Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Trzisna cijena je 0 dinara.

Izadji van,fino macolu u ruku I opleti. Baci ga na dno vrece za smece. Optereti kamenjem. Baci u neku rijeku ili jezero.

Sat nema trzisne cijene jer je kopija,tj.ilegalno ga je posjedovati ili prodavati. Nemoj se sramotiti. Ekipa koja ih prodaje je povezana direktno ili posredno sa trgovinom narkotika,traffickingom,ukradenim automobilima I manjim lokalnim ratovima.

Isto si morao pitati jel original desetka dopa I kolka je cijena ili kako prodati ukraden Golf.

sent from my LV using Gucci

Last edited:
Pardon. Reciklazno dvoriste. Mozda dobijes par dinara za 100 grama kineskog celika...ako je uopce celik.

sent from my LV using Gucci

Pozdrav. zanima me da li je sat autentican i koja mu je vrednost
izvinjavam se sto su slike u manjim pikselima trenutno nemam sa cime da ga slikam

14696852_10202451650849751_743707439_n.jpg
napred pise:
ROLEX
GENEVE
QUARTZ

14875231_10202451651009755_809452941_n.jpg
nazad pise:
ROLEX
ARGFNT
PLAQUECRG507
FRANCE
342518

valjo bi mi taj panerai da potkocim nogar od stola da se ne klati kad se naslonim..

No hard feelings al kopije ne vrede nicemu i ko zna od kakvih materijala su ih kinezi pravili, mogu da budu i kancerogeni, radioaktivni i tako dalje a i truba je nositi djubre na ruci, iz avijona se vidi da ga kinez sklepao u garazi nabrzaka.

Kad smo vec kod replika, sve sam mogo da verujem al da su poceli da kopiraju i Casio satove od 4-5000 dinara e to vala nisam!

Da li odprilike mozes reci koja mu je trzisna vrednost,i da li si siguran da nije original?
HVALA

Siguran sam 100% . Kao što rekoh za kopije se ne daju procene. Međutim, taj sat i takav kakav je ima jednu dobru stvar a to je mehanizam. Mehanizam nije kopija i koliko vidim u pitanju je najverovatnije Miyota 8215. To je odličan i dugovečan mehanizam i bilo bi šteta baciti ga, bez obzira što je nagrđen sa tim Panerai natpisom. Dakle, sačuvaj mehanizam.

Pozdrav. zanima me da li je sat autentican i koja mu je vrednost
izvinjavam se sto su slike u manjim pikselima trenutno nemam sa cime da ga slikam

View attachment 126951
napred pise:
ROLEX
GENEVE
QUARTZ

View attachment 126952
nazad pise:
ROLEX
ARGFNT
PLAQUECRG507
FRANCE
342518

Avitavi dobro došao na forum.

Sat je kopija. Postoji jednostavan način da se i sam uveriš. Taj sat se lako otvara. Sa donje strane između poklopca i kućišta imaš malo udubljenje-zarez od par milimetara (na samom spoju). Uzmi manji tup nož i stavi ga u taj zarez i samo povuci na gore (i časovničar bi tako uradio). Da je sat orginal unutra bi video ovako nešto: Rolex Quartz Watch Movements | Caliber Corner
Međutim, videćeš otprilike ovako nešto:
inside-a-quartz-watch-movement.jpg

Na ovom linku ( http://www.hqmilton.com/vintage-rolex/oysterquartz ) možeš videti kako izgledaju Rolex kvarcni satovi. Uđi u bilo koji oglas, ima dosta fotki, pa ćeš sam uočiti detalje i kvalitet završne obrade.

Last edited:
Pozdrav novi sam na forum. Ovako dobio sam sat od tetke za rođendan iz švicarske ali ne piše swiss made nego made in china e sad je moje je pitanje dali ne to kopija ili original? Jel može da bude da je sklapan i kini pa onda tako piše ili ima nešto drugo. Zanima me dali je original

Last edited by a moderator:
To što piše ''made in China'' ne znači da je sat kopija.
Mnogi renomirani proizvođači svoje proizvode prave ili sklapaju u Kini.
Da li je sat originalan se može eventualno proceniti na osnovu više kvalitetnih fotografija.

Hvala ti na odgovoru. Ja sam novi ovdje na forumu pa još neznam najbolje kako da stavim slike ako mi možeš kako pomoci još jednom hvala puno i sve najbolje

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Pozdrav svima. Danas sam preko mreže za kupoprodaju došao u posjed sata FERO Feldmann. Sat je mehanički, navijač i za 12 sati kontrole tačnosti žuri 6". Pošto nisam do sada čuo za tog proizvođača molim članove koji znaju nešto više o ovom proizvođaču da to podijele sa nama. U opisu sata koji je naveo prodavac stoji da je kupljen 1983-84. I molim za procjenu o autentičnosti. DSC_0534.jpg Hvala.

FERO Feldmann je švajcarski proizvođač jeftinih satova. Koristili su eboš jeftine mehanizme.
Na ovom linku se vidi da su osnovani krajem 50-tih godina prošlog veka.Mikrolisk - The horological trade mark index
Da li je sat autentičan? Verovatno.
Primer sata gde možeš videti jedan od mehanizama (pin lever escapement) koji je ugrađivan u ove satove. Jeftiniji mehanizam od ovog na videu teško je naći. Ne mora značiti da je i kod tebe nešto slično.

Last edited:
Hvala sky.Nisam gledao mehanizam. Lijepo izgleda, odlično je očuvan, doslovno bez ogrebotine a nisam ga puno ni platio. Zanimljiv i nesvakidašnji dodatak mojoj skromnoj kolekciji.

Moze pomoc oko autenticnosti,ponudjen mi je za 80 E,ne znam dal je original ili ne i dali vredi toliko? 20160905_145137.jpg20160905_145051.jpg20160905_145315.jpg

Attachments

• 20160905_145354.jpg
    20160905_145354.jpg
    186.7 KB · Views: 115
Back