Pozdrav ljudi.
Pre neki dan dosao sam do nekog starog Glashutte sata pa sam hteo da se raspitam malo o njemu.
Nisam bas neki strucnjak za satove ali verujem da medju vama postojetakvi pa se nadam da sam na pravoj adresi.
U pitanju je rucni sat na navijanje. Na prednjoj strani pise Glashutte 17 rubis i skroz dole GUB. Na poledjini sata, na poklopcu, pise edelstahlboden stossgesichert goldplaque wassergeschutzt
Made in GDR
915072
Ako neko zna nesto o ovom modelu slobodno neka napise, bicu mu zahvalan.
Pozdrav
P.S. Slike su u dodatku poruke
. Omega Verdi izmedju 400 do 450 euraKolega danas na posao doneo ovu Omegicu, njegova zena nasledila od dede
Pitao me koliko moze da vredi, nisam znao sta bih mu tacno rekao, ali znam da vi znate
Evo slika quartz je u pitanju!
View attachment 85114View attachment 85115View attachment 85116View attachment 85117
Hvala unapred :thumbup:
.imas zasito predivan Sat da bi se nesto vise moglo reci trebao bi Sat otvoriti i videti sta pise na mehanizmu , Turler je poznati svajcarski Juwelier i moze se Naci Jako puno satova koji nose turler na ciferu ovako sudeci Po Lancu je nesto Jako kvalitetno i zato Treba baciti pogled na mehanizam da bi se cena moglo odredititurler zurich zlatni dzepni sat. sigurno pre 1945. sa posvetom od packard. jel zna neko koliko bi otprilike vredeo ovakav sat?
View attachment 84146View attachment 84147
Pozdrav svima na forumu,
Interesuje me stručna procena sata OMEGA, ne znam koji je model, ništa ne piše na njemu. Inače kupljen je u Holandiji 60-tih godina prošlog veka, nikad nije nošen. Sat je na navijanje i u potpunosti je ispravan. Pre nekih 20-ak godina je čišćen kod časovničara. Zanima me vrednost i koji je ovo model Omege.
View attachment 85590View attachment 85591View attachment 85592View attachment 85593View attachment 85594View attachment 85595
Radi se o jednog lepom dres Omega satu na navijanje ovako sudeci bez pogleda na mehanizam rekao bi cal 601. pravljen je od 1962 do 1970. mada trebalo bi otvoriti i pogledati ovako u Tom satanju sät je vredan izmedju 150 i 300 eura
ja bi hteo ispraviti simketa u vezi cena satova....omega vredi od 80 do 150 eura,.a glashutte... spada u najjeftinije modele koji koristi mehanizam kao što reče simke koji je ugradjivan u ženske mdele satova te radi troškova ugradjivali su ih i u muške modele...cena se kreće od 30 do 40 eura....napominjem da su navedene cene prodajne za naše tržište...