Pomoc u izboru sata !

hogi

New member
Evo mog suzenog izbora, reciti mi ako imate neke zamereke za neki model ili vam se nesto bas dopada kod nekog od sata.
1) Candino c4451/3 14000 din (ovde je pitanje da li smeta treca kazaljka preglednosti sata kod ocitavanja vremena? Kao i koji je mehanizam unutar sata, nigde nema tacne oznake pretposatavljam da se radi o RONDA 505.24h ili 515.24h kakvi su oni mehanizmi? Sta mislite o ideji da se kod casonicara ukloni treca kazaljka-crvena ?)
2) Zodiac ZO7404 21000 din (ovde je dilema kako se ponasa narukvica od kombinacije celika i kaucka prilikom koriscenja ako neko ima iskustva u koriscenju, a i jedan deo sa leve strane sata ima pridodat deo od kaucka sta mislite o ovome, naravno koji je mehanizam unutra???)
3) Armani AR5870 14000 din (kod ovog modela interesuje me da li je unutra neka mijota mehanizam, i kako bi izgledaom sat sa koznom narukvicom?)

Hvala unapred na odgovorima!!
PS: Slobodno predlozite neki drugi model ako Vam se bas dopao!!

Ja bih najverovatnije izabrao candino. Kod zodiaca mi se ne svidja narukvica,
A armani ne bih ni uzeo u razmatranje, modni brend koji pravi dobra odela, i tu bih se zaustavio.
Inace moj predlog u tom cenovnom rangu bi bio:
Seiko SNZH55K1

Candino je ok.Brend koji jako cenim zbog izuzetno prihvatljivih cena.Stvarno cenjen brend u okviru Festina grupe.Swiss made je i ima safirno staklo.Ne zaboravi to.
Zodiac je u sastavu Fossil grupe,ako se ne varam.Lep je,ali precnik mu je 46mm.
Armani preskoci!!!
Ne znam da li zelis kvarc ili automatik....Imas u tom cenovnom rangu mnostvo satova.Recimo,pogledaj Swiss Military Hanowa satove. Muški satovi - Swiss Military Hanowa - Poklon Dućan
Takodje,meni je recimo prelep Swatch Windfall. Swatch YCS410GX
U svakom slucaju,preskoci Armani.Ne kupujes odelo. :D

1) Ne verujem da će GMT kazaljka da smeta preglednosti. Iako se slažem da je GMT funkcija na satu suvišna, nikako ne bih preporučio njeno uklanjanje kod časovničara.

1+2) Ne znam koji su mehanizmi u ovim satovima, ali ne verujem da će da prave bilo kakav problem. Ipak je to kvarc :)

3) Ovaj model bih izbegao, zbog opravdane sumnje da je kvalitet izrade na nižem nivou. Dobar deo cene satova drži sámo ime brenda.

Meni je najlepši ovaj Zodiac, inače mi se sviđaju njihovi satovi. Stvar ukusa, Armani nikad ne bih kupio....U tom rangu pogledaj još Casio i Festinu, mada mi je ovaj Zodiac baš :thumbup:, doduše glomazan je, pretpostavljam da imaš malo širi obim ruke, može komično da izgleda kad je ruka mršava a sat veliki.

Moj glas ide Candinu. I vizuelno i u smislu kvaliteta. Zasto bi ti smetala GMT kazaljka?

O Rondama ti ne mogu reci nista vise nego sto verovatno vec i sam znas. Metalni, popravljivi (za razliku od nekih kvarcasa koji se ne popravljaju nego menjaju celi),mehanizmi sa jednim rubinom. U tom rangu cene sasvim korektan izbor.
Pogledaj onaj Seiko sto ti je Rus preporucio.

NIsam siguran kakav dizajn bi hteo? Prtpostavljam nesto sportsko, ali jednostavno i elegantno (takvi su Candino i Armani vizuelno)

Jel si Candino video kod nas? Gde? Poslednji put kad sam bio u BPM-u nisam video ovaj model.

Zdravo Darko i dobro dosao na forum. Preporucujem ti da pogledas malo po forumu jer se vec malo na ovu temu pricalo. Invicta ne spada u "omiljene" brendove na nasem forumu a i sire, i na drugim forumima. Kontrola kvaliteta im je vrlo upitna, kvalitet upotrebljenih materijala i mehanizama takodje a najcesce kopiraju tudj poznat dizajn. Najvise iritira bas "prica" na koju "hvataju" kupce a koja lici na razne kineske i kvazi-nemacke i kvazi-svajcarske firme koje postave preporucenu (MSRP) cenu jako visoko pa je onda kao mnogo spuste, pa kupac zavrsi sa utiskom da je napravio ultra povoljan deal ;) a i dalje je preplatio sat!

Dakle - baci pogled na Casio, Seiko, Citizen, Candino satove a ovo zaobidji!

Iskreno bih ti savetovao da ih zaobidjes.

Pogledaj ove brendove sto je Vladas preporucio.

Zdravo Darko i dobro dosao na forum. Preporucujem ti da pogledas malo po forumu jer se vec malo na ovu temu pricalo. Invicta ne spada u "omiljene" brendove na nasem forumu a i sire, i na drugim forumima. Kontrola kvaliteta im je vrlo upitna, kvalitet upotrebljenih materijala i mehanizama takodje a najcesce kopiraju tudj poznat dizajn. Najvise iritira bas "prica" na koju "hvataju" kupce a koja lici na razne kineske i kvazi-nemacke i kvazi-svajcarske firme koje postave preporucenu (MSRP) cenu jako visoko pa je onda kao mnogo spuste, pa kupac zavrsi sa utiskom da je napravio ultra povoljan deal ;) a i dalje je preplatio sat!

Dakle - baci pogled na Casio, Seiko, Citizen, Candino satove a ovo zaobidji!

Hvala na brzom odgovoru ja se slabo razumijem u satove dobro da sam naisao na ovaj forum inace bih vjerovatno kupio taj sat

Da se nadovezem - baci pogled i na satove J.Springs, imaju izuzetno kvalitetne a relativno jeftine satove. I radi se o kompaniji u okrilju Seika, pa (logicno) koriste Seiko mehanizme. Eto prilike da udjes i u svet mehanickih satova ;)

Hvala na dobrim preporukama malo sam gledao po online prodavnicama i naisao sam na ovaj model Seiko Kinetic SKA465P1 SKA465P SKA465 Men's Watch
Vjerovatno cu ga uzet u skorije vrijeme posto je u pitanju Seiko nadam se da je ovo kvalitetan sat.
Vec sam napravio nekoliko gresaka pri kupovini satova za 18-ti rodjendan sam kupio odnosno dobio chronotech
od skoro 300 e i imao sam dosta problema sa njim, a i nisam naisao bas na pozitivne komentare vezane za tu marku.

Slazem se sa Hadzijom.
I dobro razmisli da li bas hoces crni sat.
Lep je dok je nov, ali kad se izgrebe...

Last edited:
Eco-Drive ti znaci da se dopunjuju putem svetlosti.
dijagram.jpg
A Radio Control, automatsko podesavanje vremena, primanjem signala od atomskog casovnika.

Koliko su ta dva Citizena u CG?

Jeste jeftiniji, ali kad uracunas razne troskove, carina, pdv onda i nije tolika razlika.

Back