Potrebni predlozi za sat za kuma

Re: Potrebni predlozi

Čestitke na novom satu. :)

Mislim da korona (bezel) ne može da se rotira. Moguće je da nije dobro nameštena prilikom skapanja sata pa da je zato pomerena u jednu stranu. Jel može slika sata da vidimo kako to izgleda?

Za podešavanje vremena ne moraš da ideš kod časovničara, samo odvrni krunicu okrećući je prema sebi (u smeru suprotnom od kazaljki na satu) i kada "iskoči" isprati uputstvo o podešavanju vremena koje si dobio uz sat. :)

Čestitke na novom satu. :)

Mislim da korona (bezel) ne može da se rotira. Moguće je da nije dobro nameštena prilikom skapanja sata pa da je zato pomerena u jednu stranu. Jel može slika sata da vidimo kako to izgleda?

Za podešavanje vremena ne moraš da ideš kod časovničara, samo odvrni krunicu okrećući je prema sebi (u smeru suprotnom od kazaljki na satu) i kada "iskoči" isprati uputstvo o podešavanju vremena koje si dobio uz sat. :)
+1 Upravo ovo sto je dragon rekao :)

I kada vracas krunicu nazad nemoj je forsirati radi ocuvanja navoja nego prvo napravi okret u suprotnom smjeru tako da navoji lijepo sjednu jedan u drugi i onda zavrni...Inace ljudi znaju tako unistiti navoje da se ne moze uopce zasarafiti kruna.

Slike cu da postavim kad ga budem slikao po danu. Uspeo sam da nasetujem dan i vreme, hvala dragone.

Gledam u Manualu sta pise:

Elapsed time on rotating bezel (interior or exterior)

Scale for measuring elapsed time.
1. Turn the bezel clockwise until the arrow points to the minutes hand.
2. The minutes hand will indicate the elapsed time on the graduated scale of the rotating bezel.

Hm, verovatno su svi ovi Manuali genericki, al' opet, mozda bezel moze da se rotira. Mada, ne bih je ni koristio, samo me nervira sto nije poravnato :)

Ovo je ETA 955.132 i štelovanje je moguće samo u ETA-i !

Nisam te nista ovde iskapirao, jel mozes da mi pojasnis, fala :)

Last edited:

Bezel je rotirajuci, samo mora malo da se zapne u kontra clockwise smeru, uz zdravo kliktanje usput :)

E pa nek je sa srecom. Firma ti je kupila bas lep sat ;)!

Obavezno postavi slike! Ako uspes neku i na ruci - bilo biu super.

Bezel je rotirajuci, samo mora malo da se zapne u kontra clockwise smeru, uz zdravo kliktanje usput :)

Ne zapinje se! :D
Dok ti je sat na rucu uhvati bazel između 2 i 8 sati, sa 2 pomeraj prema 1 dok sa 8 prema 7 sati videćeš lakše je!
Odlična firma kao i sat nema šta, čestitam!

Evo slika (dan u nedelji i datum je pogresan, nisam primetio da sam to poremetio kad sam namestao vreme):

img9488p.jpg

By ocnajob at 2010-12-12

img9487n.jpg

By ocnajob at 2010-12-12

img9485l.jpg

By ocnajob at 2010-12-12

img9484p.jpg

By ocnajob at 2010-12-12

img9483e.jpg

By ocnajob at 2010-12-12

img9486.jpg

By ocnajob at 2010-12-12

Koliko vidim, mehanizam je počeo da ti menja dan u nedelji što znači da sat (na slici) ne pokazuje nekoliko minuta do 12h već nekoliko minuta do 24h! To znači da moraš ponovo da podesiš vreme na satu, samo isprati uputstvo i sve će biti OK. :)
Dan i datum NIKAKO nemoj da podešavaš ili menjaš u periodu između 22h i 2h jer možeš da oštetiš mehanizam za promenu datuma.

Inače, sat je prelep. :)

Pozdrav

@ocnajob
Prvo da ti čestitam na satu- odličan je!

ETA je švicarski proizvođač kvarcnih(pogon na baterije) i mehaničkih(ručno navijanje i automatika -navijanje preko rotora,tj.pokretom sata na ruci) satnih mehanizama.
Ovaj Hamilton pokreće kvarcna ETA 955.132 iz Normflatline serije. Posjeduje 7 rubina.
Pokazuje:sate,minute,sekunde,dan u sedmici i datum.Posjeduje EOL funkciju -"end of life",tj. kada je baterija na kraju snage,kazaljka za sekunde preskače po 4s,a ne po 1s i tako te obavještava da se baterija treba promijeniti.
Što se tiče preciznosti - odstupanje je +-15s/mjesec. Ovaj mehanizam nije moguće podešavati kod časovničara(kao i barem 90% svih kvarcnih mehanizama).
Cijena mehanizma je oko $30 pa,ako dođe do kvara,mijenja se čitav mehanizam,tj. ne popravlja se(jednostavno se popravka ne isplati).

Pozdrav

Dalibore, pogrešno si razumeo čoveka odnosno pitanje je bilo malo nejasno formulisano. Ocnajob je pitao kako da podesi vreme na satu a ne kako da reguliše mehanizam. :)

Pozdrav

E pa kume , da ga nosis u zdravlju godinama ili dok ti ne dosadi :P
A ovo cemo morati da zalijemo posteno samo da znas... :D

Back