Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Bili su 400 pre jedno 4-5 godina, mislim da su sada oko 700-800e novi. Inace kakav crni hronometar, za taj natpis je ipak potrebno platiti dosta vise.

Bili su 400 pre jedno 4-5 godina, mislim da su sada oko 700-800e novi. Inace kakav crni hronometar, za taj natpis je ipak potrebno platiti dosta vise.
Hronograf... ne hronometar... izvinjavam se, i sramota me je :)

U Beogradu sam pre mozda godinu dana, nesto vise video Fortis Flieger hronograf za 460.000 rsd. Mozda je bio kvarc, ili nesto tako, neka radnja u trznom centru je bila, mozda Usce, stvarno se ne secam

Meni je od tog Zorana onaj Seiko mnogo privlačniji, taj Fortis fliger mi je uvek izgledao nekako sirotinjski :P

Himmel Fortis nema kvarc, takoreći ga nema, to je sigurno bio štoper i nema hronometre

doduše ima jedan model dva, onaj sa crvenim kaišem i crvenim crticama na ciferu, on je hronometar, takoreći jedini ali je mnogo skup, možeš Breguet uzeti za njega

Vlajo pa izgleda sirotinjski ali to je B uhr, svi oni tako izgledaju sa namerom, da oponašaju

Pa Milane i ne izgledaju....ima na oglasima jedan Turbi pa Steinhart sa unitasom...ovaj Fortis izgleda kao Ruski sat prema njima.

:lol::w00t: Kuku, daj da brišem prethodne rečenice.....:ohmy:

Da budem precizniji....mislim da ne vredi tih para...400e je mnogo za taj Fortis, da je 250e OK

Last edited by a moderator:
Re: ZZero sat, dali je original!

Verovatno jeste, sto bi bilo ko pravio kopiju potpuno nepoznate marke...

Re: ZZero sat, dali je original!

Danas sve i svasta kopiraju, znam da nije poznata marka ali uzeo sam sat u nekoj zamjeni pa ne bih volio biti prevaren.
Inace nosim Sector Mod. 195.

Pozdrav!

Re: citizen

vele
Na ovako široko postavljeno pitanje jedini odgovor može biti-
Ako kupuješ nov- kupuj kod ovlašćenog prodavca.
Ako imaš polovan- odnesi ga kod dobrog časovničara ili ga uslikaj sa svih strana u makro modu i slike postavi u ovoj temi pa da vidimo šta može da se uradi.

Breitling A13356

Pozdrav ljudi,

poslednjih godinu dana sam na ovom forumu i trudim se redovno da čitam i pratim dešavanja ovde, ali nikako da se rešim da se registrujem jer nisam smatrao da ikako mogu da doprinesem forumu. Već duže vreme razmišljam kojim satom bih mogao da se počastim i krenem sa tim.

Danas mi je ponuđen sat iz naslova, Breitling A13356 i sada sam došao u situaciju da mi je potrebna pomoć...

Uspeo sam da pronađem neke osnovne informacije o satu. Koristi "Breitling 13" mehanizam koji je neka unapređena verzija ETA Valjoux 7750. Obzirom da mi nije poznato poreklo sata, brine me malo njegova autentičnost.
Pokušavao sam po netu da saznam kako prepoznati repliku, ali nema nekih značajnijih uputstava za ovaj konkretni model. Zakačiću nekoliko slika, pa bi mi značilo ako možete da ih prokomentarišete.

IMG_0445.JPGIMG_0446.jpgIMG_0447.jpgIMG_0448.jpgIMG_0449.jpgIMG_0450.jpgIMG_0451.jpgIMG_0452.jpg

Ne znam da li uopšte može nešto na osnovu slika ovako da se zaključi?

Da li bih smeo/mogao da otvorim kućište da vidim i slikam mehanizam, obzirom da to nikad nisam radio?

Inače, sve na njemu funkcioniše, krunica i štoperica se šrafe i ne znam koliko se vidi na slikama ali je u prilično dobrom stanju generalno. Možda bi mu neko poliranje prijalo ali to već otom-potom.

Koju bi cenu trebalo uzeti u obzir i da li vredi uopšte razmatrati ovaj sat?

Pozdrav,
Stefan

Re: Breitling A13356

Pokušaj da ovde A13356 Search for a wristwatch nađeš baš taj model, zumiraš slike i uporediš sve sitne detalje (pedantnost fontova, izgled kazaljki, njihov materijal, obradu, veličinu, proporcije satnih indeksa i hrono podbrojčanika...).

Tu takođe možeš videti cene.

Back