Predlozi za kupovinu sata do 150 EUR

U pravu si. Pogledao sam na sajtu Hanove.

Ako se odlučim za Hanovu, to će očigledno biti taj model PATRIOT, pre svega zbog tog RONDA 5030D kvarcnog mehanizma.

Ipak, imam mogućnost da za oko 45 evra manje kupim jedan od nabrojanih Seiko modela (SNDC05P1, SNDC41P1, SSB059P1) ili Citizen AN7020-57E, obzirom da su sada oni na sniženju jer su nešto stariji modeli, šta bi ste mi Vi preporučili?

I još nešto, pronašao sam i model Seiko SND255P1 koji mi se spolja izuzetno sviđa, a jeftiniji je od Swiss Military Hanova Patriot Chrono za oko 15 evra.

U nedoumici sam... Može i još neki predlog, ja sam za sada gledao ovo.

Jes' vidio! Sve fino piše ali je teško pročitati i makar malo naučiti o onom sa čime se radi.:banghead:

Ovaj Seiko je ok,kao i svaki Seiko.
Ja bih pogledao i SNDC49P1.
Malo mi je atraktivniji.
Mislim,kako god, na tebi je da odlučiš. Nema tu nekakve velike razlike u kvalitetu- odaberi šta se tebi sviđa.

Mehanizam: Ronda je klasa iznad,onda Seiko pa ISA.
Kućište,narukvica: to procijeni sam.
Materijali su isti, samo pregledaj kakva je završna obrada,tj jel sve kako treba biti.

I sada jos jedno pitanje, kakav je mehanizam RONDA 3540D, u odnosu na mehanizam RONDA 5030D, posto sam video neke modele i sa 3540D?

Sada je problem sto u Bomaru ne daju vise popust od 20 procenata na satove proizvedene u Svajcarskoj. Akcija je trajala do kraja marta. Hanowa patriot je sa koznom narukvicom kostala 17500 dinara, sada je dosta skuplja...
Sta drugo kupiti za taj novac?
Gledao sam dva Citizena, jedan klasican kvarcni sat sa stopericom an4030-50e oko 15000 dinara, a drugi eco-drive at0797-1e oko 17000 dinara. A nasao sam i jedan Orient sa koznom narukvicom, takodje kvarcni hronograf, ali vodootporan do 200m, za 150 evra.
Dajte neki savet. Da li da cekam vise meseci Bomarov novi popust za Hanowu Patriot ili da uzmem nesto drugo?

Pavle,ja sam takodje hteo da kupim Hanowu,ali sam cuo neke lose stvari o njima,sto se tice samog kvaliteta sata,ne mora da znaci da su svi takvi,ali ja sam ih zaobisao.Moj predlozi su Citizen eco-drive ili Orient,ali mozes i Seiko da pogledas,ima lepih modela i kvalitet je super.

Sat koji sam nasao posle Hanowa Patriot je Citizen eco-drive at0797-01e, medjutim nije vise u ponudi ni u Bomar-u ni u Sense.
Da li neko zna gde je moguce nabaviti taj Citizen?

To bi trebalo da znaci da je taj Citizen jako dobar. Jel' tako?

Kada dobijem potvrdnu informaciju, saljem link za Orient.

Last edited by a moderator:
Ako je Citizen, dobar je. Japanski satovi su pomalo kao, kako da kazem, Cigani. Sresces one koji pevaju odlicno, sresces one koji pevaju vrlo dobro, pa provuce se i neki koji peva dobro. Ali dovoljne i nedovoljne neces nikad naci ;)

Pavle,najbolje bi bilo da nam opises kakav sat zelis i sta ocekujes od istog,buduci da iznos vec znamo,tako ces pomoci i sebi,a i nama u davanju predloga. :)

A možda i nešto ovako, za dosta manje para, ali od ne tako poznatog proizvodjača:
Ručni sat J.Springs-BFD061 - Poklon Dućan
Ručni sat J.Springs-BFC005 - Poklon Dućan
Ili nešto od jednog nostalgičnog brenda:
Prodaja satova - Orient Planet Ocean - Prodaja satova
Prodaja satovi - Orient Quartz Cayenne Diver - Prodaja satova
Prodaja satova - Orient Sporty Black - Prodaja satova
Mnogo mi je teško da se odlučim, pogotovo ako to bude kupovina preko interneta...

Želim vodootporan kvarcni sat sa štopericom i datumom (možda i danom, alarmom, safirnim staklom...). Što se tiče narukvice, najradije ću nositi kožnu, ali može i metalna, platnena, gumena... Sat bi trebao biti i sportski i elegantan, istovremeno.

Ni jedan od tih satova sto si naveo nema safirno staklo, a za te pare tesko da ces da nadjes sat sa istim, gotovo nemoguce.

Prvi od navedenih Orienta je automatik,msm da to nisi primetio.:) Inace,Orient satovi su jako dobri,neki clanovi foruma ih imaju i zadovoljni su,pa te mogu malo bolje uputiti.

Kod ORIENT-a mi se svidja skoro sve, osim jedne činjenice, a to je da su ovi modeli koje sam predložio mnogo jeftiniji na ruskim sajtovima nego kod nas u Srbiji.

Prvi od navedenih Orienta je automatik,msm da to nisi primetio.:) Inace,Orient satovi su jako dobri,neki clanovi foruma ih imaju i zadovoljni su,pa te mogu malo bolje uputiti.
Primetio sam, naravno. Taj njihov automatik sa prikazom rezerve snage i onim kruznim prikazom datuma kod cifre 6 mi se jako dopada. Zbog toga sam i njega provukao medju ostale kvarcne hronografe.

Ni jedan od tih satova sto si naveo nema safirno staklo, a za te pare tesko da ces da nadjes sat sa istim, gotovo nemoguce.
Znam. Nije neophodno da sat ima safirno staklo (taj podatak sam stavio u zagradi). Jedino je Swiss Military Hanowa PATRIOT imala safirno staklo za taj novac (u medjuvremenu je ukinuto snizenje od 20% za made in swiss u BOMAR-u).

Back