Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

pozdrav svim forumasima i zaljubljenicima u satove...
Da li mi moze neko pomoci oko procene "realne" vrednosti ovog sata.
U pitanju je Marvin sat od 18k zlata.

P1010152.JPG P1010155.JPG P1010156.JPG P1010157.JPG

Hvala vam. :)

Last edited by a moderator:
Prvi put sam na ovom forumu iz razloga što mi je potrebna procena vrednosti za dva sata iz priloga...drugi sat može i da meri puls

Znači marka je Maurice Lacroix (Švajcarska) i čovek koji mi nudi ove satove tvrdi da su kupljeni u Portugaliji pre oko 2 godine za 793eur...po komadu

Attachments

• Maurice Lacroix - zenski 2.jpg
    Maurice Lacroix - zenski 2.jpg
    53.9 KB · Views: 148
  • Maurice Lacroix-zenski-1.jpg
    Maurice Lacroix-zenski-1.jpg
    178.7 KB · Views: 144
gde nadje ovih 3 ? :lol:

sacekaj, sticice ti neka strucnija procena brzo. vidim da ih ceni oko 120e po komadu na k.p.

pozdrav svim forumasima i zaljubljenicima u satove...
Da li mi moze neko pomoci oko procene "realne" vrednosti ovog sata.
U pitanju je Marvin sat od 18k zlata. Hvala vam. :)

Vidim da niko ne odgovara pa aj' da kažem bar nešto.
Takav Marvin u čeličnom kućištu ima malu vrednost,10-20 evra.
Sa druge strane,zlato(ako nije pozlata) trenutno ima visoku cenu,oko 18 evra po gramu.
Ne znam koliko ti ovo, što napisah, vredi.
Nadam se da će ti odgovoriti još neko.

Vidim da niko ne odgovara pa aj' da kažem bar nešto.
Takav Marvin u čeličnom kućištu ima malu vrednost,10-20 evra.
Sa druge strane,zlato(ako nije pozlata) trenutno ima visoku cenu,oko 18 evra po gramu.
Ne znam koliko ti ovo, što napisah, vredi.
Nadam se da će ti odgovoriti još neko.
Hvala ti na odgovoru ali se nadam da ce se naci neko strucniji posto ne znam dal da ga prodajem u zlatari samo zlato ili ima neku vecu vrednost ovako kompletan.

Procijena vrijednosti ROLEX DAY-DATE 19018 ?

Pozdrav svima na forumu. Zanima me koliko vrijedi ROLEX DAY-DATE, OYSTERQUATRZ, serija 19018, zlato 18k, dijamanti unutra i van. Hvala na odgovoru.

Attachments

• DSCF0122.JPG
    DSCF0122.JPG
    78.9 KB · Views: 120
Re: Procijena vrijednosti ROLEX DAY-DATE 19018 ?

Pozdrav DinDon i dobro dosao na forum!

Tvoj post je preseljen u temu koja je tacno i namenjena proceni satova.

Kao sto ces videti u temi - potrebno je postaviti sto vece i cistije slike (pozeljno na dnevnom svetlu), kako bi dobio sto bolju procenu od clanova.

Takodje te savetujem da se obratis nekom od casovnicara, a mozda najbolje Petite Geneve - Petrovic. Oni su zvanicni zastupnici Rolexa i verovatno ce dati najbolju procenu vrednosti sata!

Pozdrav,
Vlada

Hvala na dobrodošlici i savjetu Vlada, skuzio sam tek kad sam vec postao temu da ima posebno mjesto za procjenu. Evo jos jedna slika , pa me zanima ako ima neko tko je upoznat s ovakvim modelima Rolexa da da svoje mišljenje! Hvala, pozdravDSCF0109.JPG

Hocu da prodam ovaj sat pa me zanima ako neko moze da mi kaze neku cifru pre nego sto ga odnesem na procenu...
Nautica A20033g,kupljen Novembra 2009 god. ,nov novcijat,nikada nosen,original kutija i uputstva...
View attachment 12592
Nautica A20033G features a 46mm wide by 14mm thick stainless steel case with screw down case back and screw down crown. It is powered by an accurate Japanese quartz movement. The large black dial protected by a scratch resistant mineral crystal. It has a unidirectional rotating bezel, date display with magnifier, luminous hands and markers, 100 meter water resistant rating, and is equipped with a 22mm stainless steel bracelet with fold over safety clasp.
Na Internetu sam na americlim sajtovima nasao cenu od 240 dolara...
http://www.youtube.com/watch?v=d9jWIluUI_M

Bez postavljenih fotografija ti neće niko odraditi procenu a kvalitetne fotografije su ujedno i jedno od osnovnih pravila ove teme.

Ovako na slepo, nema veliku vrednost.

Pozdrav

Aj' sad pomozite meni

Eto,sad meni treba pomoć :)

Da li je ovaj sat original?
Reč je o satu Tissot PR 50 automatic.
Sat je od mog prijatelja a ja razmišljam da ga kupim.
Buni me što na ciferu ispod natpisa Tissot ne piše godina 1853,mada sam viđao na netu i satove bez te godine.
Inače,na tegu je ugravirano -TISSOT twenty five jewels swiss made
Ako mislite da je original,molim i za procenu.
Sat je polovan i jako dobro očuvan.

tis1.jpgtis2.jpgtis3.jpg

Re: Aj' sad pomozite meni

jel imas jos neku sliku mehanizma? Upravo ga poredjujem sa mojom Etom i nema ni najmanje razlike ali ni najmanje. Jel pise ETA gore gre pise na svakim? a cena :huh:

Ovo je cini mi se ETA 2836-2 i sat je star sigurno 15-ak godina,mozda i vise...

Ne znam,izgleda mi kao original,ajde probaj da postavis jos slika,malo kvalitetnijih...

EDIT- 76% sam siguran da je original ;)

meni deluje ok, pretpostavljam da je unutra 2824-2?
a cena... pa, zavisi koliko ste dobri prijatelji. :D
mislim da bi "realno" bilo oko 80(-100) eur, ako je dobro ocuvan?

Ovaj link koji si postavio,to je isti sat kao Vladanov gde sam prodavac kaze da je zamenio originalni mehanizam.

Citat
BRAND NEW ETA 2824 movement (replaced original 2836 movement which didn't run properly because the watch sat around too long without service.)

^ Aha ;) nego me malo buni sta ce day/date ako nema na dialu. Ni cifer nije bas isti ali to je sigurno Eta unutra, verovatno je sat original.

Znaci dosli smo do zakljucka da je unutra ETA 2836-2 i da je vrlo verovatno sat original.
Samo je ostalo pitanje cene.

Back