Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Zdravo,
Mido je super sat, al mislim da obojica necete dobit dva nova sata....osim ako zelje nisu velike. Ovako od prilike da ne vidim masine, ja bih reko 100e ti vrjedi i nista vise.

Najbolje bi bilo da otvoris taj poklopac i stavis jos slike poklopca sa unutranje strane (tamo i pise dali je zlato ili samo pozlata) i ako mozes jos slikat masinu to bi bilo super.

Ono zlatu u masini nije zlato nego verovatno mesing. :)

koliko ovi satovi vrede svaki ponaosob, glashutte radi, omegi fali kljuc, inace radi, vostok manje vise znam, 1000 dinara, isto radi, nije los

koliko vrede ponaosob kad ih malo ocistim, omega je pozlacena, na mehanizmu pise tissot, to me buni, da nije franken ali savrseno se uklapa u kuciste, ovaj glashutte nisam jos otvorio, mozda je i on pozlacen

287hgz4.jpg

2njvx3d.jpg

xbe2l1.jpg

izvinjavam se, otvorio sam glashutte, automatik je, pozlacen je i mehanizam mu izgleda odlicno

Last edited by a moderator:
Omega je u redu, taj mehanizam , ako se ne varam 1480 ili tako nesto radjen je zajednickim snagama Omege i Tissot i ugradjivao se uglavnom u Omega Geneve modele.

Last edited:
milane tissot nikad nije potpisivao omegin mehanizam.bar koliko ja znam.to bi trebalo da je tissot 2481.proveri ne vidi se na slici.omega je radila 1480 i jesu isti i delovi im pasu ali to nije mehanizam iz te omege.mozda gresim ali nikad nisam video u omegi mehanizam tissot.to je nesto sklepano.

nisam se lepo izrazio, lemi prodaje ovakve dve omege, nije ga tissot potpisao nego ima jednu malu nalepnicu na šrafu gde pise tissot ali je mehanizam potpuno isti kao i kod lemijeve dve omege na oglasu

inace nisam primetio da su srafovi oblaznuli, mozda nije ni servisiran cak

eno pogledajte na slici iznad, ona mala okrugla nalepnica ima i slovo T

to je potpis.na omeginom mehanizmu imas omegin potpis na istom mestu.pomeri malo klatno za nekih 90 stepeni malo manje i videces i kalibar ugraviran.

Last edited:
ugravirano je 1481, to je omega po svemu sudeci :), mislim da li da je dam ili da uradim pozlatu, mehanizam je odlican, kuciste nije lose isto, treba pozlata da se uradi

ne znam samo koliko lako i za koju cenu mogu omega i glashutte da odu

cene ne znam sve poskupljuje vise nista nije jeftino.nije lose da svratis do nekog casovnicara da ti pogleda taj mehanizam da budes siguran o cemu se radi.promecujem da jedan sraf fali.nesto se ne slaze.proveri da znas i zbog sebe i zbog kupca.

Last edited:
ako budes mogao postavi neku bolju sliku mehanizma pogledace jos neko sigurno ali ipak preporucujem da ga poneses kod kostica da ga pogleda da ne mislis.

evo i boljih fotografija glashutte-a i omege

vostok posle poliranja pleksija, 15 minuta posla, prvo p1500, pa p2000, pa pasta za zube i pamuk, malo vode na pamuku i gotovo, malo gore imate fotografiju pre ciscenja i poliranja vostoka

33w1qic.jpg

fnfnuu.jpg

v74dgp.jpg

eju9gx.jpg

atvv4w.jpg

fdccas.jpg

IMG_20140402_131014.jpgIMG_20140402_131043.jpgIMG_20140402_130825.jpgIMG_20140402_131055.jpgIMG_20140402_130934.jpgIMG_20140402_130713.jpgIMG_20140402_130802.jpg Nadam se da ce mi neko reci kolika je cijena ovih satova ili bar nekog od njih. Prva dva odlicno rade i u dobrom su stanju: Omikron i Tissot, a posljednjem (Fossil) je malo napuklo staklo i treba da mu se zamijeni baterija,inace je u dobrom stanju. Unaprijed hvala!

Имам швајцарски сат производњу Хардан 1940-1950?, Који сам добио за добру цену у базар, ја не могу сазнати шта заправо је произвођач.Слика са мерења колосека Цасио, њихову тачност без чишћења кашњење око 50 секунди Поздрав свима
за цео дан.
ко зна било шта о брендом Хардан може обавестити овде. Хвала. :)

**
hardana casio.jpg

Last edited by a moderator:
...ovako nikom. Na berzu, sinko, pa šta ti Bog da. Za taj komad je mala ciljna grupa, pa ti ništa drugo ne preostaje nego, berza i čekanje na zvrrrrrnnnnn;)

EDIT : preteče me vredni komšija :thumbsup:

Back