Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Lepo je sto si uvidjajan i to je ok.
Dzepni satovi su malo specificniji jer su dost astari i delova je za njih sve manje i manje.
Moj savet je ako vec zelis da ga prodas prodaj ga i za manje od 200e Opravka istog i zamena stakla ako ga uopste neko nadje nece stajati manje od 40-50e...

znaci taj od 170e sto je nudio je i ozbiljan kupac.

Lepo je sto si uvidjajan i to je ok.
Opravka istog i zamena stakla ako ga uopste neko nadje nece stajati manje od 40-50e...

E vidis i to me interesuje,da li stvarno moze da se skroz popravi za kao sto ti rece 40,50 evra? Po meni je to povoljno i u tom slucaju bi ga mozda i zadrzao.

To ce najbolje majstor da ti kaze.
Ja ne znam da li u Indjiji to mozes da resis.
Pricam za provinciju i mala mesta, mozda ce u Novom Sadu ili Beogradu dati malo vecu cenu za popravku.
Vidi raspitaj se na vise mest ai u vise casovnicarskih radnji.
Moguce da je stradala centralna osovina(koja najcesce i strada) moguce da se samo anker izvukao prilikom nekog jaceg potreca ili je mozda stradala spirala...
Sto se stakla tice, treba pogledati da li postoji prsten koji drzi staklo(plexi) ako taj prsten nedostaje e tu je muka najveca jer se tesko nazazi.
Sajdjija ce ti takodje preporuciti ciscenje istog sata.
Budi obazriv da ti neko n eposkida neke originaln edelove i ubaci neke neadekvatne...

Re: Procena vrednosti omega sata

Ne znam da li može da se popravi za te pare, konsultuj se sa par časovničara, ali ako ti novac nije neophodan, sredi ga, zadrži i uđi u svet mehaničkih satova ni manje ni više nego sa jednim Schaffhausen-om. Dobro došao, nadam se da ćeš se zadržati. Pozdrav
[h=1][/h]

Ok,oko cene mi je skoro sve jasno,za popravku cu se bas raspitati ovih dana. Jos me samo interesuje koliko je ovaj sat odprilike star,i koja mu je zvanicna oznaka?

Eto sve smo se lepo razumeli,uprkos pocetnom nesporazumu...:)

ali ako ti novac nije neophodan, sredi ga, zadrži i uđi u svet mehaničkih satova ni manje ni više nego sa jednim Schaffhausen-om. Dobro došao, nadam se da ćeš se zadržati. Pozdrav

Ma novac je potpuno nebitan,vec godinama ga gledam kako stoji u takvom stanju. A nisam se iskreno nikad ni zainteresovao za njega,nit sam pokusavao da ga popravim,niti sam kontao sta znaci Schaffhausen medju satovima...

Hvala na dobrodoslici,pozdrav i tebi,a svim drugim forumasima!

Last edited:
Pozdrav ljudi,nov sam na forumu.
Imam jedno pitanje za Vas.
Dobio sam 2 sata od jedne zene i sad me zanima koliko oni vrede.Jedan je ceo srebrni, a drugi pozlacen,i jedan i drugi imaju zig.
Ovaj pozlacen je marke Bifora i ispod tog pise 17 Rubis , a drugi srebrni je Gevea 17 Rubis Incabloc.
Evo i slike jednog i drugog :

Ovo je srebrni Gevea 17 Rubis Incabloc.

View attachment 18325

A ovo pozlaceni Bifora 17 Rubis

View attachment 18326

Moze jos neko da mi kaze misljenje o ovome?

@laneni ok hvala

[TABLE="width: 75%"]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Watch Series:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]Certina DS Podium [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Model number:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]C001.617.16.297.00[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
10022012075.jpg

[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"][/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"][/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]
karekterestike:
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Band material:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]Leather[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Case material:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]Stainless Steel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Case diameter:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]42 millimetres[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Dial Color:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]Brown[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Crystal material:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]Sapphire[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, width: 40%, bgcolor: #EEF1F6"]Movement:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]Quartz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]Water resistant depth:[/TD]
[TD="class: Product_infoBoxHeading_display, bgcolor: #EEF1F6"]100 Meters[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Koliko vredi ovaj sat, tj. koliko bih mogao da ga prodam i kome??
Sad zasad imam samo ovu sliku , postavicu sutra jos koji komad.
:)

Jel moze neko da mi kaze vise informacija u vezi ovog sata.:D

na poklopcu ne pise nista posebno: stainless steel,16691643.
Iz koje godine je,koja mu je fabricka oznaka,koja mu je vrednost...:D

Moze li neko da mi kaze kolika je okvirna vrednost ovo sata? Prijatelj ima, ali ga skoro uopste ne nosi, kaze ne voli satove :)
Zanima ga koja je vrednost, ako bi se odlucio da ga proda.
Omega1.jpgOmega2.jpg

U pitanju je Omega Speedmaster Michael Schumacher Limited Edition 5555, na njoj jos ima oznaka World Champion 2002 i potpis Sumahera. Sat je u izuzetnom stanju, moglo bi se reci bez tragova nosenja. I koliko se od prilike krece novi cifer, npr. da se zameni i stavi neki crni?

Rekao bih da je ova Omega falš. Možda grešim, ali cifer mi deluje jeftino, font brojeva kao sa kineskog budilnika, datum očajno, a i nisam video nigde na internetu Omege iz Schumacher edicije koje ovako izgledaju.

Obradovicm - jel mu to pise da je iz edicije 2002. ?
Taj model je bio "limitiran" na 5555 komada i ima Omegu 1151 unutra ali i carbon brojcanik.
Sve u svemu kopija koja i ne lici na original, drugim recima, ne vredi nista.

Moras da nam slikas i mehanizam sata... Na osnovu serijskog broja ne mozemo ti nista reci... to moize samo fabrika.
Longines je brend koji u svakom slucaju vredi. Ne mogu da vidim u kakvom je stanju kuciste i da li je celicno.
Ovakvi modeli se krecu izmedju 100-150e (ako je u pitanju muski sat). Ako je neki redji kalibar mehanizma onda i vise.

Obradovicm - jel mu to pise da je iz edicije 2002. ?
Taj model je bio "limitiran" na 5555 komada i ima Omegu 1151 unutra ali i carbon brojcanik.
Sve u svemu kopija koja i ne lici na original, drugim recima, ne vredi nista.

Stvarno sam zatecen sad. Nisam ni pomislio da moze biti replika, cak sam i sam drzao taj sat u rukama i ja sam ga slikao, moram priznati da je vrhunski odradjen! Fenomenalna zavrsna obrada, narukvica masivna, cvrsta, prelepo gravirana slova na satu, verovarno ima i safirno staklo, jer nema traga jednog na njemu. Stvarno vrhunski odradjeno!
Doduse, malo je mi cudno izgledao taj datum, mala je rupica na brojcaniku, a na slici je taman krenuo da prebacuje jer je bilo 11 sati uvece. Ni ja nisam mogao da nadjem takav model na netu, zato sam i postavio u ovoj temi.

Steta za prijatelja sto ga je neko nasamario :(
A i ja se osecam bezveze, jer ne znam da li da mu kazem uopste, on ga i onako ne nosi, uglavnom stoji kuci :)

Re: Procena vrednosti FOSSIL sata

Pozdrav narode!
Molim vas da mi procenite ovaj FOSSIL. Na mehanizmu pise FRANCE EBAUCHES ONE JEWEL

Attachments

• Image157.jpg
    Image157.jpg
    130.9 KB · Views: 98
  • Image159.jpg
    Image159.jpg
    123.5 KB · Views: 84
  • Image160.jpg
    Image160.jpg
    99.5 KB · Views: 86
  • Image163.jpg
    Image163.jpg
    85.7 KB · Views: 72
A i ja se osecam bezveze, jer ne znam da li da mu kazem uopste, on ga i onako ne nosi, uglavnom stoji kuci :)
Naravno da treba da mu kažeš, ako ti je prijatelj! Tvoj prijatelj je prevaren i koju god cenu da je platio za taj sat je previše! Našao sam na netu jedan veoma sličan model čiji je cifer, čini mi se, poslužio kao uzor za sat tvog prijatelja. Lik ga je u USA prodao kao polovnog za 1250$. Nov je, pretpostavljam, bio bar 2000.

fake vs real.jpg

Last edited:
Re: Procena vrednosti FOSSIL sata

Polovni Fosil satovi nemaju veliku vrednost, ovo je još i kvarcan sat, tako da je u pitanju red veličina par desetina eura, teško je reći.

Last edited:
Obradovicm - verujem da prijatelj zna. Verovatno ga zato i ne nosi.

xxxludilo - Ovakav Longines na nasem trzistu moze da vredi u opsegu od 150-250 eur. Varijacije u ceni odnose se na ispravnost i stanje sata, originalnosti delova, posedovanje kutije, kao i potrebom ili ne za servisom mehanizma.

Back