Pomoć oko info i procene starih džepnih satova

Re: Zdravo dali neko zna vrednos ovog sata star 160 god.

Definitivno nije star 160 godina jer tad bi se navijao na ključić, al star jest oko 120 godina i po mom kvalitetan sat s prekrasnom krunicom za navijanje koja me podsjeća na neke vrhunske brendove. Još jednom jako lijep i zanimljiv sat, definitivno za čuvanje jer zanj trenutno ne može se dobit ni dio realne vrijednosti sata.
Po mom svaki stari sat koji ide i lijepo je očuvan-cifer je neoštećen je vrijedan, sad visina vrijednosti ovisi o kvaliteti, jačini brenda proizvođača, detaljima na satu-ovdje je detalj lijepo srebrno kućište s lijepom krunicom za navijanje.

Postovani poznavaoci satova... ja lično nemam pojma o satovima . Pronašao sam ovaj stari sat na tavanu... Saljem slike, ako moze procjena..koliko je star, koja je marka, kolika je moguca vrijednost. Radi kad se navije, u unutrasnjoj strani ima posvetu ugraviranu na njemackom...nemam pojma sta pise...slabo se vidi...kao da je neko iglom rucno ugravirao.

Attachments

• DSC_0375.jpg
    DSC_0375.jpg
    235.1 KB · Views: 129
  • DSC_0374.jpg
    DSC_0374.jpg
    222.5 KB · Views: 146
  • DSC_0383.jpg
    DSC_0383.jpg
    206.7 KB · Views: 120
  • DSC_0376.jpg
    DSC_0376.jpg
    187 KB · Views: 113
  • DSC_0377.jpg
    DSC_0377.jpg
    210.2 KB · Views: 112
  • DSC_0382.jpg
    DSC_0382.jpg
    178.3 KB · Views: 106
  • DSC_0379.jpg
    DSC_0379.jpg
    184.3 KB · Views: 116
Last edited by a moderator:
Lanco stari sat

Pozdrav,intersuje me zna li neko više o ovom satu, pretraživao sam i uglavnom u pretrazi izbacuje lanco satove. Mehanizam je lanco 15 rubis,dok na mehanizmu ne piše made swiss,zatim na poklopcu je izbrisana jedna oznaka za koju mislim da je bila od srebra,jer bio kod zlatara i kaže srebro je. Onda ima nešto kao serijski broj 21*68.Na prednjoj strani se izbrisao naziv sata,a počinjao je sa PA ali ne mogu pročitam. Ubacujem i fotografije ako se neko javi jer tako je lakše :)

Postavi obavezno fotke, bez toga tesko da ce neko moci nesto vise da ti kaze.

Dobrodosao na forum

Last edited:
Re: Pomoc oko identifikacije sata

Lanco 15 rubisa, ligne droite, srebro 0,800, ništa posebno, oko 1930., cijena u ovakvom stanju oko 50 $

Postovani poznavaoci satova... ja lično nemam pojma o satovima . Pronašao sam ovaj stari sat na tavanu... Saljem slike, ako moze procjena..koliko je star, koja je marka, kolika je moguca vrijednost. Radi kad se navije, u unutrasnjoj strani ima posvetu ugraviranu na njemackom...nemam pojma sta pise...slabo se vidi...kao da je neko iglom rucno ugravirao.

Prekrasan sat uz još bolje dodatke a to su lanac i kožni etui 100-200 € usudio bih se reći da sat vrijedi i ako niste primorani nemojte ga prodavati jer s vremenom bude vrijedio mnogo više.

Kandinsky vaš sat i nije toliko loš,cifer je metalni i lijepo očuvan koliko vidim nije mnogo patinirao već je to originalno stanje,mehanizam dosta kvalitetan a kućište srebrno.Po mom svaka cijena ispod 100€ za ovaj sat bilo bi malo (uz napomenu ako sat ide a ako je strgan i ne ide tad je vrijednost manja) a moje preporuke su čuvat ovakve stvari jer su trenutno ispod svake cijene.

Re: Rucni sat Pavel Bure MILAN T. STEFANOVIC

Ovo je trench Pavel Buhre
Lijep sat al šteta zadnji poklopac nedostaje samim time nedostaju podaci s tog poklopca jel sat bio poklonjen u neke svrhe il samo kupljen privatno.
Milan T Stefanović Beogradski je urar koji uvozi satove i kao distributer njih tada se potpisivao na cifere i stavljao svoj grb,a Pavel Buhre je brend ruski,radila ih je urarska radiona koja je radila carske ruske satove a podrijeklom su bili švicarci i pravili su kvalitetne satove.
Imam dva pitanja ide li sat, i koliki mu je promjer bez krunice za navijanje?

Popravka sata

Pozdrav svima. Imam prelijep model Vineta srebrno zlatnog sata. Nedavno sam primjetio da je poceo da kasni pa sam ga ponio kod sajdzija. Nasao je problem u jednom zupcaniku kojem se izlizalo par zubcanika, ali nije u mogucnosti da nabavi taj dio. Pokusao sam i na druga mjesta u Crnoj Gori i nista. Da li neko od vas zna da li i gdje ima dobar sajdzija u Beogradu jer pocetkom oktobra idem tamo na duze vrijme. Hvala mnogo.

Re: Pomoc oko identifikacije starog sata - Orator

12030903_10206031598262560_368496398_n.jpg12032561_10206031599462590_247654959_n.jpg12033798_10206031600382613_1786789669_n.jpg12047584_10206031598862575_1262264104_n.jpgDa li mi neko moze reci nesto priblizno o ovome satu,vidim da je dosta star i u ispravnom je stanju.Jedino se staklo mora zameniti i naravno malo ocistiti...

Re: Pomoc oko identifikacije starog sata - Orator

View attachment 115392View attachment 115393View attachment 115394View attachment 115395Da li mi neko moze reci nesto priblizno o ovome satu,vidim da je dosta star i u ispravnom je stanju.Jedino se staklo mora zameniti i naravno malo ocistiti...

Ovo je jako vrijedan i skup sat.Audemars Feres je vrlo skup brend i ako je lice sata očuvano nije napucalo već samo staklo,tad imate nešto jako vrijedno,kućište je thula srebrno.

Hvala na odgovoru.Na satu je samo staklo napuklo,unutra je sve lepo ocuvano jednino ta neka sara koja je bila sa spoljnih strana poklopca je malo izlizana kao i sto se vidi na slikama.Da li mozda znate neku probliznu vrednost tj ispod koje cene da ne prodajem sat?

Od 500-1000€ rekao bih da realno vrijedi vaš sat,a o tome koliko baš rebao bih doći do podataka koji je kalibar točno i bolljih fotografija.Sat definitivno vrijedi i kod nas ne vjerujem osim prekupaca da bude zainteresiranih.A ako vam prekupci odmah pristanu na cijenu koliko tražite odustanite jer znači da sat vrijedi puno više.
Lp SASASS

Za bilo koji ozbiljniji odgovor moras da postavis dobre slike sata, a pozeljno je i mehanizma.

Back