Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: chronographe suisse 18k gold

Da li neko zna nesto vise o ovoj starom dzepnom satu? I naravno koliko vredi ovakav sat danas?

Attachments

• DSC_8612 (Medium).JPG
    DSC_8612 (Medium).JPG
    43.8 KB · Views: 110
  • DSC_8611 (Medium).JPG
    DSC_8611 (Medium).JPG
    46.9 KB · Views: 106
  • DSC_8619 (Medium).JPG
    DSC_8619 (Medium).JPG
    46 KB · Views: 97
  • DSC_8618 (Medium).JPG
    DSC_8618 (Medium).JPG
    45.8 KB · Views: 97
  • DSC_8613 (Medium).JPG
    DSC_8613 (Medium).JPG
    40.8 KB · Views: 84
  • DSC_8615 (Medium).JPG
    DSC_8615 (Medium).JPG
    37.2 KB · Views: 82
  • DSC_8616 (Medium).JPG
    DSC_8616 (Medium).JPG
    41.4 KB · Views: 83
  • DSC_8617 (Medium).JPG
    DSC_8617 (Medium).JPG
    40.8 KB · Views: 79
  • DSC_8614 (Medium).JPG
    DSC_8614 (Medium).JPG
    46.8 KB · Views: 78

Uhhh Nardin prelep je....daj malo informacija o njemu, od zlata je, pozlata, mehanizam i slično. Vredi preko par hiljada sigurno.
Broj 15 označava da ima 15 rubina u sebi ali vidi ako možeš da uslikaš mehanizam sata i proveri da li ima žig na satu ako je od zlata.

Ne znam puno, video sam na nekoj aukciji pa mi se ucinio interesantnim. Pise da je zlatno kuciste i da je odlicno stanje, prodavac je nasledio sat. E sada meni se nije ucinio nesto puno vrednim. Ali sada ne mogu da nadjem link aukcije, malo je ljudi bidovalo, cini mi se da je trenutna cena bila oko 300e.

Ne znam puno, video sam na nekoj aukciji pa mi se ucinio interesantnim. Pise da je zlatno kuciste i da je odlicno stanje, prodavac je nasledio sat. E sada meni se nije ucinio nesto puno vrednim. Ali sada ne mogu da nadjem link aukcije, malo je ljudi bidovalo, cini mi se da je trenutna cena bila oko 300e.

Verovatno je kupljen zato nema linka, taj sat vredi i do 3000€, Breguet .

Trenutna cena ne znaci puno kada su u pitanju aukcije. Nego meni nije bas jasno da li je ovo Breguet, ili je u pitanju samo njihova spirala. Cini mi se da je ovo drugo u pitanju.

ps Ala ste brzi veceras. Na koju god temu odgovorim, neko me pretekne ;)

Trenutna cena ne znaci puno kada su u pitanju aukcije. Nego meni nije bas jasno da li je ovo Breguet, ili je u pitanju samo njihova spirala. Cini mi se da je ovo drugo u pitanju.

ps Ala ste brzi veceras. Na koju god temu odgovorim, neko me pretekne ;)

Miki je potpuno u pravu, potpuno sam zaboravio na Breguet spiralu u satu, ali veruj mi ni to ne menja puno toga u ceni, preko ti satovi vrede i par hiljada. Ja na slikama mislim da vidim brojeve poput 15 830, a to su Breguet mehanizmi.

Last edited:

Mislim da je samo sistem spirale Breguet, a ne i mehanizam. E sada koliko tacno vredi ovaj sat ne znam stvarno. Ja mislim da vredi mnogo manje, kao sto @ulysse i napisao oko 300e. Ali stvarno moram da se ogradim, ovo je samo moja procena.

Istraživao sam malo i ja, sat sa Breguet spiralama košta od 300€ pa sve do par hiljada, naročito modeli od zlata. Učinilo mi se da ispod broja 15 postoje brojevi poput 15 830, a oni označavaju Breguet mehanizam....

Ja taj broj ne vidim na slikama. A sto se tice cene to stvarno ne znam. Mislim da cemo morati da pitamo @hadzidalibora. Ja da je ova niza, ali sada sam malo gledao po netu i stvarno ih ima i po par hiljada evra. Najbolje da @ulysse iskopa taj link. Ovi dzepni satovi mi imaju neki smek, lepa su to vremena bila. Verovatno znate da kada su poceli da se pojavljuju prvi rucni satovi. Ta stara gospoda to nije htela da stavi na ruku, mnogi su ismevali te rucne satove i one koji su ih tada nosili. Odoh u off!

Ovaj Aviator je bio na Limundu i ne znam da li je prodat ili ne,ali to nije bitno..Zanima me da li vredi 370 evra za koliko se prodavao?
Znaci samo me to zanima,bez pretenzija da ga kupim.
Hvala.

Attachments

• slika-2571063x640.jpg
    slika-2571063x640.jpg
    30.3 KB · Views: 98
  • slika-2571062x640.jpg
    slika-2571062x640.jpg
    19 KB · Views: 91
  • slika-AVIATOR-original-navijac--2571061x640.jpg
    slika-AVIATOR-original-navijac--2571061x640.jpg
    34.9 KB · Views: 136

ja mislim da ne vredi ni pola para koliko je trazio.pazi se takvih kupovina to je sve krpljeno i sastavljano bezi od toga.

Ovaj Aviator je bio na Limundu i ne znam da li je prodat ili ne,ali to nije bitno..Zanima me da li vredi 370 evra za koliko se prodavao?
Znaci samo me to zanima,bez pretenzija da ga kupim.
Hvala.

Ne vredi 370 eura nikako...

Nedavno sam dobio na pokon ovaj sat sa slike, a proizvođač je Cimier. Neću pitati za njegovu vrednost jer ga ne prodajem, ali me zanima da li su to kvalitetni satovi i da li vredi ulagati u njegovu popravku. Sat radi neko vreme, a zatim stane, pa mu je verovatno potrebno čišćenje. Pošto će čišćenje sigurno biti skuplje nego za običan sat, jer ovaj ima hrono-zezalice, zanima me da li mi preporučujete da ga nosim kod časovničara.

IMG_0634.jpg

Nešo,verujem da si ovo već pronašao ali postavljam link zbog ostalih članova.
History - Cimier AG

Što se tiče odgovora na tvoje pitanje mislim da ga samo ti možeš dati :o

Izvinjavam se na OFF-u, ali: Za ime sveta da li u toj Svajcarskoj na svakom cosku postoji proizvodjac satova?!?! Svakog dana cujem za nekog novog. Ovaj Cimier valja satove za 600e - 1000e, neke ETE xxxx - x elabore, safirna stakla...ovako, laicki deluju OK. Ali da se ne mesam u ono sto ne znam, ionako arcim prostor koji bi neko pametnije iskoristio :-) (moderatori, brisite ovaj spam ako smeta, ali moradoh da iskazem svoje zaprepascenje)

Back