Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Pomoc oko prodaje Tissot sata!

Pozdrav svima

Treba mi pomoc oko prodaje Tissot sata.
Drug je resio ga proda svoj sat ali ne znam kocu cenu da postavi
Ako neko ima neke informacije o tom satu ili zna koliko se krece nek javi
Hvala20140814_113237.jpg20140814_113246.jpg20140814_113301.jpg

Last edited:
Roamer - kupljen negde oko 1974 god.

Pozdrav,

Jedan stariji kolega bi zeleo da sazna nesto vise o satu koji je kupio negde oko 1974 godine.

Radi se o satu marke "Roamer"
Nesto vise sto sam uspeo saznati o njemu jeste da je predstavljen prvi put 1967,
U pitanju je model Stingray Chronograph (Valjoux Cal. 72) sa metalnom narukvicom.

Elem, sat mu je jednom prilikom ispao na tepih, i od tada je presta da radi.

Interesuje ga gde i da li uopste moze popraviti isti sat, kao i njegova vrednost. Sat je lepo ocuvan.

Re: Roamer - kupljen negde oko 1974 god.

Eh, ovo pitanje je čak za dve teme, tj. za temu o proceni vrednosti i za 'Pitajte časovničara'. Nažalost, nemoguće je ovako odgovoriti, jer za procenu su potrebne dobre slike u makro modu, a što se tiče kvara, treba pitati časovničara. Kada sat padne svašta se može ošetiti, pa je odgovor nemoguće dati. Ista je situacija kao kada automobil neće da upali - ni najbolji mehaničar ne može reći zašto auto ne pali dok ne proveri kablove, svećice, pumpu za gorivo itd. Isto je i sa satovima.

"Interesuje ga gde i da li uopste moze popraviti isti sat, kao i njegova vrednost. Sat je lepo ocuvan."

Sve se moze popravit al koliko ce to kostat......?? :). Ako sat jos nije bio otvaran i servisiran redovito (ili barem u zadnjih 10-15 godina), iznos od 150e minimalno i verovatno jos € za djelove koji su se unistili od pada, itd..

Njegova vrednost: sat kad ne radi, malo.... i sve sta ti je @Neša napisao

Kao prvo treba ustvrditi zasto sat ne radi, dali se moze popraviti (u to ne sumnjam) pa kada se dovede u radno stanje onda ga tek proceniti....ovako to nema smisla.

Informacija o PANERAI

Pozdrav, imam Panerai LUMINOR MARINA OP6529 BB 1010046 C 1128/5000. Posto nisam nesto iskusan sa satovima zanima me koja je njegova polovna cena ukoliko je sat originalan. hvala

Re: Informacija o PANERAI

Zdravo Nemanja i dobro došao! Premestio sam tvoje pitanje u odgovarajuću temu ali ću te zamoliti da prvo pročitaš uputstvo za temu, ovde, kako bi postavio što bolje slike i dao što više detalja, kako bi ti pomogli.

Re: Informacija o PANERAI

Pozdrav svima, da li bi neko mogao nešto da mi kaže o ovoj Omegi, a usput i neku okvirnu cenu, hvala puno :)

DSC02419.jpgDSC02420.jpg

Prodaja Helvetia vojnog sata

Pozdrav svima,
Zelim da prodam svoj helvetia vojni sat. Samo neznam gde i kako to da ucinim. Neznam ni vrednost sata.
Sat je 100% funkcionalan.

Hvala svima na odgovoru.
20140729_181216_1.jpg20140729_181232.jpg20140729_181308.jpg

Re: Prodaja Helvetia vojnog sata

Ako se uspijemo dogovoriti vjerujem da sat nećeš ni trebat više oglašavati.imam već dvije pilot Helvetije u kolekciji super očuvane i pravi je trenutak za treću.Vrijednost sata ovisi o stanju sata (prvu sliku ne mogu otvorit pa ne vidim realno stanje cifera čija očuvanost se prvo gleda kod takvih satova) trebalo bi i mehanizam otvorit i poslikat,te provjerit dal sat ide ako ga se stavi pola dana na ruku i kako.

Re: Procena vrednosti sata Candino

hvala na odgovoru. Da li postoji jos neko ko se razume da mi da malo vise informacija i neko svoje misljenje..

Postovani,
Vec sam pisao o ovom satu. Rec je o Radu kojeg sam dobio od oca, on ga je kupio u Svajcarskoj davno. Zanima me sto vise o njemu, a posebno cena za koju bih ga mogao prodati/zameniti za drugi. Meni se generalno ne svidja, premalen mi je. Pozdravljam i zahvaljujem se svakoj informaciji.

viber image.jpg

Last edited by a moderator:
Moja pretostavka je da vredi negde mozda oko 70-ak evra, mada sve zavisi i od stanja samog sata, a sa slike se i ne vidi bas najbolje kakvo je.

Back