Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Za ljude iz Beograda postoji stručna procena satova u zlatarskoj radnji ''MB''
Bul. Kralja Aleksandra 124

Kako procena u radnji se vrši i otkup satova.

Za ljude iz Beograda postoji stručna procena satova u zlatarskoj radnji ''MB''
Bul. Kralja Aleksandra 124

Kako procena u radnji se vrši i otkup satova.

Ali mi iz provincije se baš nadamo u ovaj sajt jer verovatno ima dobrih poznavalaca, kako satova tako i prilika na tržištu.
Poz.

Nebi bilo loše da se taj učlani na ovaj portal.

Last edited:
Ali mi iz provincije se baš nadamo u ovaj sajt jer verovatno ima dobrih poznavalaca, kako satova tako i prilika na tržištu.
Poz.

Nebi bilo loše da se taj učlani na ovaj portal.

Ostaviću ti broj telefona u privatnoj poruci. Pozovi, vidi, objasni možda će ti ikako pomoći!

@enes
Možda 10-tak eura![/QUOTE]

Dalibore baš si me presekao, još razmišljam da li sam bio glup kada sam kupio ovaj sat ali da vredi kao neki "kinez"? ? ?
Za ROAMER nema još ništa novo, majstor se nije javio.
Pozdrav.

@enes
Tissot nije Patek Philippe pa da drži cijenu! Za 150 eura možeš naći nov(ili skoro nov) Tissot kvarc,a za koje pare se može prodati Tissot kvarc star 22 godine izračunaj sam!

Ne bih vas mnogo davio,ali situacija je sledeća-
Nakon smrti mog tasta došao sam u posed nekoliko satova koji su svi neispravni:dontknow:
E,sad.Ja volim stare stvri ,ali volim i da su u funkciji:yes4:
Molba za vas je-Recite mi šta možete o svakom satu,procenite vrednost istog i dajte savet koliko se isplati dati časovničaru po određenom modelu da sat dovede u ispravno stanje?
Za sada sam saznao da bi me popravka Nardina koštala 3500 din.,ali ne znam koliko vredi popravljen.Verujem da shvatate moj problem. Dakle...

DOXA - Trebalo bi da je zlatan i praktično nije nošen.Pozadi ima posvetu.Dobijen 1980-te
DOXA S.jpg DOXA U.jpg

MARVIN - Takođe ima posvetu pozadi.Sat je iz 1968 god.
MARVIN S.jpg MARVIN U.jpg

HELVETIA - Možda zlatan ili pozlaćen.Dosta dobro očuvan.
HELVETIA S.jpg HELVETIA Z.jpg

POLJOT
POLJOT S.jpg

ULYSSE NARDIN - Sat je od pre 1940-te.Prilično je zapušten,ali se ,kao što rekoh,može dovesti u ispravno stanje.
NARDIN S.jpg NARDIN UN.jpg

Biću zahvalan za bilo koju informaciju:adore:

Last edited by a moderator:
Ne znam šta se desilo sa rasporedom slika i teksta u predhodnom postu,ali računam na vašu dobru volju da se snađete:dontknow:

Molba za vas je-Recite mi šta možete o svakom satu,procenite vrednost istog i dajte savet koliko se isplati dati časovničaru po određenom modelu da sat dovede u ispravno stanje?

To su satovi za koje verujem da su se godinama skupljalu i tastovoj kolekciji!?
Kao takve ih treba čuvati jer imaju samo emotivnu vrednost, kreću se od 1000-2000RSD.
Da li ih treba popravljati vremenom, po meni da treba je kako kažeš i sam voliš ispravne satove! :)
Kod Nardina popravka košta 3500, veruj da nije puno! Jednom sam prisustvovao kada se za krunicu Choparda naplaćivalo 180€ plus popravka.
Kontaktiraj člana Sima Hrabri neka ti da info o časovničarima koji popravljaju stare satove. Cene bi se relativno od kvara kretale od 1000 pa do ......RSD.
Ja ti mogu dati brojeve telefona za Nardina kao i za poliranje satova p.porukom.
Pozdrav, emotivna vrednost je nekada jača od svakog dinara! :)

I ja bih se slozio sa procenom druga Angela, jedino mislim da ce popravka Nardina kostati dosta vise, ukoliko zelis da ga dovedes u pristojno stanje. Masina verovatno moze da se sredi za 40-tak evra, ali poliranje kucista i restauracija brojcanika mogu da budu paprene... naravno, ukoliko planiras uopste da ga sredjujes, 'nako, bas da bude ko nov. :)

Zahvaljujem na odgovorima.
Sređivaću jedan po jedan.
Prva će da bude DOXA jer je najbolje očuvana a i sviđa mi se.
Za ostale satove razumem cene(1000-2000din),ali za DOXU mi je to malo čudno,pogotovo AKO je zlatna?
Molim za komentar.

Nemam razumno objasnjenje :), ali najskuplja doxa koju sam video kostala je, mislim, 8.000 din i to u vrlo dobrom stanju. Nije iskljuceno da tvoja vredi nesto vise, posebno ako nije samo pozlata u pitanju, ali pravu prcenu bi mogao da ti da samo sajdzija ili neki ozbiljniji kolekcionar.
Poz!

Šta mislite o ovom Darwilu, kolika je neka okvirna vrednost?

Attachments

• d6.jpg
    d6.jpg
    54.4 KB · Views: 293
  • d3.jpg
    d3.jpg
    41.4 KB · Views: 204
  • d2.jpg
    d2.jpg
    57.8 KB · Views: 254
  • d4.jpg
    d4.jpg
    51.5 KB · Views: 206
  • d1.jpg
    d1.jpg
    40.5 KB · Views: 215
  • d5.jpg
    d5.jpg
    56.8 KB · Views: 220
U sličnom ili boljem stanju sam gledao, dobijao Zenith 800€, IWC 600€, Omega, Longines 350€. Darwil je u rangu Omikron-a recimo. Ništa skupo, a stvarno lepo.
Kod ovog Darwila cenu drži kutija kao i cena na njemu, kaiš od zmiske kože, pozlata.
Možda grešim ali nekih 150€ zbog dobre očuvanosti.
Imaš ga?

Imam ponudu da ga kupim, što ću i učinti, jer je sat stvarno u extra stanju, samo nisam hteo baš previše da se zaletim i da ga pretplatim. Zato sam se i konsultovao sa vama, jer nekad me baš zaslepi lepota nekog... :D

Ok je sat, kakav je mehanizam? Moraš da paziš sa ovim satovima, šminka je jedno, kvalitet mehanizma drugo. Neka prodavac pristane na test kod časovničara i samo tada daj pare!
Poliranje stakla sata košta 1000 RSD, hemikalija koja čisti koroziju se nalazi kod svakog časovničara, a šta je sa mehanizmom.
Ne kažem da nije dobar jer ne znam išta o tom satu, samo ti govorim na šta sve moraš da obratiš pažnju dok kupujem takve satove. Ono što nije pogodno kod njih, nema svako rezervne delove za satove koje se više ne proizvode.

Pošto je sat kao nov, odnosno nikada nije korišćen ni nošen, ja ga najradije ne bih otvara (davao časovničaru), našao sam par komada na e bay i odatle saznao sve što me trenutno interesuje, ni ja ga verovatno ne bih nosio...

:)

Evo i ja da se oglasim - bez brige, sat je nenosen, neotvaran i u fabrickom stanju. Odgovaram, kako se to kaze, "moralno i materijalno". :) Nisam merio preciznost, ali bih rekao da je izuzetno tacan.
Kupio sam ga s namerom da ga nosim, ali nemam srca da ga arcim posle 40 godina stajanja. I drago mi je sto ide nekome sa ovog foruma, tj. sto "ostaje u porodici" i sto ce biti dobro cuvan! :D

Evo jos koja slika za drustvo... :)

IMG_8883-v.jpg

IMG_8887-m.jpg

Last edited:
Back