Ali, evo, da ne ispadne da samo nesto gundjamo...

Da pokusam pomoci novom clanu, Ivanu... Doduse, covjek je vec duze clan, ali, evo, legao je i prvi post. :thumbup:
@Ivan1987, dobro nam dosao! Ja sam veliki, veliki zaljubljenih vintage Omega, pa cu probati da ti dam kakav-takav odgovor, ali, opet, ne uzimaj ga zdravo za gotovo, jer mozda i grijesim. Dok ne vidimo mashinu.
Naime, tvoj me sat, s karakteristicnim "cistim" ciferom, bez bilo kakvih oznaka (osim loga i imena), a uz to i bez datuma, najvise podsjeca na poznate serije spocetka sezdesetih, opremljene kalibrom 286.
Ako mozes, mislim, ako te deda ne nokautira :lol:, da uzmes sat, pa da ga otvoris i kazes sta pise u njemu... Ako se zaista radi o kalibru 286, trebao bi imati 17 rubina... sve mi izgleda kao kod te sezdesetih godina jako popularne i cijenjene serije... "goli" cifer, bez datuma, centralna sekundara (koju ti je deda, nazalost, izgubio).
Svaka Omega vrijedi! To pitanje ne treba ni da postavljas, ali, isto tako postoji i nacin na koji se svaki ovakav vintage sat vrjednuje... sto vise ostecenja - to manja cijena, ali, recimo da bi ovaj tvoj, ali u jako dobrom "voznom" stanju, vani kostao nekih 4-5 stotina eura, pa i vise, naravno, ako je rijec o zlatu.