Pozdrav svima, ja sam nov na forumu, i imao sam i ja razne dileme oko izbora sata,
a ovaj forum je u mnogome zasluzan za moje divljenje SEIKO-u i njegovim ronilačkim satovima.
Moj Glas ide Black Monsteru!
Evo kako ja gledam na ova tri sata:
1)Atlas: druga krunica na satu je opravdana jedino ako služi ispuštanju helijuma ili rotiranju korone(ako je unutrašnja). Ako je tu samo zbog beskorisne komplikacije, i postavljena tako da kopa podlakticu (ili zglob ukoliko ga nosite na desnoj ruci), onda ovaj sat ne razumem.
2) SKX007: odličan sat, odlično napravljen, i graciozno stari. Naime, na ovom satu tragovi "eksploatacije" ne čine da ovaj sat izgleda ofucano i istrošeno, već naprotiv, daju mu nekakav vintage izgled i šmek. Naravno što rekoše drugi članovi skoro za svaku priliku. Mane?...pa ovaj sat se u ovom ili sličnom dizajnu jako dugo pravi i ni po čemu ne liči na nov sat.
3) SKX779 (Black Monster): Drugačiji od bilo čega na tržištu. Best value for money, hrabar dizajn, nije za svakoga.
Kada bih ga upoređivao sa autom to bi bilo ovo:

Strašno robustan, prava radna mašina, skoro za svaku priliku(kuća-poso-"pležur"), ali na operu ne bi išao sa njim.
Dok postoji i malo upadljivija verzija zvana Orange Monster:
Pležur only