Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Sa ovih slika niko ne može tvrditi šta je u pitanju. Ako je ovo sa oglasa ja bih ga zaobišao zbog loših slika (imam sumnju da nešto muti, originalnost, oštećenja,....)

IWC sat - pomoc...

pozdrav za sve...

zamolio bih vas ako mozete da mi pomognete u vezi ovog sata...koji je model ili godina proizvodnje...i kako da prepoznam dali je replika da me ne klepe preko usiju:lol:

Fotografija1167.jpg

Re: IWC sat - pomoc...

Slika je losa.u novom sadu ima dobrih casovnicara pa svratite do nekog da pogleda pre trgovine i problem resen.

meni smrdi da repliku, ali k'o sto rece jagos - pravac kod casovnicara.
ne kupuje se takav sat samo na osnovu ovakve slike!

Hm, koliko skapirah poenta je postavljati svoje slike, ali kako su i drugi to činili, i ja ću postaviti slike sa oglasa za sat čija me verodostojnost interesuje. Tj postavljam link za oglas na ovom sajtu. Takođe me interesuje kolika je realna cena ovakvog originalnog polovnog sata u Srbiji.
Polovni satovi - Svet Satova

Hm, koliko skapirah poenta je postavljati svoje slike, ali kako su i drugi to činili, i ja ću postaviti slike sa oglasa za sat čija me verodostojnost interesuje. Tj postavljam link za oglas na ovom sajtu. Takođe me interesuje kolika je realna cena ovakvog originalnog polovnog sata u Srbiji.
Polovni satovi - Svet Satova
Obzirom ko je prodavac, u originalnost sata ne sumnjam ni malo.
Tebi,kao kupcu,savetujem da svaki sat proveriš kod časovničara pre kupovine.
Realna cena je ona za koju se sat proda.Mislim da je trenutna cena u okvirima realne.

Uvek treba proveriti kod casvnicara kad kupujes polovan skupocen sat, pa te i ja savetujem isto kao Vladan. Ali mislim da su sanse da je replika gotove nikakve. A cena mislim da je realna i po meni je ovo sat u top 5 kupovina sa berze, kad se uzme sve uobzir. Naravno ti kupujes ne mi , tako da sam moras da odlucis i proveris sve sto te zanima na vise strana . Veliki pozdrav:)

Ej , jagose, pa kako misliš "da li se šališ" ? Znaš da smo već pričali o onim sumljivim slovima na ciferu (ne ravnomerna) , te sat baš liči na repliku ! Sećam se da je samo jedan član znao (ne sećam se ko) da su se takva slova pravila za odredjeno tržište, te je sat okarakterisan kao original (na kraju) .

Pogledaj ponovo slike sata i pogledaj sam natpis brenda na ciferu "Breitling" ! Da li ti slova izgledaju ujednačena kao kod ostaklih satova tog brenda ? Iskreno rečeno, da nisam pročitao taj post koji govori o različitosti natpisa u odnosu na tržište, ja bih bio siguran da se radi o replici !

EDIT : dok ja sa mojim ćevapima otkucam post, bata-Nele me pretekao ! :P

Hmmm... morao sam opet da editujem... da li je to ta tema ? Kako je meni ostalo u glavi da je neko napisao da se za odredjeno tržište sa namerom pravilo ovako nešto u originalnim verzijama ? Znači, ako je replika u pitanju, nije mi jasno, kako je opstao oglas na berzi ? Tek sad mi ništa nije jasno...

Last edited:
Koliko mi je poznato, samo admini mogu da obrišu oglas, a vidim da trenutno nisu online.

Neške, ajd` molim te , baci oko da li postoji još neka tema vezana za ovaj model... ja moram za grad, pa nemam vremena. Zakleo bih se da je neko pisao o toj slovnoj oznaci brenda na ciferu, ali taj post nisam video u onoj temi koju si postavio. Pogledaj i na netu, postoji li možda razlika u natpisu vezano za neko odredjeno tržište, ili se neko samo izlupetao, a meni to ostalo u glavi...

Jagoše, pa čini mi se da je taj član (nikako ne mogu da se setim ko) postavio i neke ozbiljnije slike (tipa sa wus-a ,ili tako nešto) sa istim takvim natpisom... ne moguće da sam umislio , a ako se ispostavi da jesam, odoh kod psihijatra . :laugh:

Last edited:
Baki, i ja sada izlazim iz kuće, ali imaš o ovome na internetu koliko god hoćeš. Dovoljno je da u Google.rs ukucaš "how to spot a fake breitling", a rezultata imaš na kilo. Znam da sam viđao ovakve slike sa poremećenim slovima, a sasvim je logično da nijedan proizvođač koji drži do sebe neće dozvoliti da slova budu kao da su lepljena OHO lepkom. Možda za neko tržište postoji neki drugi element koji je drugačiji, ali ne verujem da izgleda kao da se dete igralo i lepilo slova. Evo nekoliko linkova za prvu pomoć:

Breitling Watches - How To Spot Fake And Replica Dials
Breitling Watches for You: How To Spot A Fake Breitling

Tu piše u kratkim crtama kako otkriti prevaru.

Back