Pomoc oko on-line kupovine satova

Kad su ta dva sata u pitanju(007 i monster), mislim da ti se najvise isplati da ih ovde uzmes.

Takodje najvise se isplati uzeti sat na metalu, pa kasnije dokupiti gumu.

Inace Skywatches ne salje satove za Srbiju.

Nisam ubedjen da je kod nas najisplatljivije kupiti skx007.
Seiko Divers Mens Jubilee Band SKX007K2 SKX007
Sa svim davanjima ne prelazi 180E(sat+ carina + porez), a to kada konvertujemo u dinare po nekom prodajnom kursu ne izadje preko 23 500 din.
Seiko Divers Mens Rubber Band SKX007J1 SKX007
Trenutno nema ih na lageru ali cesto ih ima po ovim cenama.
Isti sat sa gumenom narukvicom kod nas se moze kupiti
SEIKO SKX007K1 Mechanical - Satovi - Vitanov Beograd

Last edited:
Ne znam hoces li proci bez carine i pdv-a u cg, evo meni je prije par dana uredno naplacena carina i porez za iphone, bas su me onako da kazem odrali, mozda se meni zalomilo, mada izgleda da se nikad ne zna.
Inace kod nas dolje ma cifru od preko 150e se naplacuje 5% carine i 19% pdv-a na to

Ne znam hoces li proci bez carine i pdv-a u cg, evo meni je prije par dana uredno naplacena carina i porez za iphone, bas su me onako da kazem odrali, mozda se meni zalomilo, mada izgleda da se nikad ne zna.
Inace kod nas dolje ma cifru od preko 150e se naplacuje 5% carine i 19% pdv-a na to

Ovo sto mi treba je taman do te granice pa valjda nece biti problema.Inace ljetos sam dva puta narucivao satove svaki vrijednosti oko 200 eura i nisam nista dodatno placao osim postaru 1 euro,ovi sa sajta su napisali dosta manju vrijednost nego sto je placena iako im ja nisam trazio,mada na kraju vjerovatno je presudna sreca i raspolozenje ovih na carini.

Narucicu monster a sa 007 cu da sacekam dvije,tri nedjelje.Gdje god da trazim skx007 je sa jubilee narukvicom koju ne mogu ocima da vidim tako da cu uzeti sa gumenom narukvicom a metalnu posebno naruciti.Odoh da trazim na drugom djelu foruma dobre sajtove za te stvari.

Ljudi, ako vam nešto znači, izgleda da su mnogi artikli pojeftinili. Prevodio sam neki tekst o inflaciji u Rusiji i saznao da rublja pada, što sam pokušao da uporedim sa Meranomovim sajtom.

Uporedite ova dva linka:
Amphibian Classic 060 Meranom.com
Amphibian Classic 060 Meranom.com

Ako se pogleda prvi model na međunarodnom sajtu, (Amphibian Classic 060433), cena mu je 65 dolara, dok je na ruskoj verziji sajta njegova cena 2430 rubalja, odnosno oko 40 dolara prema aktuelnom kursu.

Najbitnije: ako pokušavam da kupim na ruskom sajtu, ne postoji Srbija kao mogućnost, već samo Belorusija i Ukrajina. S druge strane, Meranom nije jedini i mislim da bi trebalo kopati po njihovim sajtovima, jer ako rublja nastavi da pada, a proizvođač kasni sa promenom cena, onda bi se ovi satovi i delovi mogli kupiti za jeftine pare. Imate li neku sugestiju na kom bismo sajtu mogli da probamo da odradimo kupovinu u rubljama? Pošto se sa domaćih kartica skida novac u evrima, eventualno dinarima, mislim da bismo mogli da kupimo neki satić za male pare i sa smešno niskim dažbinama.

Last edited:
Da li neko ima iskustvo sa prodavnicom B.R.S. Watches&Jewelry iz Krusevca? Dal su ok? Drugar ima priliku da uzme sat kupljen kod njih pa se brine da nije kopija. Sad je u ful pakovanju nov nekoriscen sa garantnim listom i njihovim pecatom.

U BiH je slicna politika oko uvoza:

- (sat sa postarinom) x 10% (carina) = (konverzija u domacu valutu) x 17% PDV+ 30 EUR spediterske usluge (Fedex/DHL).

Narucio sam jedan sat i cekam da stigne tako da cu se i licno uvjeriti koliko ce biti na kraju dadzbina.

Pozz ekipo.
Ukratko novi član foruma, iz HR, ljubitelj satova...35godina (malo manje) gledanja i napokon je došao taj tren!
kupujem samo za svoj gušt!! i za svoje teško zarađene kn...
Nakon dugog viječanja na moju sreču izbor je pao na JEDAN model,CITIZEN AT4008 51E.
Moram priznati da mi je član Mišić M. pomogau u odluci, jel je isti vlasnik tog sata..
ili je bio
Ono što Vas molim za pomoć je oko odabira konkretnog shopa za kupovinu, obzirom da sam osuđen na online kupovinu jel ga nema u HR, a bojim se i da bi mu cijena bila visoka.
Dakle ako mo možete dati par savjeta provjerenih trgovina?
Mislim dosta sam našao trgovina na forumu, no ima i dosta starih postova, pa ako mi možete reći neke relativno friške info...
I što je s JOMA SHOPOM, kod njih mi je cijena 340$ s shipingom..
Hvala svima

Pozdrav,

razmisljam o satu Seiko SNZF21 nasao na creationwatches za 166usd
Koliko bi mi bili jos plus troskovi i da li sa njima moze da se dogovori neka cena zbog carine?

Mozes ti njima da kazes da ti pisu sta hoces, ali to je sve lutrija.

Ako bude sve po PS-u izacice te, 166 *10% carina * 20%PDV = oko 220$.

Pozdrav svima,
planiram da kupim neki sat preko Amazona (DE ili UK) , isporuka mi nije problem jer poslom dosta putujem i vec imam poduzi staz u kupovini preko njih (od igracaka do tehnike). Zanima me da li je bilo iskustava prilikom kupovine satova posto citam razne komentare, pa bih da budem siguran ako vec dajem toliki novac da to ne bude uludo baceno za neku repliku.

Koji to konkretno sat planiras da uzmes?
Ima i dosta drugih pouzdanih prodavaca, pa zbog toga, mozda moze i nesto povoljnije da se nadje.

Jos uvek vagam uglavnom jurim neki low-mid range poslovni swiss (Maurice Lacroix, Baume et Mercier, Raymond Weil, Frederique Constant) , jos uvek se mislim da idem na automatic ili quarz verziju.

Jesu ali da kazemo da sam odvojio budzet za automatic i da sam blizi toj opciji (dilema je jedino oko stalnog podesavanja vremena kod automatica i da li imam zivaca za to, a tu je naravno i odrzavanje mada kod nas to moze relativno povoljno da se odradi)

Back