Prinove u kolekciji

Naručio sam još jednu narukvicu, da ponekad promenim stil. Uzeo bih još jednu, onu engenering model, ako nađem model koji mi odgovara. Ako neko ima link, koju je možda kupio i da ima pozitivno iskustvo, može da okači ovde ako nije problem.

Cestitke za Baby tunu .. jedan od retkih satova sa Prospex logom koji bi nosio, ali mozda je malo i prejak sat za moj zglob ... Cekamo slike 'sa terena' ...

Danas još jedna prinova. Seiko baby tuna SRP 637

...
..
.

Odličan sat, lepo da te služi,

ali mi ne štima naziv, Baby Tuna?

Ovo je više super duty Monster.
Cifer i bezel su bez greške Seiko Monster, i ništa kod ovog sata nije Baby...

Ovo je više nešto kao da su za Arnija ili Slaja uzeli običnu tunu i stavili turbo na nju :)

Napokon stigao PADI iz Japana. Kod mene je manje od sat vremena, ali neki prvi utisci su da je prelep i da mi bolje lezi od Samuraja. Talasi na ciferu su suptilni i pod sobnim osvetljenjem i pod nekim uglovima se jedva vide. Tek izbliza ili kad ih pogodi jace svetlo pod odredjenim uglom se vide sa svim detaljima. Dosta su drugacije uradjeni u poredjenju sa "save the ocean" ili "great white" modelima. Crveni detalji su mi kljucni u razbijanju plavetnila, mnogo je dinamicniji izgled sa njima. Lume je fenomenalan. Osim sto je dosta jak, zanimljivo je sto su pomesali zelenu i plavu boju. Bezel insert je sjajniji od nekih keramickih, bukvalno moze da se ogleda u njemu. Kuciste je mnogo "prefinjenije" uradjeno od Samuraja i ostalih Seiko divera. Ima elegantne ispolirane linije koje naglasavaju liniju kucista i dodaju neku elegantniju notu. Za razliku od njega, Samuraj izgleda kao tenk (sto je isto zanimljivo na svoj nacin). Kod PADI-ja je i Seiko "raketa" skroz zanimljiva sa crvenom kazaljkom :)

Negativne strane su za sada to sto je kais predugacak (vidi se i na slici) i sto je krunica malo teza za usrafljivanje i uopste za operisanje nego kod Samuraja. Njegova je veca i nekako narezana tako da se odlicno hvata.

Evo par fotki telefonom, pa cu za vikend uslikati malo bolje.

20200715_112553.jpg
20200715_120153.jpg

20200715_112701.jpg

Attachments

• 20200715_120153.jpg
    20200715_120153.jpg
    271.2 KB · Views: 56
  • 20200715_112701.jpg
    20200715_112701.jpg
    159.4 KB · Views: 61
Da li ima manjih beba tuna? To je preveliko da bih nosio?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Zapravo, na ruci izgledaju manje nego sto dimenzije sugerisu posto nema dugacke lugs koji strce mnogo izvan kucista. A i moze da im se skine ova spoljna "ljustura" i onda ostaje sat razumne velicine sa nesto ruznijim kucistem :) Neko i tako nosi. Na ovom metalnom je ruzno, ali neki modeli izgledaju skroz ok i tako.

1i0SkWd.jpg

Attachments

• 7+shroud+off.jpg
    7+shroud+off.jpg
    161.4 KB · Views: 85
Napokon stigao PADI iz Japana. Kod mene je manje od sat vremena, ali neki prvi utisci su da je prelep i da mi bolje lezi od Samuraja. Talasi na ciferu su suptilni i pod sobnim osvetljenjem i pod nekim uglovima se jedva vide. Tek izbliza ili kad ih pogodi jace svetlo pod odredjenim uglom se vide sa svim detaljima. Dosta su drugacije uradjeni u poredjenju sa "save the ocean" ili "great white" modelima. Crveni detalji su mi kljucni u razbijanju plavetnila, mnogo je dinamicniji izgled sa njima. Lume je fenomenalan. Osim sto je dosta jak, zanimljivo je sto su pomesali zelenu i plavu boju. Bezel insert je sjajniji od nekih keramickih, bukvalno moze da se ogleda u njemu. Kuciste je mnogo "prefinjenije" uradjeno od Samuraja i ostalih Seiko divera. Ima elegantne ispolirane linije koje naglasavaju liniju kucista i dodaju neku elegantniju notu. Za razliku od njega, Samuraj izgleda kao tenk (sto je isto zanimljivo na svoj nacin). Kod PADI-ja je i Seiko "raketa" skroz zanimljiva sa crvenom kazaljkom :)

Negativne strane su za sada to sto je kais predugacak (vidi se i na slici) i sto je krunica malo teza za usrafljivanje i uopste za operisanje nego kod Samuraja. Njegova je veca i nekako narezana tako da se odlicno hvata.

Evo par fotki telefonom, pa cu za vikend uslikati malo bolje.

View attachment 148805
View attachment 148808

View attachment 148807

Cestitam na prinovi!:congrats:

Back