Breitling A13356
Pozdrav ljudi,
poslednjih godinu dana sam na ovom forumu i trudim se redovno da čitam i pratim dešavanja ovde, ali nikako da se rešim da se registrujem jer nisam smatrao da ikako mogu da doprinesem forumu. Već duže vreme razmišljam kojim satom bih mogao da se počastim i krenem sa tim.
Danas mi je ponuđen sat iz naslova, Breitling A13356 i sada sam došao u situaciju da mi je potrebna pomoć...
Uspeo sam da pronađem neke osnovne informacije o satu. Koristi "Breitling 13" mehanizam koji je neka unapređena verzija ETA Valjoux 7750. Obzirom da mi nije poznato poreklo sata, brine me malo njegova autentičnost.
Pokušavao sam po netu da saznam kako prepoznati repliku, ali nema nekih značajnijih uputstava za ovaj konkretni model. Zakačiću nekoliko slika, pa bi mi značilo ako možete da ih prokomentarišete.

Ne znam da li uopšte može nešto na osnovu slika ovako da se zaključi?
Da li bih smeo/mogao da otvorim kućište da vidim i slikam mehanizam, obzirom da to nikad nisam radio?
Inače, sve na njemu funkcioniše, krunica i štoperica se šrafe i ne znam koliko se vidi na slikama ali je u prilično dobrom stanju generalno. Možda bi mu neko poliranje prijalo ali to već otom-potom.
Koju bi cenu trebalo uzeti u obzir i da li vredi uopšte razmatrati ovaj sat?
Pozdrav,
Stefan