Pomoć oko info i procene starih džepnih satova

Pomoc oko starog zeleznicarskog sata marke PALLAS

Posto sam ja totalni laik za satove molio bih da mi pomognu ljudi sa iskustvom. Naime, pronasao sam stari sat marke Pallas, pise Swiss made na brojcaniku i mehanizmu. Brojcanik je malo ostecen (vidi se na slikama). Izgubio sam dugme za navijanje ali bih mozda mogao da ga nadjem (nisam siguran da li sat radi jer nema dugme). Da ne bih duzio previse postavio sam slike. Konkretno, zanima me koliko vredi ovakav sat za kolekcionare u ovakvom stanju, a takodje koliko bi vredeo ako bi se malo doterao, namestilo dugme i popravio da radi?

Hvala unapred!

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    210 KB · Views: 130
  • 2.jpg
    2.jpg
    249.5 KB · Views: 108
  • 3.jpg
    3.jpg
    384.2 KB · Views: 118
  • 4.jpg
    4.jpg
    447.3 KB · Views: 97
  • 5.jpg
    5.jpg
    459.4 KB · Views: 121
Re: Pomoc oko starog zeleznicarskog sata marke PALLAS

Marko14 stavi još slika satova,napose mehanizama,satovi ti nisu u skroz lošem izdanju samo za bolju procjenu trebam vidjet mehanizam i da li satovi idu.

Milane Popadicu za te vrijedi isto da pokažeš mehanizam sata,ali moraš znati ako ti sat ne ide da se ne isplati popravljat ga jer budeš potrošio više nego što vrijedi.Pošto ima oštećen dial-lice sata nit da ide i ima krunicu ne vrijedi mnogo.

Pomoc oko identifikacije dzepnog sata

Pozdrav svima.

Interesuje me ako neko zna neku informaciju o ovom satu.Oznaka na satu je C.Berthet depuis 1888.To je mali dzepni sat i ima beli krug sa crvenim krstom u sredini.Hvala

Re: Nesto vise o ovom dzepnom satu

Fotka je prilično loša no samo ime sata govori da se radi o praktički bezvrjednom satu, no nevidim dobro stroj no slutim žutog, no postoji i Swiss džepni takvog imena no i u tom slučaju se ne radi o nekom vrednom satu, cjenu, šta da kažem ili više fotki ili ovu izoštri, možda piše made in, ako je France onda je sigurno kinez, ako piše nešto drugo, razmotrit će mo.

Pušiona, jeftini Swiss sat, slabo kućište, jeftin werk, možda neki reklamni suvenir sa nekog događaja ili realno maksimum vrednost 30 e. u kolekciji bezvredan za djelove rijetko kada upotrebljiv

Moltisanti to što imate je damski sestrinski sat a taj križ može bit znak doktorske-medicinske službe.A može biti i sviss oznaka jer to je ujedno i dio švicarskog grba.

Price što se vas tiče gospodin nokru je na žalost u pravu.Spomenuti sat najbolje je spremiti i čuvati.

Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Dobar dan. Dobio sam ova dva sata, potpuni sam laik i voleo bih da mi neko kaže kolika je njihova okvirna vrednost. Hvala unapred!

20150118_221608.jpg20150118_221717.jpg

image.jpgimage.jpg image.jpgimage.jpgimage.jpgPozdrav svima! Imam dva sata koja nisu ispravna,verovatno bi radili kada bi se popravili :)Prve tri slike su 1 sat ostale dve drugi sat

Pozdrav svima! Ukratko: PALLAS, swiss made stoji na brojcaniku i na mehanizmu. Izgubio sam dugme za navijanje i ne znam da li funkcionise. Brojcanik je malo ostecen sve kao na slikama. Molio bih da mi neko od iskusnih da okvirnu procenu za ovaj sat u ovakvom stanju? Voleo bih da znam takodje koliko bi mogao da vredi ako bi se doterao malo, popravio? (Dugme mozda mogu i da pronadjem). Molio bih za savet posto sam prilicno neupucen.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Vlajkomegaskeptik prvo poslikaj satove s svih strana,napose ih otvori i slikaj mehanizme,ima li kakva gravura na poklopcima sve to treba da bih bolje procijenio satove.Tissot je šteta oštećena cifera al treba vidjet koji mehanizam ima i idu li satovi.
Lp

Hvala na brzom odgovoru, uradiću kako ste predložili pa se ubrzo javljam opet... samo ne znam kako bih slikao mehanizam i da li je da bih to uradio neophodno da otvaram satove, za šta nisam stručan.

Vlajkomegaskeptik prvo poslikaj satove s svih strana,napose ih otvori i slikaj mehanizme,ima li kakva gravura na poklopcima sve to treba da bih bolje procijenio satove.Tissot je šteta oštećena cifera al treba vidjet koji mehanizam ima i idu li satovi.
Lp

Pozdrav. Da li neko moze da mi procijeni ovaj dzepni sat?
Sve sto o njemu znam jeste da napravljen u Rusiji.
Sat je ocuvan, i RADI.
Kod brojcanika pise da ima 15 kamena.
Ako treba jos nesto da se slika, recite.
Unaprijed zahvalan.
IMG_20150123_180327.jpgIMG_20150123_180229.jpgIMG_20150123_180337.jpgIMG_20150123_180409.jpgIMG_20150123_180454.jpg

U pitanju je ruska/sovjetska Molnija, a mehanizam je 3602.

Sto se cene tice slazem se sa Vladanom, 10-20e max.

Re: Pomoc oko starog zeleznicarskog sata marke PALLAS

Hvala na odgovoru fotopetar, razumem da se ne isplati popravljati ga. Tek sada sam video tvoj odgovor jer sam bio u zabludi da mi nije objavljen post (jer sam trazio na pogresnom mestu, moja greska). Iz tog razloga sam postavio novi post pod nick-om "milan303". Pritom su slike bolje i ima slika mehanizma. Mozes pogledati na sledecoj stranici. Hvala puno na trudu!

Back