Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Ne znam da li aludiras da ja spekulisem, no nije to ni bitno toliko.

Naravno da sam i ja 99%(cisto da ne budem iskljuciv) siguran da je replika, i to losa u pitanju, ali ne zelim uopste da odgovaram na pitanja o proceni originalnosti i vrednosti satova bez odgovarajucih slika, te je zbog toga moj odgovor bio takav kakav jeste.

Iskreno savetujem svim clanovima, pa i tebi da se ubuduce uzdrzite od bilo kakvih procena, kad slike nisu odgovarajuce, to uostalom stoji i u pravilniku, onom koji niko ne cita.

eo vam za svaki slucaj nema veze sta god da je :)ss6.jpgss1.jpgss2.jpgss3.jpgss4.jpgss5.jpg

zaboravio sam vam reci sat ima neki mehanizam radi samo kad ga nosis na ruci kad ga ostavis on stoi nije na baterije toliko

Last edited by a moderator:
Pozdrav svima!
Posedujem jedan zenski sat u pitanju je Hermes, ovako na izgled po narukvici, kopci, poklopcu itd rekao bih da je original a u njemu je mehanizam elmex 3D44 a oznaka sata je HH1.510 pa me zanima dal je neko strucan da mi kaze kakav je to mehanizam, tj dal je sat original?

unnamed.jpgunnamed (1).jpg

Ostavljen mi je ovaj sat u nasledje... Iza pise swiss made 4715 a napred sa desne strane koliko ja vidim BERMONT GENEVE...
Sad jel ovo obicna kopija ili nesto vredno cuvanja?
Hvala na odgovoru

Automatic, stoperica radi, datum prebacuje. Tezina i prvi pogled ko pravi (vjerujte imao sam jih vec nekoliko u rukama pa znam vec po materialu da li je OK ili ne) al mi je smetalo da na narukvici nije bilo broja.

Skinem narukvicu i vidim brojku 4488 B5. Znaci po tom broju sat je napravlje 44.sedmice u godini 1988. :D I zavrsena prica.

Za ovog sam prvo mislio da jest original, kad sam ga dobio u ruke, i ja mislim da bi jih puno mislio isto, ako nebi znali.

brojtling-004.jpg

brojtling-002.jpg

brojtling-003.jpg

Pozdrav svima....Vredi li ovaj Rus nesto...Slava ,28 yewels,USSR,navijac (staklo sam mu ja polomio i skazaljke)stavio sajdzija neko plasticno staklo i druge skazaljke(fali sekundara)ostalo ispravno i radi.Iz koje li je godine...30052012250.jpg

U tom stanju ne vredi skoro nista. Mozda 400-500 dinara ako je mehanizam ispravan, pa treba nekome za delove.

Koji mehanizam? Sat je ispravan.platio casovnicaru da mi promeni staklo i skazaljke i sat nosim,radi sve dan,datum,tacan je...Tako da se ne slazem sa tvojom procenom od 400 din.Nego me interesuje iz koje je godine...ako neko zna

Back