Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Kao pochetnik koji bi da kupi svoj prvi sat...naishao sam na ovaj na jednom `vocnom` sajtu kako ste ga krstili. Ima ova jedna slika pa me zanima da l`mozete da ustanovite da li je replika ili ne. Sat se inache prodaje za oko 130 eura a na drugom 200 eura. I da znam da je shminka ali ovaj mi se svideo. Inache prodavac je je : baralinjo

originalslika-8582873.jpg

I mali opis sata :
Nov extra original sat BREIL MILANO iz kolekcije mediterraneo oznake bw0378!!!Jedan od najlepsih i najelegantnijih modela iz mediterrano kolekcije!!!

Sat je potpuno nov,naravno ORIGINAL,svajcarske proizvodnje sa kvarcnim chrono mehanizmom(na bateriju) i u njemu je svajcarska masina kalibar Ronda 5030d sa 13 rubina!!! Kuciste sata je od nerdjajuceg celika,tretirano u crni IP (ion- plated) velikog precnika,45mm, sa krunicom na zavrtanje!!!Skazaljke sata su luminizirane,staklo je mineralno antirefleks!!!
Sat poseduje prikaz datuma i stopericu!!! Vodootporan je 10atm=100m!!!Narukvica sata je gumena.
Sat dolazi u kutiji sa svojom knjizicom i uputstvom! sat je kupljen u Italiji i nije nikada stavljan na ruku i na njemu se nalaze zastitne folije(slika 4). Na satu se nalazi etiketa sa oznakom i cenom 350eur, ali je cena sata kod nas u radnjama nesto veca (oko 45000din)!!!
Preferiram licno preuzimanje radi nedoumica o originalnosti sata, moguca je svaka provera kod ovlascenog zastupnika ili u bilo kojoj radnji po Vasoj zelji(u bgd-u),ponavljam, sat je 100% ORIGINAL!!!!!!

Last edited by a moderator:
koliko mogu da vidim to je orginal ali ja ti ne bi preporucio takve satove mada ako ti volis ok.inace ne znam tog prodavca.cenu za te satove stvarno ne znam.

Ja bih rekao da jeste...

To je imitacija Bvlgari Scuba-e iz serije Diagono,koja nosi ETA 2892 mehanizam i koja košta brdo para. Mislim da i cena sve govori...

Djole, a šta ti je to "s" sa mnogo tačkica ?:D

Nešo, pa ako si hteo da kupiš, unutra je najverovatnije neki japanski kvarcnjak , te je cena realna ! Znaš kako napišu prodavci na online "buvljacima".... "japanski mehanizam na bAteeeriju":lol:

Ehhh.... ja i moje šale:banghead:

Re: Pomoc: Original ili kopija?

Napisao sam Vladanu da skloni to đubre sa oglasa.

Treba mi pomoc oko procjene originalnosti i vrijednosti ovog sata

3-3.jpg

2-3.jpg

1-3.jpg

Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Cao drugari , s neba pa u rebra ...
Skroz mi je haoticno te cu stoga biti brz i kratak ...
Nisam expert za satove , ali se nadam da cu vremenom postati , te stoga zelim postaviti par pitanja ...
Kako prepoznati ''dobre'' replike nekih poznatih brendova gde su sarenolike cene od 50 do 150 evra i gde ih cak oni dele po klasama ... Meni nije problem da dam novac za dobar sat , ali me iz znatizelje zanima kako se najlakse prepoznaju replike .. ??
Sve ovo pitam jer u planu imam nabavku sata a jedan poznanik mi duguje izvesnu sumu novca pa je voljan da to tako ''prebijemo'' , a navodno ima ''vruce'' komade odlicnih satova ...

MAlo sam otisao u sirinu , ali nadam se da sam pogodio sustinu ...

Hvala na odgovoru !!!

Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Zdravo Milnov i dobro nam dosao!

Odmah cu ti reci da rasprava o replikama (a takve nikada nisu "dobre") nije dozvoljena na forumu!
replikeno.jpg

Jedino gde je dozvoljeno pominjanje replika je bas u ovoj temi gde sam prebacio tvoje pitanje.

Sto se tvog pitanja tice - kako da prepoznas da li je neki sat original ili replika - to lici na pitanje jednog mog drugara kad me je pozvao i rekao: "Ispricaj mi sve o tom SQL-u za 5 minuta" :D.

Dakle - ako imas konkretan sat, postavi slike ovde pa mozemo da probamo da ti pomognemo.

Pozdrav,
Vlada

Last edited:
Re: Pomoc: Original ili kopija?

Izvinjivam se , nisam se najbolje upoznao sa forumom a nisam ni imao vremena ... Moja greska ... Razumem u potpunosti sta zelite reci ... Pokusacu da slikama najbolje predocim svoje pitanje ...
Hvala na odogovoru !!!

2340919_DSCN1897.JPG2340919_DSCN1902.JPG2340919_DSCN1904.JPG2340919_DSCN1906.JPGNov sam clan na forumu, i uclanio sam se bas zbog nedoumice oko autenticnosti sata na slikama. Dakle interesuje me vase misljenje o satu, da li je original ili ne? Hvala puno unapred!

Vladan

Rolex Oyster Perpetual Date Just Pearl Master Lady

Postovani,
Nov sam na ovom forumu a takodje sam potpuni laik kada su u pitanju satovi.
Moj problem nije nov, vec su ljudi iznosili takvu temu.
Naime moja majka je dobila pregodinu i vise dana na poklon polovan sat koji ima oznake navedenog rolexa, molio bih Vas da mi pomognete da odgonetnem originalnost ovog sata.
Postavicu vise slika i nadam se da mi mozete pomoci.Unapred zahvalan, Nebojsa

2.jpg3.jpg1.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

Re: Rolex Oyster Perpetual Date Just Pearl Master Lady

rekoh ja nedavno "kada nisi siguran da li je sat fals ili original znaci da je fals" :)

Back