Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: chronographe suisse 18k gold

Ja mislim da bi trebalo uloziti u sredjivanja sata. Odlican je to mehanizam, i vrlo lep sat.

Ja ne napisah svoje mišljenje:D
Da,ako je samo do čišćenja,ja bih ga sređivao

ja bi ga obavezno sredio samo nadji casovnicara koji ce stvarno da se potrudi.

Znaš li možda koji je mehanizam u pitanju? Nisam uspeo da nađem isti sat na internetu, mada ima sličnih. Sat je malo zeznut za otvaranje, a ne bih da rizikujem. Najsličnije što sam našao je ovo: Lapanouse/Cimier Chronograph mit Kaliber Rego 2360 - UhrForum

Na linku ima podataka za mehanizam, ali nisam siguran šta je kod mene.

Dodatak postu: nije me bilo teško ubediti. Sat ide kod čika majstora ovih dana.

ja nisam imao takav sat pa ne znam sta je unutra ali sa starim hronografima nema greske.uvek su zanimljivi i imaju posebnu draz.sredio bi ga i cuvao za sebe bas te briga koja mu je cena uzivaj u njemu.

Nadjoh na internetu ovaj model Zenith-a, pa me interesuje vasa procena koliko on vredi i koji je mehanizam unutra. Mislim el primero je sigurno, ali koji i koje godiste to ne znam. Prodavac mi je poslao sliku lose rezolucije a na sajtu je stavio jos losiju. Covek jako lose stoji sa engleskim, tako da sam jedva uspeo da iskomuniciram da mi posalje bolju fotografiju.
1DSC00030.jpg

pozdrav svima ..od skoro jos jedan sat u mojoj kolekciji a neznam kolika mu je vrednost pa ako iko moze ..nek mi pomogneIMG_1960.jpgIMG_1964.jpgIMG_1966.jpg

inace rec je o Cortebertu 17 rubina incabloc a sat je zaista u fenomenalnom stanju

ATOMIK DeLuce

Imam ovaj sat već dugo vremena,nasledio sam ga od dede,ali slabo vidim da ima tih satova na netu.
Ako neko zna kakav je i jel' ima neku vrednost?

Hvala!

Attachments

• satić.JPG
    satić.JPG
    148 KB · Views: 147
Scaffhausen International v0??

5.JPG
Prijatelj poseduje ovaj sat i zeli da ga proda???
Zna li neko koja bi mu bila cena?
Opis:
---------------------
"Schaffhausen International Watch V0"
--------------------------------------
14 K Golden Watch
58 gr. sat +narukvica
Star preko 100 god.
serija radjena: 1893-1915 god

kon. 0613149918

Re: Scaffhausen International v0??

Kolika je trenutna vrednost ovog sata?
Imam ponudu da ga prodam,ali ni kupac ni ja nemamo predstavu koliko para vredi...
Nisam nesto preterano raspolozen da ga prodam,ali rek'o,aj da pitam.
Star je godinu dana,nemam garanciju za njega,jer je donesen iz USA,u odlicnom je stanju i to bi bilo to.Ne znam koliko ovde kosta,a nisam siguran ni da li moze da se kupi.Znam da je u vreme kada sam ga kupio,u Bgd-u bio oko 6o ooo dinara.

Attachments

• IMG_0001..JPG
    IMG_0001..JPG
    162.9 KB · Views: 171
Re: Satovi na aukcijama...

Imam dzepni sat DUGENA. nema poklopac, a pozadi je izgravirana parna lokomotiva popularni ĆIRA. Da li neko zeli da mi kaze nesto vise o tom satu i koja mu je vrednost Unapred hvala!
p.s. sat je ispravan, tacan i neostecen.

Last edited:

Kao prvo, dozvoli da ti poželim dobrodošlicu na forum.

Što se tiče sata, na to pitanje je nemoguće odgovoriti bez dobre slike. Klikni ovde da vidiš jednu takvu: http://www.svetsatova.com/forum/f100/%5Bprodato%5D-seiko-6139-6012-17-jewels-automatic-3265.html

Poenta je u tome da treba videti u kakvom su stanju kućište, brojčanik i mehanizam. Najbolje slike se dobijaju fotoaparatom visoke rezolucije uz upotrebu opcije za makro, tj. za slikanje iz neposredne blizine. Ukoliko nisi vičan otvaranju časovnika, zamoli nekog časovničara da ga otvori, pa fotografiši u radnji. Ukoliko ga otvaraš sam, ne pipaj mehanizam, jer ma koliko da su ti čiste ruke, njihov dodir može da kasnije ošteti mehanizam.

Nemoj da se mučiš slikajući mobilnim ukoliko ne pravi baš dobre slike iz blizine. Navedeni delovi se moraju veoma jasno videti, a sa mutne slike je nemoguće proceniti kakav je sat. Ukoliko nemaš neki digitalni aparat koji ima visoku rezoluciju i dobro pravi slike iz blizine, najbolje je da zamoliš nekog prijatelja koji ga poseduje da ti slika sat.

21-05-11_2100.jpg21-05-11_2101.jpgSlike su ocajne. To je na brzinu slikano mobilnim telefonom.Nisam ga otrvorio jer sam jedan moj rucni sat placen 640 eura, tako upropastio.

Svaki sat sa 7750 vredi 300€ pitanje je koliko je mehanizam dobar ali i da mu je potreban remont, opet vredi dati taj iznos novca i odneti sat na generalni servis.

Hvala ANGEL .Pitam jer vidim da se dosta dugo prodaje,a znam da je svojevremeno kostao dosta.Malo me zbunila cena.Sve mi se cini da bi trebalo da vredi mozda vise,s obzirom na mehanizam,al rek'o ajd da pitam.

Last edited by a moderator:
Back