Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Mogućnost da nađeš repliku nepoznatog ili malo poznatog brenda satova je gotovo ravna nuli, a ključne su ove reči napisane kurzivom. Oni koji prave replike to rade iz želje da nepošteno zarade, pa se zato na tržištu mogu naći replike skupih satova, kao što su npr Omega ili Rolex, ali i relativno jeftinih, kao što je npr. Q&Q. Poenta je u tome da onaj ko pravi repliku može da zaradi samo ako je brend poznato potrošaču, bilo da je u pitanju skup ili jeftin sat. Ukoliko je u pitanju nepoznata marka sata, ne isplati se ni minimalan rizik od sudskog poziva.

Ja mislim da je replika, ali mozda i gresim.
Logo me neodoljivo podseca na Citizenovu seriju satova...

1.jpg

Nešo to što je Filosof86 pokazao je kopija Citizena Eagle 7 modela.
Postoje Crystal Seven modeli koji imaju krunu i broj 7 na njoj. Neki modeli imaju samo natpis Crystal seven (bez grba). Takođe, postoje i Eagle 7 modeli sa orlom koji ima broj 7 na grudima. Nisam siguran da li je Eagle 7 bio zvaničan naziv.
Inače, na satu koji je pokazao Filosof86 nema naziva ali postoje dve rupice gde je neki naziv stajao. U svakom slučaju grb je kopija Citizenovog.

1.jpg1a.jpg1b.jpg2.jpg4.jpga1.jpgf933fabc-0d93-11e7-8b65-5f01cc845726.jpg

Last edited:
Hvala druže :beer:

Ja sam izgleda počeo da ćoravim jer nisam primetio rupice, mislio sam da su deo logotipa. Kuku meni, kakav ću biti kad odem u penziju? :lol:

Ima jedan vic... :)
d0260bb8e25d62e9ddae296dd6ae8832.jpg

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

i ja slabije vidim,komp uzima svoje,a ta neka marka AUTO postoji,ima auto 5 i auto 7,prebacim tastaturu i kucam ovako
часы ауто 5,ima desetak takvih modela,negde se pominje Kitaj,tj,kina,nekad sam malo ucio crkvenoslovenski,pa nekad prepoznam neku rusku rec-uglavnom se ta marka vezuje za Kinu i Rusiju...kazu da je sat original...

Hvala druže na odgovoru. Odneću ga onda da ga neko pogleda i onda predloži šta da radim. Upravo sam pre toga hteo da vidim da nije neka kopija da znam šta da očekujem. 😀

Rolex, Tudor, Stainhart, Longines itd imaju manje/vise slicne ili iste modele (ovakvog oblika i izgleda kucista). Sudeci po ovom insertu korone i samom materijalu i izgledu kucista, ja bih rekao da je u pitanju neki omaž pomenutim modelima i da nije nekog kvaliteta, tacnije da je kuciste kopija nekog od pomenutih modela! Nadam se da ces naci konkretniji odgovor na tvoje pitanje...

Last edited:
To je nečiji neuspeli projekat, koktel, mešavina većeg broja različitih satova. Vidi se nesrazmerna očuvanost, kvalitet i starost između cifera i bazela sa jedne strane i kućišta i poklopca mehanizma sa druge strane. Ne pripadaju istom satu.

Ja sam i napisao da je očigledno da cifer ne pripada ovom kućištu,ono što pokušavam jeste da prepoznam proizvođača kućišta,i da pronađem odgovarajući cifer.Mehanizam još nisam video,nadam se da je ETA automatik.

Teško ćeš ovako proceniti ko je proizvođač kućišta,jer danas ima mnogo njih,koji proizvode takvo kućište.Za mehanizam treba dobre makro slike da se vidi koji je u pitanju.

Kao sto rece don Alberto, ima gomila proizvodjaca koji imaju modele ovakvog popularnog diver kucista! Cak mislim da i na ciferu fale ovi detalji brojcalika... Jel’ sat ispravan? Radi li?

Mehanizam je Felsa 4007N i radi.Istražujem dalje....Tressa je imala slična kućišta pa idem u tom smeru.Hvala na trudu,nadam se da ću otkriti sve detalje.

Back