Cene novih Maurice Lacroix hronografa kreću se od 1000-3000$. Ukoliko je ovaj sat original (u šta zaista nisam siguran i ne bih da nagađam), vrednost mu je, grubo rečeno, oko 50% od cene novog sata.Pozz svima, interesuje me zna li neko kakav je ovo sat i koliko bi mogao da vredi. Dobio sam ga od oca pre par godina i nisam ga stavio vise od 5 puta na ruku... I sad mi doslo iz d.... u glavu, pa eto da pitam ljude koji znaju. Na netu nisam mogao da ga nadjem...Izvinjavam se ako nisam dobro postovao, sa telefona se javljam pa mi nije sve najjasnije. Hvala...![]()

Na austrijskom ebayu se ovaj model nudi za 1140€ nov. MAURICE LACROIX 39721 WHITE CRONEO AUTOMATIC CHRONOGRAPH DAY-DATE UNGETRAGEN B/P | eBayModel je 39721, ali ne mogu pronaci koliko kosta nov. Za koliko da ga ponudim i kome uopste? Ima li neko ko se bavim otkupom?

Sačekaj da se javi neko od članova koji se bolje razumeju u džepne satove, ali problem kod ovoga je zlato. Najbolje je da pitaš dva zlatara da ti procene vrednost zlata, a onda na to dodaj 100-150€ i imaćeš ukupnu cenu.
Ne čudi me što si dobio kontradiktorne informacije, jer kod nas se zlatni satovi kupuju veoma retko. Ima slučajeva da su vlasnici prodavali satove kao lomljeno zlato, a mehanizam, brojčanik i kazaljke odvojeno kako bi izvukli neki dinar i za to. Naprosto, tržište je malo i siromašno, tako da ako hoćeš da ga prodaš, ili ćeš morati da dugo tražiš kupca, ili da spustiš cenu i praktično budeš u minusu.
Pozdravljam odluku što sat nije na prodaju, jer ovakav primerak i treba da ostane u porodici.
Da ne zaboravim, trebalo bi slikati imehanizam, što je kod satova veoma bitno. Što se tiče starosti, pogledaj one oznake između natpisa Omega i Gradn Prix. To bi trebalo da su medalje sa sajmova. Ukoliko ona koja se nalazi sa krajnje desne strane ima neku godinu, dodaj još jednu ili dve i videćeš kada je sat najranije mogao biti napravljen.