Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Re: Potrebna pomoc oko modela sata ZENITH

Najbolje je odneti nekom časovničaru ili juveliru (ako je u pitanju zlato, koliko sam razumeo). Dosta zavisi od stanja u kome je sat... Nema ovde nekog naročitog tržišta, procenjivati je nezahvalno. I napolju vrednost varira od 300 do 1500 dolara, tako da je teško bilo šta reći za naše uslove.

Koliko znam izraz ''gold elektroplated bezel '' označava način pozlate.
Dakle, sat nije zlatan nego pozlaćen.
Sve ostalo ti je Vukas lepo rekao.
Unutra jeste 2572 C .

Da li moze neko da mi kaze koliko vredi ovaj Seiko? Model je 7123-5059 a sat je u relativno dobro stanju - potrebno je poliranje stakla (koliko sam mogao da vidim da je plasticno) i zadnjeg poklopca. Sat je navodno potpuno ispravan. Nazalost nemam bolju fotografiju.

seiko_quartz_old.jpg

Ne vrede ni tamo toliko.... Pre par dana sam se vratio sa izvore SVAJCARSKA tacnije LUGANO. Omega geneva u celiku sa kutijom sve besprekorno max 200e i to posto nisam njihov drzavljanin odmah spustaju cenu, inace nosio sam neke satove da prodam...
Omege....oko 500 eura po komadu(Chrono24.com),a za Alvarex nisam uspio ništa naći!

Treba da vidis tek u usa posto su polovni satovi al valjda mi imamo visi standard pa zato

Last edited:
d dan .posedujem sat seiko speed timer pise pozadi 6138-0040.dosta je star ali lepo izgleda i radi...zanima me vredi li nesto ,,?planiram da ga prodam ali ovde kod mene nema nigde seiko radnja ili da ga dam nekom da ga lepo dotera ispolira lep je i radi bez baterije..slabo se razumem

Taj Seiko bi trebalo da je braon "bullhead" (to mu je nadimak). Zavisno od stanja i originalnosti delova mozes ocekivati cenu od 100-250 EUR. Vidjao sam da se izuzetno ocuvani primerci nude za 700$ (sto ne znaci da se i prodaju po toj ceni ;)).

Sve u svemu - budi oprezan sa sredjivanjem sata, nemoj ga davati bilo kome da ga sredjuje. Inace - mislim da se isplati da ga sredjujes ako ce ostati tebi, a ako mislis da ga prodajes - ne verujem da je pametno da ulazes u njega ako se ne razumes previse. Toliko od mene a mozda ce jos clanova moci da prokomentarise.

Pozdrav,
Vlada

hvala vlado na informaciji .da braon je boje..videcu iskreno voleo bih da ga sredim i nosim izgleda lepo a puno je star
Ako ga das na poliranje samo ces mu unistiti vrijednost OSIM ako taj netko nije profesionalac koji se vec susreo s Bullheadima. Sunburst finish na donjem dijelu je jako tesko restorirati a da se ne vidi da je radjen naknadno, bolje ne dirati.

d dan .posedujem sat seiko speed timer pise pozadi 6138-0040.dosta je star ali lepo izgleda i radi...zanima me vredi li nesto ,,?planiram da ga prodam ali ovde kod mene nema nigde seiko radnja ili da ga dam nekom da ga lepo dotera ispolira lep je i radi bez baterije..slabo se razumem

MOzes li da okacis i slike od sata ?Mozda neko c e da ga kupi i u stanje kakav je bez da se mucis da ga sredis

Postoji mogucnost da kupim ovakav sat pa me zanima njegova realna vrednost...

Slika nije originalna ali taj model sata je i u dobrom je stanju

c9b07631e9392b5f4c537616.jpg

sindjel5 , ja priželjkujem takvu mašinu, ali su kod nas ponude skoro nikakve. Realna vrednost po meni, kada je srpsko tržište u pitanju je izmedju min i 150€ . Za cenu od 150 bi morao biti vrhunski očuvan (naravno ispravan-servisiran) i sa svim originalnim delovima... to je moje mišljenje.

Back