmCC

EvLKkhAAAAD481fxARgP8Pholb09eNKjsyrftgwFZEkIAAAAAA3OkhAAAAAAGpwlIQAAAAA0OEtCAAAAAGhwloQAAAAA0OAsCQEAAACgwVkSAgAAAECDsyQEAAAAgAb3b24v41U7jcyLAAAAAElFTkSuQmCC
swissmatic.png

Back