Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: Breitling Superocean II 36 satovi

@ Koliko je sat, ovaj Kienzle, nije sat neke prodajne vrijednosti, a može imati uporabne, ukoliko je ispravan oko 30 $.

Pozdrav drugari, zanima me neka realna tržišna cena sledećin satova:

1. Junghans Shockproof 15 rubina, iz 30 ili 40tih, mehanizam Junghans J97, 28mm širok (bez krunice), 35mm dugačak, u dobrom stanju, radi vrlo precizno, ima par zanemarljivo malih ogrebotina po staklu i po čeličnom kućištu, i fali fosfor na minutnoj kazaljki, orginalna narukvica. Na poleđini piše Bogen Edelstahl (što valjda znači nerđajući čelik na nemačkom).
IMG_20150528_193833.jpg IMG_20150528_193851.jpg IMG_20150528_193843.jpg

2. Ženski sat Dugena Antichoc, 17 rubina, nepoznat mehanizam (nisam ga otvarao), ne radi (nisam ga baš ni navijao, mali je i pipavo mi), kućište i narukvica presvučeno 20mic zlatom. E sad, pročitao sam da na ovim modelima zlato nekad ide preko srebra, a nekad preko mesinga, koj je varijanta ovde, pojma nemam...
IMG_20150528_193918.jpg IMG_20150528_194108.jpg IMG_20150528_193956.jpg

Ne očekujem neku bomba informaciju, svaka pomoć je dobrodošla.

Last edited:

nije bogen nego Boden, to je poklopac a Edelstahl je plemeniti čelik

šta znam, eno Bugi daje junghansa takoreći u odlicnom stanju u celiku za ni 30evra godinu dana, mada ovaj je zanimljiviji dosta, pa je i predratni art deko

ne znam ko bi ove satove uzeo, premali su, pogotovo dugena

nije bogen nego Boden, to je poklopac a Edelstahl je plemeniti čelik

šta znam, eno Bugi daje junghansa takoreći u odlicnom stanju u celiku za ni 30evra godinu dana, mada ovaj je zanimljiviji dosta, pa je i predratni art deko

ne znam ko bi ove satove uzeo, premali su, pogotovo dugena
Hvala na informaciji, nisam nikad učio nemački pa veze nemam... Slažem se da bi ih retko ko uzeo radi nošenja, ali za kolekciju ne znam...

Bogen je luk od strele

ja sam neke NOS prijateljima prodavao, francuzi, nemci, svajcarac sta je vec ne znam, tri meseca me niko nije pitao za cenu sem jednog preprodavca sa kosova, rekao sam 40evra, nije mi ni odgovorio

tolika besparica, kriza i stiskavac vladaju da vise nista ne mozes da prodas, a kamoli kolekcije predratnih i slicnih satova da pravimo

jedino ako je taj kalibar bas nesto znacajan i poseban, sat je realno jako, jako lep i dobro ocuvan i steta je da se ovde dâ u bescenje

ja to sta imam od sada sve prodam u inostranstvu, sutra šaljem dva komada, malo je ovde i dobrih mušterija

Pozdrav! Moze li mi neko reci koliko vredi ovaj Marvin, casovnicar mi je rekao da je vredan jer je medju prvim
Marvinima,nepotpisan mehanizam.Hvala unapred!
20150531_154235.jpg
20150531_153947.jpg
20150531_154137.jpg

Re: Sector 550

Lici mi da je mehanizam ETA G10.711. To je"najobicniji" ETA mehanizam, nesto ga na forumu bas i ne cene mada se kod mene u jednom drugom Sectoru odlicno pokazao. Odstupanje na mesec dana je bilo oko 4-5 sekundi. Zna da bude "klimav" kada treba podesiti vreme pa se desi da sekundara bude na nuli a velika kazaljka se ne poklopi sa markerom za minut ali iz par pokusaja se i to dovede u red.
Da li vredi te pare ce neko iskusniji da ti kaze ;).

Pozdrav drugari, zanima me neka realna tržišna cena sledećin satova:

1. Junghans Shockproof 15 rubina, iz 30 ili 40tih, mehanizam Junghans J97, 28mm širok (bez krunice), 35mm dugačak, u dobrom stanju, radi vrlo precizno, ima par zanemarljivo malih ogrebotina po staklu i po čeličnom kućištu, i fali fosfor na minutnoj kazaljki, orginalna narukvica. Na poleđini piše Bogen Edelstahl (što valjda znači nerđajući čelik na nemačkom).
View attachment 110972 View attachment 110973 View attachment 110974

2. Ženski sat Dugena Antichoc, 17 rubina, nepoznat mehanizam (nisam ga otvarao), ne radi (nisam ga baš ni navijao, mali je i pipavo mi), kućište i narukvica presvučeno 20mic zlatom. E sad, pročitao sam da na ovim modelima zlato nekad ide preko srebra, a nekad preko mesinga, koj je varijanta ovde, pojma nemam...
View attachment 110975 View attachment 110976 View attachment 110977

Ne očekujem neku bomba informaciju, svaka pomoć je dobrodošla.

Dobar si lot uzeo u svakom slučaju. Taj Junghans je baš bio zanimljiv, ali nažalost ne verujem da ima ikakvu cenu kod nas.

Junghans otišao našoj koleginici WatchHunter, što je sigurno pun pogodak znajući kako ona sa pažnjom i ljubavlju sređuje starovremenske satove...

Last edited:
11292715_10207085414114425_422964422_n.jpg11637930_10207085413474409_2020861007_n.jpg

da li moze neko da napise vrednost ovog sata ? prelistavao sam temu i video da je verovatno model 266, a ono sto me posebno interesuje jeste narukvica koja ima oznaku sa obe strane "au", pa sad da li je cela narukvica zlatna ili kako ? :) inace sat radi kad se navije i ima kutiju
hvala i pozdrav

Pozdrav svima,
Imao bih pitanje u vezi sata sa priloženih slika. Da li neko može da mi pomogne u proceni vrednosti ovog sata. Sat je veoma star, izrađen je od osamnaesto karatnog zlata. Podaci koje je moguće pročitati su marka sata "Rodana" o kojoj nisam našao puno informacija na internetu i Swiss made. Dobrodošle su i bilo koje informacije o ovom proizvođaču.
Hvala

Slika 1.jpgSlika 2.jpgSlika 3.jpg

Re: Sector 550

Pozdrav,

Moze li mi neko reci koliko otprilike vredi ova Rodania i koji je mehanizam u satu, ETA ili Miyota ?
rodania.jpgrodania 1.jpg

Unapred hvala,

Pozdrav !

Back