Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!

Pozdrav!
Našao sam jedan sat, marke Altess automatic 25 rubis incabloc. Molio bih za pomoć ovo vrijednosti ovoga sata, a i ako neko zna da mi više kaže o ovoj marki koja je Njemačke proizvodnje i neobično je tanak za jedan automatic.
U prilogu su slike i mehanizam dotičnog sata:
SS104757.jpgSS104758.jpg

Bucherer

Pozdrav svima. Moze li mi neko reci koja je cena ovog polovnog sata? U pitanju je Buchrerer, placen oko 1000 DM. Prodao bih ga, pa bih zeleo da znam njegovu realnu cenu sada.

DSC08391.jpgDSC08392.jpg

Re: Bucherer

Ja sam malo lepsi :) ,od Limundo kupio za 2500 din
tako mu i dodje to ti je neka realna cena,ali je tvoj sat na navijanje ?

Pa u tom slucaju i nije neka cena. :) Sat je na bateriju, verujem da je 100% original. Da li je moguce da tako skupom satu toliko opadne vrednost s godinama?

Postovani, hteo bih da prodam sat Seiko 5 automatic, star negde oko 10 godina, a nosen je 2-3 godine, ostalo je stajao u kutiji. Sat radi, ali zuri (mehanizam nije nijednom otvaran), tako da verujem da je potrebno ciscenje. Interesuje me da li neko moze otprilike da proceni vrednost ovog sata, da bih znaoo koliko da trazim posto zelim da ga prodam ili zamenim za neki kvarcni. Pozdrav i hvala unapred!

P8200002.jpgP8200009.jpgP8200007.jpg

Nažalost, niko ne bi dao više od 10€. U pitanju je veoma čest model koji se polovan lako može naći. Predlažem da ga očistiš i sačuvaš za sebe, jer ovaj sat može mnogo da izdrži, a cena koja se dobija za njega ne odgovara realnoj upotrebnoj vrednosti. Čišćenje košta 2-3.000 dinara (u BG), a može ga obaviti svaki časovničar.

Pozdrav svim forumasima! Zanima me da li neko moze da proceni moj sat, ne znam koliko odprilike moze sada da vredi, u originalnom je stanju, potpuno ispravan, brazletne nikad nisu menjane! Hvala unapred :)

Umalo zaboravih, sat je Fortis Hedonist (Business verzija):D

Attachments

• DSC_0241.jpg
    DSC_0241.jpg
    194.2 KB · Views: 108
  • DSC_0242.jpg
    DSC_0242.jpg
    197.1 KB · Views: 89
  • DSC_0243.jpg
    DSC_0243.jpg
    161.2 KB · Views: 75
  • DSC_0244.jpg
    DSC_0244.jpg
    106.5 KB · Views: 69
  • DSC_0245.jpg
    DSC_0245.jpg
    165.9 KB · Views: 71
  • DSC_0246.jpg
    DSC_0246.jpg
    132.5 KB · Views: 74
Last edited:

Pozdrav svim forumasima :) , treba mi pomoc , da li neko moze da proceni moj satic, u pitanju je Bulova Accuquartz N2 18KT GOLD CASE, dobila sam ga od dede iz Amerike i nemam predstavu koliko vredi a zao mi je da ga dam samo kao zlato jer je u perfektnom stanju ;)
Hvala unapred IMG_4326.jpgIMG_4327.jpgIMG_4328.jpgIMG_4331.jpg

Re: Bucherer zlatni

Pozdrav svima, nadam se da sam pogodio temu. Meni treba neka informacija o satu VANADIUM, dobio sam ga skoro na poklon, a ne znam nista o ovom satu, pa me zanima sta vi mislite o njemu i sta krasi ovaj sat. Ne zanima me zbog prodaje nego cisto da znam o kakvom satu se radi, poklonu se u zube ne gleda jos pogotovu sto mi se svidja ;) Pozdrav i hvala !

DSC_0155.jpgDSC_0156.jpgDSC_0158.jpgDSC_0159.jpg

Re: Bucherer zlatni

Pored ovoga sto ti je Nesa postavio, nasao sam da se u njih ugradjuje Miyota OS20 mehanizam (satoviberic.rs) koji je sasvim korektan i ugradjuje se u satove izmedju 150 i 250e (grubo receno). Vrlo malo informacija ima na netu o njima.
Uz priličnu ogradu, rekao bih da je reč o vešto upakovanim kinezima.

Dizajnerski uzor je evidentno bio AP Royal Oak Offshore:

audemarsoffshorerose1_profilejpg.jpeg

Attachments

• audemarsoffshorerose1_profilejpg.jpeg
    audemarsoffshorerose1_profilejpg.jpeg
    125.3 KB · Views: 68
Back