Pozdrav, planiram da uzmem sat preko
Buy Watch Online, Seiko Watches Casio Citizen Watch Mens Chronograph Automatic & Women's Watches
Zanima me da li je neko skoro uzimao neki sat online, tj. da li su mu naplatili carinu i pdv ?
Sad neki kazu to je kocka, vidim post od prosle godine gde jedan clan kaze da posle uvodjenja paypal-a otvaraju svaki paket, da bi posle toga neki napisali da su narucili satove i prosli bez carine.
Situacija je sledeca, sat kosta 175e, i kada bih narucio preko creation isao bih free shipping.
A taj isti sat ovde u Sense shopu kosta 26400.
Kada mi ne bi racunali carinu i pdv prosao bih nekih 6000 jeftinije nego da uzmem ovde, ali kada bi mi racunali carinu+pdv to bi mi doslo isto kao da uzmem ovde sat.
Ne znam sta mi je ciniti. Moze li nekako da se zaobidje ta carina ako recimo stavim za adresu neku van Beograda, posto neki kazu da pakete za Beograd znaju da otvaraju cesto.
Ako imate bilo kakva iskustva sa online kupovinom (carinom) u skorije vreme voleo bih da znam.
(Znam da je sajt pouzdan, i nije mi prvi put da koristim online kupovinu)
Recimo pre oko 2 meseca sam narucio neku sitnicu preko Aliexpresa i nisu mi racunali carinu, ali je stavljeno da je poklon i plasticna igracka. Mada je i vrednost paketa bila oko 15e.