Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: Omega Geneve

Pozdrav svima zanima me dali ima netko da mi proceni ovaj sat i kolika je realna cena na trzistu ,sat je potpuno ispravan a na bocnoj strani ima utisnut zig AU unapred hvala na odgovoru
slika0118.jpg
slika0119.jpg

Atlantic Worldmaster

Trenutno pokusavam da se dogovorim za kupovinu Atlantic Worldmastera pa me zanima vase misljenje i koliko bi ovaj sat vredeo.
Ovo su jedine slike koje trenutno imam, nazalost nemam sliku mehaniza.
IMG_2673.JPGIMG_2671.JPGIMG_2672.JPG
Prodavac me uverava da sat radi odlicno.Ako ima neki poznavalac ovih satova bilo bi lepo da mi kaze na sta da obratim paznju, posto na forumu nema nijedna jedina tema o Atlantic satovima.Hvala :D

Re: Atlantic Worldmaster

pozdrav....ja imam dva modela antlantika,jedan je crni sa 21 rubin mašinom (većom),drugi je kao taj sa slike i ima 17 rubina...i samim tim je manje vredniji od prvo pomenutog....
vidim da je u dobrom stanju,ja sam modele sa 21 rubin prodavao za 50 e...a sa 17 rubina za 30 e....(OČUVANE)
inače uvek vredi dati malo više para i kupiti dobro očuvan sat,nedavno sam naleteo na aukciskim sajtovima na takve modele u lošem stanju za 2500-3000 din...pa stoga po meni je bolje dodati još malo i uzeti dobro očuvanog...inače cene satova su malo skočile,tako da bih ja računao 20% skuplje...
inače satovi su po meni pravi lepotani....a izbor i odluka je na tebi...
što se tiče skrivenih mana obrati pažnju u kakvom je stanju kućište,pošto sat ima dosta oštrih ivica koje prvo stradaju,pošto je u pitanju hromirano kućište...
nadam se da sam malo pomogao,što se tiče cene ti odluči,ali bi ti savetovao da nedaješ puno više od cene koje sam naveo...max 20% nagore....
VELIKI POZDRAV....

Last edited:
Hvala lemi na odgovoru.
I ja sam propustio te satove na aukcijskim sajtovima bas zbog loseg stanja.Mislim da je ovaj u daleko boljem stanju nego ti koji su se nudili.Atlantik vintage satovi su stvarno prelepi.Jedino sto me nervira sto je veoma tesko naci bilo sta o njima, osim ako ne znas poljski :D poljaci su ludi za Atlantikom kolko sam uspeo da iskopam na netu.
Verovatno cu ga kupiti ovih dana.Imas li neku preporuku gde bi mogao da ga nosim na servis ili bi to mogao da obavi bilo koji casovnicar.

Re: Royce

zamolio bi sve poznavaca clanova
oko vrednosti ovog sata ,sat je na prodaju a ja imam interes da ga kupim

untitled.JPG

Re: ancre 14k 15rubies Russian Royal pocket watch

interesuje me procena ovog ronilackog citizena sa dubinomerom i logom koliko vredi i koliko bi se mogao prodati, sat je star 3-4 god. i redovno servisiran

Attachments

• citizen.JPG
    citizen.JPG
    167 KB · Views: 135
satovi.jpg

Imam 5 starih ukrasnih zidne satove proizvedenih u Svajcarskoj ,stari su preko 30 godina.
Da li mozete da mi kazete, da li satovi imaju neku vrednost.

Hvala unapred!

Last edited:
Bas dobro izgledaju, svidjaju mi se :)
Na zalost, ne znam nista o starim zidnim satovima ali sam siguran da ima poznavalaca koji ce ih proceniti :rolleyes:

^ Fotografije su jaaako lose. Ako mozes ponovo da ga uslikas sa fotoaparatom bilo bi mnogo bolje.
Veliki pozdrav!

^ Fotografije su jaaako lose. Ako mozes ponovo da ga uslikas sa fotoaparatom bilo bi mnogo bolje.
Veliki pozdrav!

IMAG0076.jpgIMAG0077.jpgIMAG0078.jpgIMAG0079.jpgIMAG0080.jpg

Attachments

• Fotografija0242.jpg
    Fotografija0242.jpg
    70.5 KB · Views: 84
  • Fotografija0243.jpg
    Fotografija0243.jpg
    61.7 KB · Views: 66
  • Fotografija0244.jpg
    Fotografija0244.jpg
    86.1 KB · Views: 73
  • Fotografija0245.jpg
    Fotografija0245.jpg
    87.7 KB · Views: 77
Xaxaxaxa...fotoaparat,drugi put!
Moze pomoc oko procene sata,i da li postoji mogucnost i gde da dam Citizen i doplatim za novi sat?
HVALA!!!

Menjaj sat za fotoaparat...salim se naravno...:D

Koliko vidim u pitanju je Citizen BL7090-57E, koji se može kupiti online za oko 200 USD. Ukoliko pretpostavimo na osnovu toga da mu je lokalna cena 200 EUR, cena polovnog ne moze ni u kom slucaju preci 70% cene novog = 140 EUR.
Ukoliko je dosta nosen cena naravno ide jos nize i moje misljenje je da ga u tom slucaju mozes prodati za cenu izmedju 100-140 EUR. Ukoliko je ostecen cena naravno ide jos dole. Trziste ce pokazati da li sam u pravu ili ne. Postavi oglas sa najvisom cenom koju ocekujes i onda cekaj...

Sto se tice razmene mozes ga vec staviti u oglas na berzi polovnih satova i obeleziti da je moguca zamena. Ukoliko zelis iskljucivo zamenu onda ces morati da se strpis jos oko 10-ak dana kada ce se u okviru berze pojaviti opcija "Razmena satova"

Sa srecom ;)

Menjaj sat za fotoaparat...salim se naravno...:D

Koliko vidim u pitanju je Citizen BL7090-57E, koji se može kupiti online za oko 200 USD. Ukoliko pretpostavimo na osnovu toga da mu je lokalna cena 200 EUR, cena polovnog ne moze ni u kom slucaju preci 70% cene novog = 140 EUR.
Ukoliko je dosta nosen cena naravno ide jos nize i moje misljenje je da ga u tom slucaju mozes prodati za cenu izmedju 100-140 EUR. Ukoliko je ostecen cena naravno ide jos dole. Trziste ce pokazati da li sam u pravu ili ne. Postavi oglas sa najvisom cenom koju ocekujes i onda cekaj...

Sto se tice razmene mozes ga vec staviti u oglas na berzi polovnih satova i obeleziti da je moguca zamena. Ukoliko zelis iskljucivo zamenu onda ces morati da se strpis jos oko 10-ak dana kada ce se u okviru berze pojaviti opcija "Razmena satova"

Sa srecom ;)

Hvala Vladimire na utrosenom vremenu... Pozdrav!!

Re: Candino C4263

Pozz raja :) Ovako ..Imam sat CANDINO C4272 od titanijuma,safirno staklo,na poledjini pise ''2005 FIS NORDIC WORLD SKI CHAMPIONSHIP OFFICIAL WATCH''
E sad me interesuje da li mi iko moze reci nesto o vom satu,koja mu je cijena itd itd :) Bio vam veoma zahvalan :)

LP !

Re: Candino C4263

Zdravo sinaa i dobro nam dosao! Tvoje pitanje sam prebacio u odgovarajucu temu (post o nije imalo direktne veze sa prethodnom). Dok se drugi clanovi pripremaju da ti daju detaljniji odgovor, ti spremi i poneku (sto kvalitetniju) fotografiju. Ja cu ti reci da je firma Candino generalno omiljena kod nas (a i sire) i poznata po tome da pravi kvalitetne satove ali za dosta manje para od ostalih svajcaraca. Ovo automatski znaci da ni tvoj sat ne moze dostici preveliku vrednost...
I jos jedan detalj - nema potrebe da postavljas isto pitanje u vise tema ;), sve jedno ces dobiti kvalitetne odgovore.

Pozdrav,
Vlada

Pozdrav ljubiteljima satova! ja nisam kolekcionar ali volim satove :D... imam jedan dzepni sat ELECTION GRAN PRIX, i interesuje me njegova vrednost, i dal' moze i vredi sredjivati, sat radi, nedostaje staklo, masina je besprekorna, na unutrasnjoj strani poklopca ima ugravirano, rukom, 20082 R i 4 XI 52 i jos nesto sto nemogu lupom da procitam ;) jedino sto sam nasao na netu je ovo:
Antique ELECTION CHRONOMETER High Grade Vintage Pocket Watch STUNNING DIAL ! | eBay
ali mislim da je ova moja masina bolja... evo slika:
DSC00632.jpg018.JPGDSC00628.jpgDSC00629.jpgDSC00630.jpgDSC00631.jpg

Back