Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Dobro zapazanje za sekundaru Neso, hvala. Sad kada sam obratio paznju deluje kao da ima lufta, pa se pomera zajedno sa okretanjem sata...ne pada mi logicnije objasnjenje za ovakvo mrdanje.

Patim od hronicne nestrpljivosti (sto je najgore svestan sam toga i znam da mi ne valja)...A mozda, ipak, lepo prekratim sebi muke, pa pazarim po Amfibiju i Komadirskog, jos mi ostane za neki NATO kais. :)

Kod izbora polovnog sata ne treba žuriti, a kod ovog je najveći problem što se ne može videti uživo. Položaj kazaljke je možda samo zbog ugla fotografisanja, ali je moguće i da kod nje postoji neki problem, pa su fotografije zato nezahvalne. Lično bih voleo da ima manje oštećenja, kao npr. na minutnoj kazaljki, premda sat tih godina obično ima bar neko malo oštećenje, osim uokliko nije baš malo nošen i pažljivo čuvan.

Naravno, i satovi koje si naveo su OK izbor, a svakako da ih ima još, što zavisi od onoga šta ti se sviđa. Ako kupuješ prvi sat, uputno je da ga i lično pogledaš, a najbolje ukoliko možeš da ga odneseš kod časovničara. Čak i ukoliko sat ima neke mane, bitno je da popravka ne bude preskupa i neisplativa.

Mislim da osnovu ovakvih slika ne mozes ocekivati da ti bilo sta ko kaze. Poklopac sata slikaj, sa strane ga slikaj...to sve sa tim kutijama moze da prodje ali sam sat je bitan.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Moja brzopletost, nisam ni obracao paznju sta tacno pise...povuklo me sto i krunica i narukvica imaju oznake...a cijena samo 100eura...

Moje misljenje da je ovo samo losa kopija, pocev od zadnjeg dela kucista koji je poceo da se ''jede'' sto je nedopustivo za takav kvalitet itd.
Voleo bih da cujem misljenja i ostalih kolega.

Last edited:
Misljenje jeli original ili kopija
a8749a6a7096bfb6ff2621ac0811cf68.jpg
893d3cadbd15131c8dfd76fda5d5dc97.jpg
9eea06d3f4a18e83cbd253478531ec62.jpg
bc1334c2d603e9dbfbccaa0cf4782acf.jpg

Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk

Ekipa, nemam slike, nije dao gospodin da slikam... Tissot automatic, doxa mehanizam unutra, ima metalnu narukvicu sa Tissot oznakom, na staklu ima lupa na datumu (kao na rolexu)... Ne mogu da nadjem koji je model, da li to postoji ili je samo neka kopija/budzevina?

P. S. Mnogo mi lici na Seiko 5 po obliku, pa pretpostavljam da je neki model iz te ere 80-ih...

Last edited:
Samo se okreni i udalji. Pogotovo što ne da da slikaš. Na stranu što je doxa u kućištu.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Ovaj je u pitanju, u medjuvremenu mi drugar poslao link... Isto sve osim oznaka za brojeve ovde su crtice a kod ovog "mog" nesto kao cirkoni...i na mehanizmu pise doxa a ovde ne...

Malaysia Watches Online Store: KT01 TISSOT COINRIMMED STAINLESS STEEL AUTOMATIC MENS WATCH

Nasli smo da i Bulova ima isti izgled..
DSCN3061_900x.jpeg

P. S. Nije covjek preprodavac pa da krije nesto, stariji covjek, tvrdi da je original sat i nece da se zamajava sa ispitivanjem dal je fake ili ne...

Last edited:
Back