Danas sam imao ponudu džepnog Zenitha tzv. željezničarski sat u prilično dobrom stanju sa stražnje strane ima dvostruki poklopac na onom drugom piše "Paris Grand Prix 1900" čovjek je za njega tražio 80 €. Znam da bi bilo mnogo lakše da imam fotografiju ali eto nisam ga fotografirao, zanima me samo da li je ta cijena u nekom realnom okviru.
Hvala na informaciji, a šta za Vas znači "solidna"jeste IWC ,ali zaista ne bih znao koja bi mu bila trzisna cena. reko bih da je solidna....
Molim dali neko ima neke informacije o satu koji sam postavio hvalaPrilog 116371Prilog 116372Prilog 116373Hvala,
Šaljem fotose cifera i spoljašnosti.
Buni me što na mehanizmu nema serijskog broja ni neke druge oznake.
Čekam Vaš sud,
pozdrav
Kada se u DateYour IWC unese broj kućišta, on ga datira na 1907-1909 godinu.
Pregeldao sam sve kataloge na IWC Vintage Catalogs i na ovaj mehaniozam najviše liče Savonette iz 1911 i 1017, ali i jedan i rugi imaju vidljivo ugravirane oznake na kućišti mehanizma.
Šta me još buni: ni jedan cifer u katalogu nema rimske brojeve za sate i arapske brojeve za minute.
Imate li predstavu godine proizvodnje ovog sata?

Zdravo svima,evo i meni treba mala pomoc oko procene. Imam IWC schaffhausen srebrni dzepni sat iz 1927(koliko sam ja proverila),broj kucista 908487 i broj mehanizma 858361,sat radi jedino ima malo ostecenje na staklu.Inace je u odliicnom stanju.Interesuje me kolika bi bila njegova cena ovde,posto je u inostranstvu dosta skup. View attachment 118563View attachment 118564View attachment 118565View attachment 118566View attachment 118568View attachment 118569

Pre nekog vremena sam u zurbi pazario jedan dzepno rucni sat, nazalost nije mi prvi put da mi se na slikama ucini vecim nego sto jeste, na kraju sam zavrsio sa minijaturnim satom ( zenskim), i tako je zavrsio u kutiji sa ostalim satovima. Sat radi i tacan je, ima zigove na poklopcu kao i oznaku polumeseca, jako je mali i namucio sam se da ga uslikam da ista bude vidljivo. Na ciferu nema oznaka, na drugom poklopcu je nesto ptpuno nerazumljivo izgravirano, nekako m ise cini da pise Binderhof, i negde pise galone e sad dal je tako ili ne cisto nagadjanje.
Zanima me ako neko ima vise informacija o ovom satu, odnosno koliko je star i sta je zapravo, hvala unapred
View attachment 119441View attachment 119442View attachment 119443View attachment 119444View attachment 119445View attachment 119446View attachment 119447View attachment 119448
Na kućištu se vidi da piše IWC,cifer i mehanizam nisu potpisani al mehanizam se da prepoznat kao IWC-ov.Molio bih vrsnije poznavaoce dzepnih satova da mi kazu nesto vise o ovom satu...sat dobio deda od Tita kao nosilac partizanske spomenice....unapred zahvalan...p.s evo slike sata