Prinove u kolekciji

Ne mogu da se setim da li je ovaj predstavljen
a6c6aec33791967e3e5c342145509239.jpg

55d46aec9accc7c41c72511a36329421.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Čestitam obojici. Vaši satovi su mnogo jaki, moji koje sam kupio od letos do sada su dosta slabiji/jeftiniji modeli. Ipak sam jako zadovoljan sa radio controlled satom, zatim dobrim eco-drive i Seiko 5 baš moćnom verzijom. Horologija je skup hobi a moj budžet je skroman. Još jednom, čestitam!

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока
Bitno je da ti uživas kolega i da te taj hobi ispunjava
Polako, stići će se i do ozbiljnih primeraka, ako je to cilj...

Sent from my PAR-AL00 using Tapatalk

Дакле, управо сам купио аждају! Нов кошта 680€! Полован ме кошта много много јефтиније. Иначе био је на форуму разговор о новим и половним сатовима, један колега се жалио да се опекао и да купује само ново. Ја сам имао добра искуства са половњацима а томе је нарочито захвалан мој (танки) новчаник!
29df3f9904362533f543b61420e5db06.jpg
3fd98223606238ec195203d93345edee.jpg
3a584f477530655f0ddee23f60c82aff.jpg
a170ac79e63631a84cc0b2b5c174c4f4.jpg
ca76362fe46009629615f4eb2c8ad322.jpg

Можда овоме није место овде али бих написао: Читао сам да Citizen продаје највише кварцних сатова (јапанских). Seiko више продаје аутоматика од Citizen. Међутим Orient који припада Seiko групацији ипак продаје највише аутоматика. До пре не знам колико година у Швајцарској било сваке године такмичење у квалитету (не знам тачно чега) механичких сатове. Seiko почео да учествује. Елем, последњи пут од 10 категорија Seiko победио у 7 категорија. Никакав проблем. Једноставно је укинуто такмичење!!! Е сад Grand Seiko и то Spring Drive, ће претећи и сам Rolex!!! Grand Seiko још измислио технологију да су њихови аутоматици много прецизнији од свих швајцараца. Није прецизан као quartz али није много далеко!!!

Можда овоме није место овде али бих написао: Читао сам да Citizen продаје највише кварцних сатова (јапанских). Seiko више продаје аутоматика од Citizen. Међутим Orient који припада Seiko групацији ипак продаје највише аутоматика. До пре не знам колико година у Швајцарској било сваке године такмичење у квалитету (не знам тачно чега) механичких сатове. Seiko почео да учествује. Елем, последњи пут од 10 категорија Seiko победио у 7 категорија. Никакав проблем. Једноставно је укинуто такмичење!!! Е сад Grand Seiko и то Spring Drive, ће претећи и сам Rolex!!! Grand Seiko још измислио технологију да су њихови аутоматици много прецизнији од свих швајцараца. Није прецизан као quartz али није много далеко!!!

Bilo je već u drugoj temi za to čuveno ukinuto takmičenje :). I mislim da je @Haifisch23, možda grešim, dodao više svetla i objasnio zašto to nije tačno :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

bilo je već u drugoj temi za to čuveno ukinuto takmičenje :). I mislim da je @haifisch23, možda grešim, dodao više svetla i objasnio zašto to nije tačno :)

sent from my nokia 6.1 using tapatalk
јел би могао да поставиш линк, занима ме. хвала

послато са sm-g780g помоћу тапатока

Uh, ne mogu da nađem taj post, nažalost.

U principu, nije ukinuto/prekinuto jer je Seiko pobeđivao već zbog kvarcne krize.

Takođe, ako se dobro sećam, postavilo se i pitanje koliko je tih mehanizama i stvarno ugrađivano u satove. Dosta njih je pravljeno samo sa ciljem što boljeg rezultata bez namere da se ugrađuju u satove koji se prodaju. Ono što je meni palo na pamet posle čitanja tih postova su ove stvari - isplativost masovne proizvodnje takvog mehanizma, dugovečnost i očuvanje performansi na duže staze.

Ali da, lepo zvuči priča :)

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

@drjugovic
Ova tvoja izjava za Seiko kao vic za koji se ne sećaš kako ide ali je Srbin na kraju sve pobedio. Ja bih ti preporučio natenane da kreneš ispočetka sa Haifischovim postovima I njegovim "bitkama" sa drugim članovima foruma. Nešto preskoči, ono što te zanima isčitaj. Pa onda "čačkaj mečku" I pokreni priču o Seikovom kvalitetu, zlatnom dobu u Srbiji itd

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

@drjugovic
Ova tvoja izjava za Seiko kao vic za koji se ne sećaš kako ide ali je Srbin na kraju sve pobedio. Ja bih ti preporučio natenane da kreneš ispočetka sa Haifischovim postovima I njegovim "bitkama" sa drugim članovima foruma. Nešto preskoči, ono što te zanima isčitaj. Pa onda "čačkaj mečku" I pokreni priču o Seikovom kvalitetu, zlatnom dobu u Srbiji itd

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Сви овде знају што сам више пута рекао да сам тотални почетник у свету сатова. И да сам врло свестан колико мало знам односно ништа не знам о сатовима. Тек овога лета сам умножио број сатова. Раније сам имао само један сат и један геџет/паметни сат. Е овај што сам данас купио да кажем: Casio 5445 G Shock Tough Solar Steel !!!

Back