Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Pomoc oko kupovine Tag Heure aquaracer 5

Pozdrav drustvo, hteo bih savet od iskusnih forumasa... Imam u ponudi da kupim Tag Heuere aquaracer 5 za pristojnu sumu, e sada me interesuje kako da znam da li je sat orginal i gde da ga odmesem da mi provere? Okacicu i 5538B7D3-8A91-494A-8876-3F430233FB20.jpeg istog pa mi recite svoje misljenje38C40781-020A-4BB8-96CF-E2F408F87FD5.jpeg4DCAA509-3CF2-4FBA-8D55-D8427C94153E.jpeg4E85763D-6E3D-40B0-AC39-FA4901CBDB27.jpeg7E67F87D-69BE-4254-A165-CF8E32DCE520.jpeg039F3BA4-CF09-4F75-A7EA-D618B0722001.jpegx6B8D6EEE-2BD7-42EC-971D-C4C6FD66B78B.jpeg

Attachments

• 69A19DC8-D4D0-4776-9CC3-D39412DE6F4E.jpeg
    69A19DC8-D4D0-4776-9CC3-D39412DE6F4E.jpeg
    145.8 KB · Views: 123
https://share.icloud.com/photos/0DN1yxP69fttS3XzfF-wBejlg#Pomoravski Zanima me da li je sat orginal i ako jeste koja mu je vrednost

quote_icon.png
Neša kaže:
Nije vic, već tužno-smešni aksiomi koji važe za temu Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Aksiom br. 1: ukoliko neko postavi pitanje da li je njegov luksuzni sat original, obavezno sledi odričan odgovor.
Aksiom br. 2: ukoliko je sat koji spada u luksuzne dobijen na poklon, takođe sledi odričan odgovor.
Aksiom br. 3: ukoliko se u temi spomenu rolex ili breitling, onda nisu original.

Jbg Aksiom je osnovna tvrdnja koja se ne dokazuje - služi kao polazna osnava za logičko zaključivanje... dakle izvedi sam zaključak

Re: Pomoc oko kupovine Tag Heure aquaracer 5

Poslao sam im upit da li vrse proveru ali jos nemam odgovora
Mislis li da cita?! Odes do njega i pogleda ga. Slobodno tako. Koliko sa slike mogu da vidim...ok je..ma da da bi sam bio siguran idi do Srbe i nemas potrebe da mu se najavljujes

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Pozdrav,

Nasledio sam 4 starija sata: Breitling, Ferrari, Panerai i Slava. Ne razumem se u satove, ali citajuci i uporedjujuci na netu cini se da su originali. Sta vi kazete? Koliko ih cenite?
HvalaIMG_9420.jpgFullSizeRender (1).jpgFullSizeRender (2).jpgFullSizeRender (3).jpgIMG_9419.jpgIMG_9417.jpgIMG_9418.jpg

Kad se na gomili nadje jedan farari i slava sa ova dva druga odmah znas o kakvoj kolekciji je rec!
Ferari i slava su pravi, ova dva "svajcarska"su kineskih ruku nedelo...

Slava nije orginal. Na satu piše CJIABA latinicom a ne СЛАВА ćirilicom.

StefanR dobro došao na forum. Raspolažeš sa kineskim replikama. S obzirom na ostale satove pretpostavljam da je i Ferrari replika.

Hvala svima na pomoci. Da znam na cemu sam... verovatno cu ih pokloniti prijateljima,meni ne trebaju. Iako sam se ponadao malo :)
A definitivno ste u pravu za SLAVU tj CJIABU , sad sam nasao isti model online za 35$ :D

Pozdrav svima, dobar dan, zanima me da li je ovaj sat original, ima hiljadu nekih opcija, mogu da namestam pet alarma, ima 48 gradova na koji mogu da namestim vremensku zonu,neke tajmere stoperice i milion drugih stvari, ali sam arhiduduk za satove tako da ne znam da li to mogu i originali i kopije. Hvala unapred.image1.jpgimage4.jpgimage2.jpgimage3.jpg

Pozdrav svima. Vec dugo se 'motam' po forumu i skupljam informacije.
Nesto me je uhvatilo poslednje vreme pa sam krenuo da gledam Seiko mehanicke hronografe - 6139.
Zapao mi je za oko jedan od 'povoljnijih' komada (cene su fantazija). Mozda ne bi bilo korektno da postavljam slike sata kojeg ne posedujem, pa bih zamolio nekoga ko se razume u pomenutu seriju, a rad je da pomogne, da mi se javi na pp.

Ovde se o tim stvarima razgovara javno, a ne vidim razloga da se ne postavi sat. Slobodno postavi sliku na forum.

Nezahvalno je ocenjivati na osnovu fotki i problem je što se sat ne može videti uživo pre kupovine. Ovako, na prvu loptu mi je čudno što sekundara ima različite položaje, ali s druge strane, fotoaparat ili telefon mogu da daju lažnu slku, pa da ne ispadne da optužujem čoveka koga ne poznajem. Kaiš svakako nije original, što je i normalno za relativno star sat, a oštećenja su minamalna i prihvatljiva.

Predlažem da pitaš prodavca da li dolazi u BG (ako si iz BG) jer kod ovakvih kupovina je ipak najbezbednije proveriti kod časovničara. Što se tiče cene - uvek treba pitati da li postoji mogućnost za korekciju. Ako se to pita ljubazno i kulturno prodavac može izaći u susret.

Žao mi je što ne mogu bolje da pomognem, ali ne volim da se zalećem kod ovakvih stvari. Čak i ako ti sat promakne, budi strpljiv i pojaveće se kad-tad neki primerak koji ti odgovara.

Najgore je kada vidiš skupe satove od 1000+ eura na ovim sajtovima, mene spuca paranoja. Skupljam već nekoliko meseci za Longines Master Moonphase, i sada vidim na KP , jedan polovan za 1300 eura koji jako dobro izgleda. Gledam oglas već mesec dana, zumiram do kraja, proučavam, raspitujem se, nikako da stisnem obarač i pitam čoveka da se nađemo.

Prosto da se zapita čovek šta da radi. Da se prekrstiš i pomoliš Bogu da je sve kako treba, ili da skupiš još para za nov.

Back