Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: Vostok Amfibija Komandirskie sat

Kao kopija ne vredi nista. Jednostavno, ne postoji ljubitelj satova koji bi kupio kopiju Pateka...

pozdrav.pronasla sam ova dva sata u kuci koju sam nasledila,ne znam nista o njima ni koliko su stari, ni koliko bi mogli da vrede, a svaka informacija bi mi dobro dosla.hvala IMG_3043.jpgIMG_3046.jpgIMG_3045.jpgIMG_3044.jpg

Dobro vece. Rucni sat Seiko 5 po mom misljenju je krajem 70-ih god. i vrijednost mu je oko nekih 30-ak €, u stanju u kakvom je, mozda i manje, a stoni, ne znam bas, ako potrazite na oglasima i sl. mislim da se mogu naci za 1500 din. Nemojte me drzati za rijec, mislim da ne vrijedi vise. Mozda stariji forumasi znaju bolje.

Dobro vece. Rucni sat Seiko 5 po mom misljenju je krajem 70-ih god. i vrijednost mu je oko nekih 30-ak €, u stanju u kakvom je, mozda i manje, a stoni, ne znam bas, ako potrazite na oglasima i sl. mislim da se mogu naci za 1500 din. Nemojte me drzati za rijec, mislim da ne vrijedi vise. Mozda stariji forumasi znaju bolje.

hvala na odgovoru!!

Poštovani ljubitelji satova potrebna mi je mala pomoć. U mojoj maloj kolekciji imam sat za koji ne mogu da utvrdim ko ga je proizveo. Model je Tic-Tac (ili je to fabrika), pozlaćeno kućište i znam da je kupljen krajem 60-ih. Klasičan muški sat na navijanje. Ako neko može da mi da neku informaicju biću mu zahvalan.

123783d1464986036-tic-tac-dscn5913.jpg

Last edited by a moderator:
Dobar dan svima. Dobila sam jedan satić i potražila mišljenje kod nekoliko časovničara. Na kraju sam dobila nekoliko prilično različitih mišljenja o vrednosti sata. U pitanju je Omega De Ville 1387 . Možda neko može da mi pomogne .ubaciću i slike
viber image.jpgviber image jj.jpg

Nije čudno što su dali više mišljenja, jer kod nas polovni ženski satovi nemaju baš neku vrednost. Kakva-takva cena se može postići kod muških satova, jer za njih ima kupaca, a za ženske relativno slabo. Verujem da je neko od tih časovničara uzeo u obzir cenu na e-bayu, koja se može postići na velikom tržištu, gde se kupci mogu i naći. S druge strane, predlažem da se držiš najniže cene koju su ti spomenuli, mada verujem da ćeš i nju morati da spustiš ako prodaješ sat.

Imaj u vidu da ovde govorim o tržišnoj ceni, tj. o iznosu koji neko želi da plati. Zbog toga se dešava da neki zlatni satovi budu prodati kao sirovina, tj. da im se pretopi zlatno kućište, a odvojeno se prodaju mehanizam i brojčanik. Jedino što možeš jeste da pogledaš na oglasima, npr. na kupujemprodajem.com i uporediš cene. Pri tom obavezno obrati pažnju da za poređenje koristiš ženski sat, jer oni sa oznakom Deville za muškarce umeju da budu skuplji.

Hvala na odgovoru.Već neko vreme istražujem temu ali ovakvih satova nisam našla konkretno. Ako bi neko mogao makar orjenaciono da mi kaže koliko bi mogla da tražim novca za ovaj sat

DSCN5908.jpg

Poštovani ljubitelji satovaDSCN5908.jpg
treba mi nešto o modelu Tic-Tac, znam samo da je proizveden negde polovinom 60-ih i ima žig na kućištu 8mislim da je pozlata)

Postoovani interesuje me da li mozete da mi procenite vrednost raymond Well sata cula sam razlicita misljenja. Inace sat je iz serije PARSIFAL i potpuno je funkcionalansat 1.jpgsat 2.jpgsat 3.jpgsat 4.jpgHvala unapred :)

Pozdrav,zanima me dali neko moze odprilike da mi proceni vrednost ovog sata,na netu sam pronasao da je iz 1898 god. izradjen je od zlata

_R3A0216.jpg_R3A0211.jpg

Dacha dobro došao na forum.
Na mehanizmu piše koji je tačno mehanizam. Trebalo bi da je neki iz serije 1600. Ženski sat, verovatno rađen za izvoz, ručni navijač, cena rekao bih do 20 evra.

Ovaj drugi je sovjetski Luč. Koliko vidim nije bas u sjajnom stanju, tako da mislim da je vrednost vise nego smesna, verovatno do 500 dinara, ako nekome treba za delove

Moze li neko da pomogne, na internetu ne mogu ama bas nista da nadjem
Sat je vintage roamer solothurn, 18k zlato kuciste, kozni kais, solidno ocuvan
Na poledjini pise No. 176 mozda je u pitanju limitirana serija?
Barem okvirno neko da mi kaze cenu bio bih zahvalan
2zxm90i.jpg

Back