Ha, Vladas podseti me da i ja imam tu funkciju na mom Tagu, :banghead: koji sam ..... Kod mene radi dosta lagano, do sada nisam ni koristio tu opciju :blushing: , predpostavljam da ima problem čim glavi.Ja sam sad proverio kod mojih satova (TAG Heuer Carrera - Caliber 5 t.j. ETA 2824 i ženin Hamilton Jazzmaster Ladies) i na Tagu se navija malo lakše (ali ni približno "kao kroz puter" kod 2892!) a kod Hamija dosta teško i to od početka.
Mislim da je kod 2824 konstrukcijski rešeno da pomeranje krunice podstiče pomeranje tega i to se dešava na oba ova sata.
Stigao mi je sat sa servisa i prvo sto sam primjetio da se ne navija onako kako se navijao prije servisa( lagano bez ikakvih znakova). Sad je teze i osjetio sam u momentu da se okreće teg za automatsko navijanje sata. Na ovom forumu je neko tacno opisao o kakvom problemu se radi ali sad ne mogu naći.
Rekao bih da su reverzni zupcanici za automatsko navijanje podmazani uljem a trebalo bi da se podmazu posebnim sredstvom (Moebius LUBETA V105), koje je mesavina ulja i benzina u razmeri 3% ulja.Ako majstor nema to sredstvo moze da napravi mesavinu od ulja i benzina...U tu mesavinu se potope zucanici (2 kom), i onda montiraju bez dodatnog podmazivanja.
Ako podmazujes cistim uljem(bilo ono i najredje sintaticko), blokiraju jer je suvise gusto i onda vrti i rotor kada navijas rucno...
Nek mi ne zameri neko ako gresim...