Poliranje sata

Zarekg, iz mog nekog malog iskustva, 3M-ove paste su bolje od Turtlewax-a...
Inače, neke krntije od satova sam probao raditi čisto iz znatiželje, jer ne volim naknadno polirana kućišta. Odlične rezultate je dala domaća PUROL pasta za finiš. Sa njom sam izvukao riseve od 2000 da se lupom nije mogao naći trag ili ris...

Znam da je 3M bolji, to je pasta namenjena profesionalcima i samo za masinsku obradu. Ima jos takvih pasta koje su bolje od Kornjace ali koristio sam ono sto mi se naslo pri ruci. Probacu Purol, cuo sam i ranije da je odlicna pasta.

poliranje sata

Pozdrav jedno malo pitanje o poliranju sata naime sat nije izudaran ima frizica koje bi trebalo ocistit ima li netko kakav prijedlog urar trazi puno novca za taj poslic

Ne moze, jer treba dosta da trljas da bi se vidjeli rezultati. Ona je za poliranje zlata koje je puno mekse od čelika. Ali su rezultati savreni, polira do visokog sjaja.

I moje iskustvo sa cape cod krpicom je odlicno. Jedino sto je ona za sjajne povrsine. Sto je povrsina sjajnija, bolji su rezultati.

Izbegavaj kontakt sa staklom. U teoriji ne bi trebalo da bude problem ali nije retko da posle poliranja ljudi vide minijaturne ogrebotine na staklu.

Pozdrav svima. Nov sam na forumu i imam jedno pitanje. Dali se staklo na satovima polira od sitnih majusnih ogrbotina?
Kupio sam sat skoro ali kako nisam navikao da ga nosim vec sam ga izgrebao po staklu. Ogrebotine su jako sitne i jedva se vide ali znaju da malo bodu u oci. Model sata je AE1000W-1B Casio.
Unapred hvala.

Mislim da treba da se pomiris sa tim a drugi sat da kupis sa safirnim staklom.
Meni smeta što se lako grebe aliminijski prsten u bazelu divera, tu vec ne pomaze poliranje.

U splitu nema nigdje kupit krpice za poliranje kod zlatara ni kod ljudi sto prodaju nakit naime zlatar kaze da je ta krpica ista kao od naocala sto se dobije uz kupnju .

Mikrofiber krpica je isto sto i abrazivna krpica za poliranje ? Eto vidis, to vec nisam znao...

Razumem da zlatar ne zna neke stvari, ipak je samo covek, ali je ovo vec osnovna kultura i poznavanje materijala (kojima se on direktno bavi, inace)

Pre i posle tretmana vodenom finom šmirglom i poliranja pomoću Meguiars Ultimate Compound nanesenim na običnu MF krpu:

,

Ovo je bila neka korišćena šmirgla nađena kod kuće, sutra idem po najfiniju koju nađem pa ću uraditi još koju ruku. Ove slike su posle tri ruke.

Jel' radi neko kod nas bead blasting, i ako je odgovor potvrdan koliko novaca za kućište i narukvicu?

Treba da izmatiram jednog Nighthawka koji je prethodni vlasnik dao na poliranje (urađeno kod stručnjaka i lepo izgleda, ali nije to taj "mutni look"), pa me interesuju iskustva matiranje vs bead blasting vs nešto treće sa svih aspekata utisak, kvalitet, cena i sl...

Vidim ovi carevi na WUSu to rade sami...

EDIT:
Ovako to izgleda... S tim da bih ja možda išao na mrvicu tamniju nijansu sive...

Last edited:
Back