Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Authentic Longines quartz-year 1995

Pozdrav svima,treba mi pomoc oko procene vrednosti sledeceg sata...U pitanju je Longines sat kupljen 1995 u Budimpesti koji je nov meni poklonjen 2002god za moj 18ti rodjendan.E sad taj sat sam ja bukvalno nosio samo jednom u zivotu i to za maturu jer je prilicno skupo placen pa nisam ni zeleo da ga nosim do sad samo iz tih razloga,a i cini mi se da je sat za starije,mada stvar ukusa.Znaci sat je bukvalno nov a kupljen je pre 20god.Imam sve papire knjizice,garantni list i kutiju i sve je u maltene fabrickom stanju.Koliko po necijem strucnom misljenju trenutno u 2015god vredi ovaj sat jer razmisljam da ga prodam i uzmem sebi nesto drugo.Pozdrav svima i hvala unapred.

Re: Authentic Longines quartz-year 1995

Dobrodosao na forum.

Za pocetak postavi sto bolje slike konkretnog sata, posto bez slika tesko da neko moze da ti pomogne.

111111.jpg111112.jpg11116.jpg11117.jpg111113.jpg111115.jpg
Pozdrav svima,i jedna molba :) Treba mi procena vrednosti ovog sata,sat je 1995god kupljen u Budimpesti autentican 100 posto i u fabrickom stanju,samo jednom nosen uz odelo na maturu.Hvala dobrovoljcima unapred

Pozdrav svima,nov sam na forumu pa nzm kako slike da ubacim. Naime imam sat Doxa by sinhro,neuchatel a broj pozadi je 53.001.41 zanima me koliko vredi

IMG_20150725_184745.jpgIMG_20150725_184840.jpg
Pozdrav dobio sam ovaj sat na poklon, procenjena starost je oko 60 godina. zanima me neka okvirna procena, sat je zlatan (ne pozlaćen nego baš zlato). Hvala unapred

Interesuje me do koliko da licitiram ovaj sat koji je na aukciji sada. Nije neki ali mi se svidja na oko
[h=1]Burgmeister Automatik, Limited Edition 411/500[/h]Burgmeister automatik, BM136-984
Made in Germany
Limited Edition 411/500 (proizvedeno svega 500 komada)
Sat je ispravan
Precnik mereno bez kljuca 44mm
Nerdjajuci celik
Originalni kozni kais
Staklo ima par ogrebotina
Pokazuje mesec, dan i datum.
Vredan sat i veoma "mocno" izgleda na ruci.image.jpg

Obican kineski sat, sa kineskim mehanizmom koji po mom misljenju treba izbegavati.

Sat sasvim sigurno nije "Made in Germany"

Sat niti je vredan kako pise, a ne znam ni po cemu je mocan...

Jel moguce da ne vredi ni 5000 din :-)

Hocu sebi da kupim neki sat koji nije samo baterija i kazaljke, ali da moderno izgleda...

Nasao sam i ovaj

Marc O´Polo automatik
40th Anniversary
Sat je ispravan
Precnik mereno bez kljuca 40mm

originalslika_Marc-O-Polo-Automatik-Limited-Edition-83275153.jpg
originalslika_Marc-O-Polo-Automatik-Limited-Edition-83275169.jpg

Interesuje me do koliko novca da ih licitiram, a ne da li su bolji od Casio, znam da su krševi ali mora da imaju neku cenu...

Re: Sector 550

Ivane Stojanoviću dobro došao na forum.
Kažeš znaš da su krševi, pa zašto onda davati i dinar za njih? Za 5000 dinara ima kvalitetnih i lepih polovnih satova.

Jel moguce da ne vredi ni 5000 din :-)

Hocu sebi da kupim neki sat koji nije samo baterija i kazaljke, ali da moderno izgleda...

Nasao sam i ovaj

Marc O´Polo automatik
40th Anniversary
Sat je ispravan
Precnik mereno bez kljuca 40mm

View attachment 113511
View attachment 113510

Interesuje me do koliko novca da ih licitiram, a ne da li su bolji od Casio, znam da su krševi ali mora da imaju neku cenu...
Imaju neku cenu, naravno. Materijal 500 din, kradja ideje 200 i proces proizvodnje 300. Ovo su, naravno, cene u najboljem slucaju.

Podrazumeva se, ako ti se svidja, uzmi ga i nosi u zdravlju i veselju. S druge strane, ovo je forum koji se sastoji od poznavalaca satova, i kao takvi svi imaju izvesnu reputaciju. Upravo zbog toga niko nece da ti preporuci kupovinu neproverene, diskutabilno kvalitetne i originalne robe, pa ni ja. Jos jedna zvrcka je u tome sto svi mi ovde gajimo neke kulture brenda, i ostajemo uz proverene proizvodjace. Sve ovo smo razvili upravo iz dokazanog kvaliteta i konstantnosti modela iz te firme.

U tvom cenovnom rangu, Casio je apsolutni, neprikosnoveni lider. Vec od 5 hiljada pa navise mogu se naci stvarno raznovrsni i dobri satovi. Eventualno mozes da pogledas polovnu ponudu, ali je obicno slaba za satove koje ti volis (ili je skupa, zbog novog modela).

Pozdrav, i srecno sa izborom

I moja preporuka Casio. Casio modele slicne to marku polu imas da nadjes do 5000. Nove. Sa racunom i garancijom.

Ako te zanima samo izgled i trenutna moda onda uzmi koji ti se najvise svidi. Potrazi na aliexpress (kod brace kineza) koliko kosta onaj mocni. Nisam trazio al mislim da nije vise od 15e. Sa sve postarinom za Srbiju.

Inace, cast veoma, veoma retkim izuzecima, ali dobar sat od kompanije koja pravi parfeme, zenske gace ili nesto trece - tesko.

Nije bas kao onaj, al' ajd

http://m.aliexpress.com/item/32303479084.html

Ispod 400 dinara ( ne 4000 ) sa postarinom. Mislim da postize isti efekat kao i onaj limitirani "nemac"

Nemoj pogresno da me shvatis, ne pokusavam da se narugam ili nesto slicno. Vecini clanova ovog foruma satovi koje si naveo ne vrede ni 100 dinara. I daleko vise cene Casio ili neku drugu marku koja proizvodi satove kao primarni proizvod iz, uslovno receno, jeftinije kategorije.

Jasno mi je da Casio od 5-6000 dinara vecini ljudi ne ostavlja isti utisak kao burgmeister nemac iz kine, ali na ovom forumu je drugacije. Ovde taj Casio ima mnoooogo vecu vrednost jer, ako nista drugo, nadzivece burgmeister-a nekoliko puta.

Ako zelis sat koji ima bling-bling efekat uzmi sta ti se svidi. Ako zelis sat koji ce sluziti kao sat - nemoj gledati kineze i wannabe casovnicarske firme.

Last edited by a moderator:
Ako je zaista u lepom i ispravnom stanju tada po meni vredi izmedju 500 i 1000 evra. Sve zavisi od stepena lepote i naravno od volje prodavca i zelje kupca :)
A cisto sumnjam da je bas u tako perfektnom stanju. Mada, ko zna ...

slikacu ga cim ga kupim,sat je prelep samo nema metalnu narukvicu kao ovaj sa slike vec braon koznu sto je meni mnogo lepse,slikam ga cim ga budem uzeo

pomoc oko utvrdjivanja vrednosti starog i kupovine novog/polovnog sata

pozdrav! Imama vec dugo vremena ovaj satic nekih 15 godina zelio bi ako mozete da mi pomognete da nadjem odgovarajucu zamjenu za ovaj sat, a ujedno i da mi pomognete odrediti trenutnu cenu ovoga sata.

sat je seiko 5 automatic, na poledjini pise water resistant ky, stainless steel, 7S26-8760 (F), 843339

na vasem sajtu sam saznao dosta stvari, ali ne mogu da znam sta znaci ovo (F) i KY?
Mehanizma radi zadnji remont mu je bio 2004 godine, prije par dana sam ga nosio u servis i cova je rekao da sam treba odraditi remont. Na kucistu je zamenjeno safirno staklo sa akrilnim staklom iste godine kada i zadnji servis. Marker na poziciji 12h je otpao, ali se orginal nalazi u kucistu.
Prilozit cu slike da imate bolju prestavu o cemu se radi.

evo banana
http://s3.postimg.org/6x4p3kb4j/image.jpg
http://s1.postimg.org/kp6mgq90v/image.jpg
http://s9.postimg.org/wgo807q5r/image.jpg
http://s10.postimg.org/7903p5ejd/image.jpg

pomoc u izboru sata koju trazim od vas je sa sledecim karakteristikama:
metalno kuciste (preferiram manja kucista mada moze i vece samo da je kuciste unutar ruke)
metalna narukvica
analaogni pokazivac vremena
kazaljke da svijetle u mraku
datum, mada moze i dodatno koji je dan u sedmici
safirno ili mineralno staklo,(mada na vasem sajtu vidim da je to dodatno skuplje kada se trazi)
da se ladno snjim mogu tusirati, a ponekad i zaplivati
da sat mogu nositi stalno ono da je za sve prilike (mada vise diskretand a ne bude upadljiv)
brojcanik preferiram crni, sivi, bijeli i sve nijanse plave (mada nsiam nesto izbiriv)
nisam ljubitelj kvarcnih satova,
ne bolujem od marke, niti dali je nesto novo ili polovno bitno da mi se svidi
sat bi uglavnom kupio preko neta, jer zivim u BIH i ne znam za casovnicarske radnje

hvala na pomoci

Re: pomoc oko utvrdjivanja vrednosti starog i kupovine novog/polovnog sata

sat je seiko 5 automatic, na poledjini pise water resistant ky, stainless steel, 7S26-8760 (F), 843339

na vasem sajtu sam saznao dosta stvari, ali ne mogu da znam sta znaci ovo (F) i KY?
[F] oznacava koji alat se koristi za otvaranje kucista (znaci samo Seiko serviserima) a KY bi trebalo da je oznaka fabrike.

Back