Predlozi za kupovinu sata do 400 EUR

max pain

New member
S obzirom da se ovakva i slična pitanja sve češće postavljaju na forumu, ovo bi bila još jedna od serijal tema u kojima bi se raspravljalo isključivo o predlozima za kupovinu sata u određenom rangu cene.

Konkretno u ovom slučaju bismo diskutovali i davali sugestije za satove čija cena iznosi oko 400 EUR!

pomoc oko kupovine sata

Evo nov sam na ovom predivnom forumu i zeleo bih da postavim pitanje za poznavaoce..

Dakle planiram uskoro da kupim sat, konkretno radi se o emporio armani ar 9500 modelu od titaniuma, jako mi se svideo i zeleo bih da znam kakvog je kvaliteta i kakvi su uopste armani satovi. u koliko nije nesto dajte neke predloge... Budzet mi je oko 400e, a ovaj armani je 345e.

Hvala unapred

Last edited by a moderator:
Pa sada Armani je modna marka, koja je sigurno dobra u proizvodnji garderobe itd, ali sa satovima nisu bas najbolji, obicno ugradjuju jeftine mehanizme, obrada nije na nekom nivou i kao takvi nisu bas best buy u tom cjenovnom rangu, ali ako se tebi bas puno svidja....Ja bih ih radije zaobisao
U tom rangu mozes pogledati Certinu, Tissot, Seiko, Citizen itd ima u tom rangu bas dosta dobrih proizvodjaca
Evo sto Mare kaze moze i Victorinox

Last edited:
Dobrodosao,bezi od Armanija i ostalih modnih marki,za te pare Citizen,Tissot mozda nadjes,Victorinox,Seiko i Bog da te vidi.

Pretece me Dare:D

Evo kako izgleda preferirani model:

ar9500-1.jpg ar9500-2.jpg ar9500-3.jpg

Vizuelno je sasvim OK, samo šta se može naći nešto slično, a drugog proizvođača...

Pitanje: Da li mora gumena narukvica (kao što je na ovom modelu) ili može metalna ili čak kožna? Šta se tebi najviše dopada?

kao sto rekose ljudi, armani nije bas dobra kupovina kada su satovi u pitanju.
a jos bih dodao da ces oci da izgubis pokusavajuci da otkrijes koliko ima sati - crne/sive kazaljke na brojcaniku iste boje vrlo su nepregledne.
ovo sto je sky predlozio je odlican izbor.
pogledaj i tissot i seiko, imaju brdo slicnih hronografa sa crnim brojcanicima.

Hvala puno, pogledacu pa javljam sta mi se svidja

Da radi se o tom modelu, nije mi bitna narukvica, tj. od cega je...

Hvala puno svima na informacijama, gledacu da izbegnem armani.Ja zivim u parizu, pa mi ovi linkovi ovih online srpskih prodavnica pomazu samo da pogledam kakav je sat na slici:) Znaci brat giorgio ugradjuje lose mehanizme u svoje satove...ccc A ja se primio samo tako lep sat jos od titaniuma, auu:) Videcu da pogledam neki citizen, tissot ili ovaj sto nikad nisam ni cuo victorinox:)

Saljem odgovore i nista, ne kapiram!

Last edited by a moderator:
Necu nesto previse da duzim jer ce i svi isto to reci,odnosno dosta njih je vec reklo a to je da BEZIS od Armani satova.
Svejedno da li ces uzeti Seiko,Citizen,Victorinox,Tissot ili Candino zato sto su svi ozbiljni proizvodjaci satova sa kojima jednostavno nema promasaja.
Eto,nadam se da sam ti makar malo pomogao. :)
Pozdrav.
P.S. Mozes da uzmes legendarni Citizen Nighthawk a jos ce ti i ostati prilicno novca a dobijas brutalan sat u svakom smislu!
Razmisli,ne zuri nigde.

stojane, mislim da si ti postavio link majdanpek laser prodavnice sa cenovnikom certina satova, ne mogu da ga nadjem, a kad ukucam ne radi

mozes li da postavis ponovo, za slucaj da sam ja pogresio negde, imali su certina satove za 20.000dinara

To su u principu najgore pare za kupovinu sata. Niti si tamo, niti `vamo.

Složio bih se sa Stojketom, da je Sumo stvarno odličan po svim pitanjima, pogotovu odnos kvalitet-cena. Medjutim, on mi nešto onako podalje po izgledu od "svidjanog" Armanija.

Još jedna napšomena... vidim da ste predložili i Victorinox . Za 400e se teško može naći nov (mehanički) model. Kvarcni modeli tog brenda su preskupi (u odnosu šta nude) , ako se kupuju novi u radnji .

Ako nisi izričit da to mora biti mehanički sat, a kupuješ nov u radnji, možeš gledati i Wenger , pa i Roamer . Mada me Roamer razočarao novim modelima (kvalitet materijala, pogotovu kućišta) Kvalitet jeste na nižem nivou, ali je i cena dosta manja.

Evo, recimo slično izgledu, kvalitetom svakako bolje, a opet onako vizuelno slično Armani-shit.u ...

Wenger GST (Model 78254)

fej33c.jpg

1q28ih.jpg

Safirno staklo, dobri materijali , predpostavljam ETA G10.211 itd.... ti mehanizmi dobro služe, a i kad se pokvare nisu skupi za kupovinu.

Eto, ovaj model mi zbog izgleda pade na pamet. Ima još toga...

Back