14mm. Mada mi pri nosenju i ne deluje preterano masivno. Videcu da okacim i neku sliku uzivo. Inace, odlican izbor moze da bude i seiko tuna can, ista debljina kucista, novi model ima odlican mehanizam ali jednino mislim da ga je nemoguce navi u eu
Malo je proslo vremena, ali mene interesuje da li ti sada posle odredjenog vremena smeta ta debljina sata. Veoma mi se dopada taj model i jedan slican Fortis, ali je isto 14mm. Pa se malo dvoumim, zato rekoh da cujem iz prve ruke iskustva sa tom debljinom sata. Pozdrav
Zdravo shule83 i dobrodosao! Hamilton satove mozes naci u Chronos Time-u. Ne znam iz kog si mesta, ali njihova specificnost je da nemaju prodavnicu u Beogradu (mada im je tu centrala) vec u Novom Sadu, Nisu, Sabcu i Kragujevcu!
Nazalost Hamilton satovi ne mogu da se kupe nigde u srbiji. Teoretski oni su zastupnici ali prakticno ne moze kod njih da se kupi jer ih nemaju i ne nabavljaju.
Ponosam sam vlasnik hamiltona i moram ti reci da je u ovom cenovnom rangu on meni bio prvi izbor i nisam pogresio
Nemoj dolaziti u Novi Sad, ja sam kupio jedan Hamilton pre dva dana JazzMaster. Mogu ti reci da imaju za sada slab izbor, nije mi jasno zasto, ali je tako?
Imaju jedan Tonau, Valjda je tako, meni je ok ali je pravugaoni i malo klasicniji, Eta 2824-2, 49100 din.
Pozdrav svima,
odavno sam na forumu ali nisam nesto postovao . slucajno sam naisao na ovaj sat na jednom oglasniku u crnoj gori...mislim da je po kvalitetu mehanizma i tradiciji idealan sat za ovu cijenu...sad ako se nekom ne svidja izgled...
Nema boljeg mesta gde potražiti pomoć pri odabiru sata nego ovde .
Planiram da naručim sat iz USA do 1000$ ali...
Sudbonosno ali, ne znam za koji se pre odlučiti. E sad ono što mi je bitno prilikom odabira jeste da prednost imaju automatic satovi, prečnik 40+ i možda da malo više vuče ka eleganciji. Proizvođači koje sam izdovjio u tom cenovnom rangu su Seiko, Tag, Oris i Raymond Weil. Trebala bi mi pomoć koji mehanizam je najbolje izabrati i naravno ako neko ima i konkretne predloge. Naravno dolaze u obzir i drugi proizvođači koji su u rangu po kvalitetu sa već navedenim.
Zatim Stowa Marine 41mm sve sa mesh narukvicom.Ima i nesto jeftinijih ali ova je za tacno 1000 EUR idealnih dimenzija:
Diameter: 41.00 mm Height: 12.00 mm Strap width: 22 mm Lug-to-Lug size: 50.20 mm Waterproof: up to 5 ATM Weight: 77gr. (leather strap), about 130 gr. (metal bracelet) Caliber: Unitas 6498-1 Mechanism: manual wind Half vibrations per hour: 18,000 A/H Function: hour, minutes, small second Power Reserve: min. 46 hours Number of jewels: 17 synthetic rubies
I naravno Fortis Marinemaster B42.
Moze se ispratiti na Ebayu za ispod 1000 EUR.Idealnih 42mm.Dostupan u nekoliko verzija koznih i gumenih kaisa