Seiko skx007 vs. Citizen Navy 0040

Koji biste sat vi izabrali i zašto?

• Seiko SKX007

Votes: 24 54.5%
  • Citizen Navy 0040

Votes: 20 45.5%

• Total voters
    44
Satovi su isti. Razlikuju se kanali distriibucije, te zbog toga postoji i razlika u ceni. Pisalo se o tome na forumu xx puta.

U principu isto ti je kao i porucivanje sa bilo kog sajta.

Imaj na umu da se na cenu prikazanu na sajtu, placa jos i carina 10% i PDV 20%.

Pa zato pitam jer ne znam kako ide ni sa drugog sajta :-).Nego rus da li je ovaj seiko koji nema j oznaku proizveden i sklopljen u japanu.Ima li to veze sa tim?

Mislim nw ovu jeftiniju varijantu 007

Last edited by a moderator:
Pa zato pitam jer ne znam kako ide ni sa drugog sajta :-).Nego rus da li je ovaj seiko koji nema j oznaku proizveden i sklopljen u japanu.Ima li to veze sa tim?

Mislim nw ovu jeftiniju varijantu 007

Nije. Ni jedan od tih jeftinijih modela nije proizveden u Japanu, bez obzira na oznaku.

edit: da ne bude zabune, ovo vazi i za J i za K verzije, kao i za sve modele iz jeftinijih kolekcija.

Last edited:
"J" verzija ima samo bogatije ispisan brojčanik ⌚ (21 jewels i made in japan).
I taj model je gde god da ga kupuješ bar za 50€ skuplji, ako mene pitaš to vredi dok nekome ne. Nećeš pogrešiti ni sa jednom varijantom 👍

Znaci li to da se ovaj k proizvodi u kini?a znate li da li se ovaj citizen proizvodi u japanu?zanima me ova materija.samo sto nisam kupio sat,malo mi fali da se odlucim koji cu :-) sutra kupujem satic

Last edited:
Kao što je Rus već napisao, ništa od tih iz nižeg cenovnog ranga Seika se ne proizvodi u Japanu, šta god pisalo na ciferu. Ja sam nešto svojevremeno čitao o nekoj proizvodnji u Maleziji ili tako nešto.

Za Citizen ne znam, ali mislim da je isto.

Sto se tice ovog konkretnog Citizena, samo mehanizam je napravljen u Japanu. Ostali delovi i samo sklapanje najverovatnije u Kini. Satovi ove cenovne kategorije se ne proizvode rucno tako da nema razlike da li ih je proizveo robot u Kini, Japanu ili u nekoj trecoj drzavi. Veci je problem sto je kontrola kvaliteta danas losija nego ranije ali to je neka druga prica.

Kao što smo ti već napisali, nećeš pogrešiti bilo koji da uzmeš.
A što se on line naručivanja tiče (naročito iz daleke nam Azije, a tamo je najpovoljnije) ti ne bih preporučio jer kada platiš državi njeno plus put, razlika je jako mala ako je bude uopšte a rizik veliki. Ovako, odeš lepo u prodavnicu, vidiš sat, isprobaš i ako je to to, uzmeš i imaš ga odmah.
Razlika između NY0040 i SKX00K je nekih dvadesetak eura, jel vredi, pa vredi ali ni Citizen nije za odbaciti. Ne bih bio na tvom mestu, jer odluku je teško doneti, zato sam ja nabavio oba :yes4:

Teskk da mogu oba :-).u slucaju da se odlucim za seiko skx007k jedino ga mogu kupiti preko sensea kod nas.tu je najpovoljniji jel tako?kakva su vasa iskustva sa njima?

Ista, u dinar, ti je cena i kod Vitanova tj. Berića. A kod njih možeš sat i pogledati.
Najbolja varijanta ti je, ako si u mogućnosti, da sat prvo pogledaš/isprobaš i onda se odlučiš.

Nemoj tako Bobane!
Napravio sam 5-6 fotkica. 2x Rangemana i ostalo Tunu, i možda 1 il 2 SMP-a(nisam siguran). 😁
Citizen mi je za fizički rad i plivanje, a to se rijetko dešava.

Da malo osvežimo ovu temu kao i samo glasanje, posle ovih off-ova :nono: , sa novom slikom ova dva predivna sata :thank_you2:

untitled.jpg

Mario,bravo!

Sledi sasvim mala digresija-Zašto moja žena od svih mojih satova jedino ne voli Citizen NY?

Kada se marker ''na 12'' posmatra sa metar i veće udaljenosti izgleda kao srce! (što je njoj malo gej :))

Pa,pazite...realno...

119760d1454092485-seiko-skx007-vs-citizen-navy-0040-20160127_154158.jpg

119751d1454092163-seiko-skx007-vs-citizen-navy-0040-img_1547.jpg

Ja sa metar ne vidim 12 na zidnom, a kamoli marker na broju 12 na rucnom satu. :lol:

Back