Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Postovani,molim vas za autenticnost ovog Longines Conquest sata,kvalitet interesuje me mehanizam u njemu,nemate nijednog od casovnicara servisera u Sapcu pa se i ne usudjujem ovde da ga odnesem na pregled?Srdacan pozdrav i ako moze odgovor!

Attachments

• Fotografija-1312.jpg
    Fotografija-1312.jpg
    185.8 KB · Views: 199
  • Fotografija-1313.jpg
    Fotografija-1313.jpg
    202.5 KB · Views: 150
  • Fotografija-1314.jpg
    Fotografija-1314.jpg
    161 KB · Views: 143
  • Fotografija-1315.jpg
    Fotografija-1315.jpg
    160.9 KB · Views: 136
Na prvi pogled ne deluje kao lažnjak, ali su za to potrebne veće slike u makro-modu. Što se tiče mehanizma, najbolje je da otvoriš sat ukoliko možeš, jer samo tako se lepo vidi šta je unutra.

Hvala na odgovoru,nema sanse da ga otvorim,pitao sam casovnicara za servis na njemu,pogledao ga je dobro sa onom lupom i rekao 5.000din.servis.Sat radi kad se navije.Kupljen je krajem 70-tih.inace nosio ga je moj otac.Znate li mozda njegovu vrednost?

Ako je tada kupljen i potiče iz porodice, sigurno je original. Što se tiče cena, ovoje šareno tržište i cene variraju, pa se može naći po ceni 100-150€, a časovničar ti je preterao sa cenom. Pogledaj Ovu temu: http://www.svetsatova.com/forum/f108/iskustva-sa-ovlaštenim-servisima-i-časovničarima-2200.html

Mislim da je najbolje da sat pošalješ na čišćenje u BG ili NS, jer ovaj tvoj časovničar će te odrati. U BG preporučujem servis Kostić-Dojčinović, na osnovu svog iskustva, ali ima i drugih koji su veoma dobri. Mislim da bi on naplatio oko pola cene od navedene, ako ne i manje.

Pozdrav!

Da li mi možete reći je li ovo original Sector 450? Kupljen otprilike u drugoj polovini 90-tih.

Attachments

• secback.jpg
    secback.jpg
    86 KB · Views: 165
  • secfr.jpg
    secfr.jpg
    90.2 KB · Views: 170
  • seclog.jpg
    seclog.jpg
    64.9 KB · Views: 149
Dobar dan iliti vece

Interesuje me par stvari vezano za ove satove

1. Dugena Festa goldaufl 20mik edelstahl securing

2. Breil Botticelli

Naime interesuje me originalnost a zatim me interesuju i vrednosti .

Pozajmih prijatelju odredjeni iznos i u zalog dobih ova dva sata . Prijatelja sam izgubio vec odavno jer su satovi kod mene 10-ak godina.

Muski navijac - Navijen i radi tacno evo vec 11sati , a zenski pretpostavljam kvarc - verovatno je baterija davno crkla

Nikad otvarano ili servisirano , niti promenjena baterija

Rado bi ih i prodao ali ne znam ni pribliznu vrednost .

Molio bih za sto iskrenije odgovore

Samnom je svaki dogovor moguc

DSC_0012.jpgDSC_0015.jpgDSC_0017.jpgDSC_0019.jpg

Tek nakon deset godina si isprobao satove i pitaš za njihovu vrednost? Ti satovi nemaju preteranu vrednost, bolje da ti čuvaju sećanje na prijatelja, to nema cena...;)

Tek nakon deset godina si isprobao satove i pitaš za njihovu vrednost? Ti satovi nemaju preteranu vrednost, bolje da ti čuvaju sećanje na prijatelja, to nema cena...;)
Niste me razumeli

Satovi su manje vise noseni ( ja i supruga ) . Zadnjih godinu dana se ne koriste , deci se ne svidjaju . Prijatelj se niti pise niti javlja . Znam da ne vrede milione , ali bi nekom verovatno upotpunilo kolekciju . To je kao neka sustina .

rossi, kaze narodna, ako zelis da izgubis prijatelja, pozajmi mu novac, elem da ne budem indiskretan, satovi zaista ne vrede mnogo, ako imas srece uopste da ih prodas, najvise 3.000dinara, cifra je pomalo i pretenciozna :(

Pozdrav!

Da li mi možete reći je li ovo original Sector 450? Kupljen otprilike u drugoj polovini 90-tih.
jako losa kopija rekao bih

Last edited by a moderator:
@Viki: Ja sam pre nekih godinu dana prodao moj Longines Conquest za nekih 100e (koliko sam ga bio i platio). Pritom imao sam kutiju za njega, originalnu krunicu i originalni Longines kais sa kompcom. Mozda moze i vise da se izvuce, ali sam samo hteo svoj novac da izvucem.

Inace sat je naravno original i unutra je prelepi rodinirani Longines 6952 sa hack funkcijom.

Hvala na info,imacu to u vidu,ali to je stvarno malo za ovakav sat,mozda ga ne treba ni prodavati!Pozdrav

Hvala na info,imacu to u vidu,ali to je stvarno malo za ovakav sat,mozda ga ne treba ni prodavati!Pozdrav

Pa ni napolju nije nista veca cena. Mozda do 150-170e sam ih vidjao. Lep je sat, odlican mehanizam ali nije toliko atraktivan. NA zalost. Ali veoma kvalitetan "dress watch".

Sat pravi Poljot International, koji je u principu Nemacki brend i nema bas previse veze sa oni ruskim poljotom.
Mehanizam je 3133.

Iskreno da ti kazem, ne bih znao tacno da ti kazem.
Maloprodajna cena im je dosta visoka, ali sami satovi nisu previse popularni medju ljubiteljima i kolekcionarima ruskih satova, pa ih isti retko i kupuju.

Tebe to ne treba previse da brine ukoliko ti se sat svidja, verujem da ces uzivati u njemu i da ce te dugo sluziti.

Back