Pomoc oko on-line kupovine satova

Ja sam sa Amazona poručivao supruzi Seiko, a ona meni Invictu. Ne znam koliko ti je to relevantno, ali sve je ispalo ok. Isporuka je doduše išla za Beč, jer smo tamo tada živeli, ali sve je bilo ok,roba stigla uredno zapakovana, sve sa propisnom dokumentacijom i neoštećeno.

Pozdrav svima,

Dugo vec iz prikrajka pratim desavanja na forumu, pa dodje red i da se aktivno ukljucim.

Kako sam ovde procitao japanski prodavci Seiya, Higuchi, Chino su pouzdani zar ne? Interesuje me Seiko SARB 017. Najjeftiniji je kod Higuchija ( nije velika razlika ni kod drugih), ali mi nije jasno kako se placa njemu preko PP, jer koliko vidim na njegovom sajtu nema one forme za kupovinu...u mejlu u kom sam ih pitao za cenu pise "so if you decided to purchase it, please paypal to m-request@higuchi-inc.com" do sad svaki put kad sam kupovao preko PP ( ebay i sl sajtovi) direktno me, nakon potvrde kupovine prebacuje na PP sajt gde izvrsim uplatu i to je to... ovo sa mejlom mi nije jasno?

Drugo pitanje je oko slanja. EMS ne radi sa Srbijom, DHL skida kozu sa ledja, u pomenutom mejlu pise "we use international express airmail" koji je to nacin slanja? Kako da trazim da posalju, da bude sigurno, a da nije preskupo?

Higuchi ti pošalje mailom link za uplatu preko PP. Koliko znam,poštarina ulazi u cijenu,a dolazi Japanskom poštom vrlo brzo(meni za 7 dana).
Sve preporuke za Katsu Higuchi.

@Spiridon - u slucaju da prilikom check out-a, nema opcije za placanje putem PayPal-a, onda se to moze resiti tako sto ce ti poslati invoice (fakturu) na PP, i onda ces tu izvrsiti svoje placanje. Sve sto je potrebno jeste da im das mejl sa kojim si registrovan na PP i onda ti oni salju fakturu. U svakom slucaju, savet je da placanje vrsis samo putem PP-a, cisto da bi ti ostao zasticen.

Sto se tice shippinga, mislim da je to njihova posta. Naravno budi spreman na mogucnost placanja PDV-a i poreza, a to sve zavisi da li ce ti nasi carinici otvoriti paket ili ne. :)

I pitao sam ga (kad i ovde)... a i upravu si za drugi deo posta...jos nema odgovora. Forumasi su azurniji .
Pitao sam ga da mi pojasni metod slanja, posto EMS ovde ne radi (valjda)... a i za PP placanje.

Da li da mu trazim placanje u eurima ili u USD u kojim mi je javio cenu... ili je svejedno? Kakve su provizije koje PP uzima na konverzije...?

Pozdrav svima! Gledam nešto zadnjih dana da uzmem neki od Seikovih skx007 ili 009 divera. Sta preporucujete, Watchhubs ili Sense? Nisam do sada narucivao nista preko WH pa ne znam kako se prolazi sa carinom, porezom i spedicijom...i kakvu daju garanciju? da ne ispadne skuplje nego ovde u radnji... 😈 hvala unapred na savetu! ☺

Kako ces da prodjes na carini, to je manje vise lutrija, ali pravilo je sledece,

na cenu sata sa transportom ide 10% carina, pa na sve to jos 20% PDV. Ukoliko se paket ne sadje kurirskim sluzbama(Fedex DHL...), nema usluga spedicije.

Kako ces da prodjes na carini, to je manje vise lutrija, ali pravilo je sledece,

na cenu sata sa transportom ide 10% carina, pa na sve to jos 20% PDV. Ukoliko se paket ne sadje kurirskim sluzbama(Fedex DHL...), nema usluga spedicije.
Hvala, taj princip 10% pa 20% znam...ali mislio sam da se ustalilo neko pravilo, da nije jos uvek stvar lutrije...
Kako vidim creationwatches salje fedexom u Srbiju pa mi se cini da je Sense isplativije resenje....

Sat je juce stigao (zeleni alpinista od Higuchija)... i taman sam krenuo da pisem hvalospeve i o satu i o Higuchiju, kad pade mrak, ja da pogledam novog lepotana kako "sjaji" ... onda i meni pade mrak... jedna od luminirajucih tackica koje su postavljene iznad brojeva, tacnije iznad broja 11 fali !!! :ohmy:

Sad sta mi je ciniti, seiko garancija ne pokriva nista osim mehanizma... valjda. Da ga saljem Higuchiju nazad... velika zajebancija sa postom, a uz sve to ne znam ni da li ce ga prihvatiti jer je sat nosen (kratko par sati... ali nosen).

Da li to neko od domacih sajdzija moze da sredi da bude "ki orginal"... pa da razmisljam u tom pravcu?

Za kraj, izvinjenje ako ova poruka ne pripada ovoj temi (racunao sam da pisem ovde jer sam ovde i trazio info o Higuchiju), i molba da se prebaci gde treba.

:crying::crying:

Back