Милан Милановић
Banned
Re: Pomoc oko nasledjenog sata
e 500evra su ozbiljne pare, ne vredi ni izbliza toliko nazalost, sem ako je od 18kt zlata
e 500evra su ozbiljne pare, ne vredi ni izbliza toliko nazalost, sem ako je od 18kt zlata
Roberte je l si iz Hrvatske, mislim da su cene satova tamop neznatno vece nego kod nas
koliko si tanak ispao, nema ponude slicnih satova, tako da ni nema ravnotezne cene, ako imas srece mozes ga i na poklon dobiti ali recimo da bi ovde taj sat vredeo 30evra manje, uzmi moje sa rezervom
dobro je sto je sat lepo ocuvan, ali treba tu uloziti malo para, znaci dobar kais, stiftovi i poliranje kucista, mozda i ciscenje mehanizma

Postovani,
Ostao mi je sat od oca, marka je Rado. Ne znam daje nista o njemu osim da je kupljen u Svici, da je star 30-tak godina i da radi bez baterije. Nadam se da cete mi vi ostalo reci, mozda me najvise zanima cena i da li postoji trziste za takav sat kod nas. Hvala vam unapred.
View attachment 94473
View attachment 94474

Jedan poznanik nudi da mi proda vintage sat Revue Thommen skeleton, izrađen negdje krajem sedamdesetih godina (moja pretpostavka). S obzirom da o vrijednosti sata ne znam ništa ne mogu da mu dam ponudu za njega. Sat pogoni mehanizam MSR T54, link:
bidfun-db Archive: Watch Movements: MSR T54
Sat je lijep i očuvan, čelično kućište, jedina mana je u tome što su oba stakla pleksi, s obzirom da se danas u skeletone stavljaju mineralna. Nisam ga slikao, jer iz iskustva znam da bi tako automatski podigao cijenu, morao sam glumiti nezainteresiranost za sat.
Srećom našao sam na internetu identičan model pa postavljam slike - napominjem još jednom slike su sa sajta Watchuseek, ali sat ponuđen meni je identičan, možda čak i za nijansu očuvaniji.
Koliko traži vlasnik za sat, nisam pitao, ali iz konteksta dalo se naslutiti oko 150 eura.
Šta mislite koliko sat vrijedi,da li da odustanem, da li da se cijenkam ili da dam 150 e bez razmišljanja?
Unaprijed zahvalan
View attachment 94645View attachment 94646View attachment 94647View attachment 94648
Tačno - model je baš taj t.j. Pierre Kunz Complication Retrograde Second Time Zone Grande Date G017 FHR GD SS Black. Znam da u konkretnom slučaju poseduje i papire i kutiju (izvinjavam se što nisam naglasio u svom odgovoru) - moja procena se odnosila na sat sa kutijom, papirima, u mint stanju.Liči na Pierre Kunz G017 FHR GD Blaktop Transparent Dial
View attachment 94936
Sa dostavljenih fotografija se ne može reći da li je original, a finalni sud može dati samo ovlašćeni serviser.
Takođe, pretpostavljam da kod ovakvog sata uticaj na cenu ima i činjenica da li ima papire i pakovanje.
Roberte, koliko sam video - vrednost ovog sata sa papirima bi bila 250-300$ na zapadu. Mislim da je 150EUR i prejaka cena iako je sat u dobrom stanju, ako nema papire. Satovi se kod nas definitivno prodaju za nešto niže cene nego na zapadu pa je zato i ovo moja pretpostavka. Možda će neko predložiti i precizniju procenu.Da osvježim post, svaka pomoć procjene mi je dobro došla!
Unaprijed hvala!
Evo par detalja:I dalje mi je svaka informacija u vezi ovog sata, brenda, mehanizma, funkcija (svega)... znacajna zato sto ga jos nisam preuzeo a lomim se jel mi se estetski bas jako svidja.