Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Pozdrav Jugoslave!
Doista lijep i iznošen sat!To ti je primjerak željezničarskog sata koje je kraljevina SHS naručivala za potrebe željeznice.Isto kućište i gravuru imali su i Omega i Zenith,kakve već možeš primjetit na forumu.Doista ne nesreća što sat ima oštećenja na ciferu to mu jako umanjuje vrijednost al neku početnu vrijednost za prodaju slobodno stavi 150 € i polako snizuj ako ne bude zainteresiranih.Još jedna preporuka je da sat odneseš nekom časovničaru koji bude imao kazaljki za njega tako da sat bude cijeli lakše ćeš postić neku cijenu za njega.Fasciniraju me ti rani željezničarski satovi s našeg područja.Malo ih je u mint stanju i to im samo podiže vrijednost.
Inače ti prvi satovi željezničarski bili su izvana i ciferom svi isti samo su razni proizvođači (što je značilo i razne cijene jer Zenith je uvijek bio skuplji od ostalih,zatim ide Omega pa ostali proizvođači) koji su na cifer stavljali svoje ime i svoj mehanizam u kućište sata.Svi su oni bili veoma dobri jer služili su istoj svrsi a to je što bolja točnost.Samo je razlika bila u cijenama satova jer oduvijek je razlika u proizvođačima ali koliko mi priznali il ne i u točnosti i izdržljivosti pojedinih proizvođača.
Nadam se da sam bio od pomoći.

Ovo su satovi Grofa Corteberta, on ih je pre neki dan dobio, ali posto ima problema sa postavljanjem slika postavicu ih ja. Ima par modela i nas dvojica veze nemamo koji su to tacno modeli satova i da li imaju neku vrednost, pa ako mozete da nam pomognete bili bi vam zahvalni, pre svega Grof:)

DSC_0070.net.jpgcasio kvarc
DSC_0082.net.jpgseiko zanimljivo da ima i bateriju i meni se cini i mehaniku
DSC_0084.net.jpgemerson
DSC_0076.net.jpgcandino kvarc
DSC_0087.net.jpg Giroxa
DSC_0090.net.jpg Continental
DSC_0091.net.jpg Quasar
Ako nesto znate kog su perioda da li imaju neku trzisnu vrednost i slicno...Hvala i u moje ime , a dodatna pitanja ce verovatno Grof postavljati:)

Attachments

• DSC_0088.net.jpg
    DSC_0088.net.jpg
    415.9 KB · Views: 74
Re: Longines

Moras da stavis slike sata da se vidi (jer zbog blica nemam pojma sta je) da li je centralna ili donja sekundara, kuciste sa zadnje strane, jer je pozlata u pitanju da nije mozda i zlatan model . . . A najbolje bi bilo i da slikas mehanizam da nije neki od redjih modela . . . cena je siguno preko 100 eura i kada slikas okteni da se vidi snala za kais jer ako je original, kako se meni cini da jeste jer kais izgleda staro i ona vredi oko 20 eura . . . POZDRAV . . . .

Re: Omega Geneve

POZDRAV ljudi . . . Sada mene zanima koliko vredi ovakav sat . . . Imam samo slike, sat sam video na vockici da se prodaje pa me zanima . . . PRELEPO IZGLEDA . . . Napisano je da se model zove
Seiko scuba divers automatic . . . .

Attachments

• Seiko3.jpg
    Seiko3.jpg
    40.5 KB · Views: 130
  • Seiko.jpg
    Seiko.jpg
    23.7 KB · Views: 89
  • Seiko1.jpg
    Seiko1.jpg
    38.9 KB · Views: 76
  • Seiko2.jpg
    Seiko2.jpg
    46.6 KB · Views: 119

@Marko Crv mislim da mu je to i neka realna cena, ipak je u njemu 7002, da je recimo 6309 ili još bolje 6306, onda bi vredeo sigurno mnogo više... Računaj na još 2000-2500 za redovan servis, pod uslovom da je sve potpuno ispravno... A novi SKX007 je 18900...

^ lose su fotke, ali mehanizam mi ne deluje bas "zdravo"...? mozda je i sve ok, ali usmnjive su mi te fleke na rotoru, mozda je korozija u pitanju... uglavnom, ne verujem da bih uzimao ovo bez prethodnog odlaska kod majstora.

Yep, rotor je sumljiv a ozda je iskusni prodavac zarotirao rotor na stranu kako bi pokrio ko zna sta :) Macka u dzaku, mozda je ok a mozda je skuplja dara nego mera.

moze li mi neko reci koliko vredi dati za ovaj sat, u pitanju je glashutte 17 rubis (nema nikakvih drugih specifikacija sem sto pise da radi tacno i da je dobro ocuvan):
originalslika-8478736.jpgoriginalslika-8482329.jpg

Cao drugario, imam trenutno u posedu dva dzepna sata brevet i omegu.Zanima me:

1. Da mi kazete nesto vise o njima period, mehanizam koji ima .... i sve sto znate

2.Trzisnu vrednost satova....

Brevet sat nemam predstavu iz kojeg je doba, evo slika:

DSC01780 brevet net.jpg DSC01781 brevet net.jpg DSC01782 brevet net.jpg DSC01783 brevet net.jpg DSC01783 brevti net crop.jpgDSC01785 brevt net.jpg DSC01790 brevet net.jpg DSC01785 net.jpg

Omega je iz dvadesetih ili tridesetih godina, evo slika:

DSC01786 omega net.jpg DSC01788 omega net.jpg DSC01795 net.jpg DSC01796 net nije crop.jpg DSC01796 omega net.jpgDSC01798 omega.jpg

Ako ima neko neke linkove o ovim satovima, rad sam da napisem i neki tekst:DHvala unapred, fotopetre siguran sam da ce ti se ovi satovi svideti:D

Pozdrav:D

Zdravo drugari .Posedujem ručni sat marke RICOH 22 jewels automatic bez narukvice,a izgleda i da je neispravan.Zanima me da li to uopšte vredi. IMG0975A.jpgIMG0976A.jpgIMG0980A.jpgIMG0981A.jpgIMG0982A.jpg

Attachments

• IMG0974A.jpg
    IMG0974A.jpg
    71.2 KB · Views: 62

Cao drugario, imam trenutno u posedu dva dzepna sata brevet i omegu.Zanima me:

1. Da mi kazete nesto vise o njima period, mehanizam koji ima .... i sve sto znate

2.Trzisnu vrednost satova....

Brevet sat nemam predstavu iz kojeg je doba, evo slika:

View attachment 23596 View attachment 23597 View attachment 23598 View attachment 23599 View attachment 23600View attachment 23601 View attachment 23602 View attachment 23603

Omega je iz dvadesetih ili tridesetih godina, evo slika:

View attachment 23604 View attachment 23605 View attachment 23606 View attachment 23607 View attachment 23608View attachment 23609

Ako ima neko neke linkove o ovim satovima, rad sam da napisem i neki tekst:DHvala unapred, fotopetre siguran sam da ce ti se ovi satovi svideti:D

Pozdrav:D
Veliki pozdrav!
sve što mogu reći je da je Brevet sat s alarmom,imam sličan,mehanizam nije prekompliciran i nije previše vrijedan dao bih mu okvirnu cijenu od 100-200€.dok Omega može da bude svašta.Prvo da li na zadnjem poklopcu ima kakva gravura,sat sliči željezničarskom,te slikaj obavezno mehanizam on će reći točnije starost Omege za koju na žalost moram reći da ne vrijedi previše radi oštećenja cifera,okvirno oko 100€(znači i više i manje)
Eto nadam se da sam bio od pomoći.
Inače sat s alarmom navija se normalno i ispod poklopca je alkica kojom se namješta da li da alarm radi il ne.A vrijeme alarma se namješta tako da se staklo vrti,kako on ide uz njega se vrti unutarnji dio koji pomjera kazaljku na vrijeme kad želimo da alarm bude aktivan.
Lp!

Hvala fotopetre, cifer je dobar na omegi mozda par manjih ostecenja, nego kad sam slikao nisam prljavstinu skinuo, inace oba sate rade savrseno, iskreno iznenadjen sam da sat iz 30 godina proslog veka koji radi i to omega vredi tako malo:banghead:

Hvala puno na odgovoru:D

P.S Ne mogu da se usudim da otvorim mehanizam:D

Pozdrav!Nemoj se bojat otvorit Omegu jer slike mehanizma puno će tog reći!Ujedno takva Omega vrijedi dosta samo što tvoja kod broja VIII ima oštećen cifer i sat doista onda previše gubi na vrijednosti.Mene kao kolekcionara takvi satovi ne zanimaju ni kao dar,oni su vrijedni onima koji su sentimentalno vezani uz njih i njih takve je šteta prodavat,jer malu cijenu mogu postić a u principu dosta vrijede.
Lp!

Kapiram fotopetre, ali me jako neprijatno iznenadilo, da omega koja radi iz tog perioda ,tako malo vredi, ali sta je tu je..... Satovi nisu na prodaju, nego me ovako zanimalo:) Hvala jos jednom:)

Back