Cao Enes, moracu da ti kazem da imas potpuno pogresno polaziste, i zato nikada neces razumeti ljude koji prodaju satove. Ali kao sto ces uskoro i sam uvideti kada budes imao gomilu satova, kao sto ti je Jole777 vec predvideo, onda ces znati zasto neko prodaje satove. Drugo, kakav god da si kolekcionar, uvec ces naki neki bolji ili neki novi sat koji ce ti se dopasti vise od onih koje imas, a realno je da ces se vremenom nekih modela i sam zasititi. A kako ljudi prvo kupuju povoljnije satove, pa polako prelaze na skuplje i bolje, kvalitetnije, renomiranije, normalno je da ce protekom vremena prodavati prvo te jeftinije satove koje su prvo sakupljali. Naravno i tu se javlja nekada nostalgija pa se i posle nekog Patek-a, covek priseti prvog sata i kupi ga cisto onako da se podseti od cega je poceo. I da jos jedna konstatacija, ja znam sticajem okolnosti nekoliko kolekcionara, i odlicno znam da prodaju mnogo satova, a kupuju mnogo vise od svih nas ovde na forumu. A u ovoj zemlji niko nije toliko bogat da bi mogao samo da kupuje nove satove za svoju kolekciju. A da ne pricamo kasnije o tome, da se vec druga generacija prema tim satovima odnosi kao prema razglednicama i znackama. Kako oni tek prodaju te satove!